Cuma, Mart 19, 2010

ERMENİ VE GENEL-EV AÇILIMI

Başbakan'ın Kardeş Azerbaycan'ı incitmek pahasına açmaya çalıştığı Ermenistan Sınırı'ndan sınırdışı etmekle tehdît ettiği yüz bin kaçak Ermeni konusunda bizim de bir iki lafımız var!
Önce açılımlar; Kürt Açılımı, demokratik açılım, PeKaKa'lılara daha fazla insâni hak açılımı, Alevî açılımı, türban-tesettür-çarşaf açılımı, tekke-zâviye-ûlema açılımı, sağlık açılımı, TSK açılımı, yargı açılımı, Kıbrıs açılımı, Kuzey Irak açılımı, mayınlı sınır bölgesi açılımı, Suriye açılımı, kilise açılımı, eşcinsel açılımı, genel-ev açılımı, Ermeni açılımı v.s.
Bir çırpıda aklımıza gelenler bunlar. Açılımlardan atladığımız olmuştur, bilerek değil. Bilerek sona bıraktığımız iki açılıma dalalım izninizle; Genel-ev ve Ermeni Açılımı'na...
Ne demekse dünyanın gözü önünde, (İngiltere'de konuşulunca göz önünde, Türkiye'de konuşunca kapalı kapılar ardında mı?) ülkemizdeki kaçak yüz bin Ermeni'nin sınırdışı edilmesi tehdîdinde bulundu Açılımcı Başbakan!
Niye? Yeni bir "One minute!" salvosu olsun diye!
Haçlı'nın 21.yy. versiyonu AB mensûbu ülkelerin, değişmez müttefik(!)imiz ABD'nin de desteği ile bizi peşpeşe Ermeni Soykırımı yapmış olmakla suçlamaları üzerine!
Aynı 21.yy. Haçlısı içinden sağ duyulu bazı gazetelerde, mesela The Times'ta; "Bu gün hayatta olan hiç bir kimse geçmişteki barbarlıklardan sorumlu değil. Çünkü o olaylar çoktan tarihe karışmış bir emperyal güç tarafından gerçekleştirildi." diye yazıyor! Bu sağ duyulu 21.yy. Haçlısına göre tarihe karışmış ve soykırımı yapmış emperyal güç, Osmanlı!
Genç Türkiye Cumhuriyeti olarak Osmanlı'nın borçlarını üstlendiğimizi ve ödediğimizi de hem Haçlı'ya hem de "Yeniden Osmanlıcı"larımıza biz hatırlatalım! Osmanlı'nın âsâyişi yani iç huzûru sağlamak için uyguladığı "Tehcîr Olayı"nda, birbirine katliam yapan halkların; Rusya destek ve tahrîkli Ermeniler ile İngiliz destek ve tahrîkli Kürtler olduğunu, bildiğimizi de hatırlatalım! Günümüzde, kendi soyundan Kürtlere -bebek, kadın-kız, yaşlı-genç ayırt etmeden- uyguladıkları vahşeti o tarihte Ermenilere, onlar da Kürtlere ve Türklere yapmışlardı!
Osmanlı'nın yumuşak karnı ve başının belâsı gayr-ı müslîm halklardı. Bunların en belâlısı da teba-y-ı sâdıka yani sadık tebaa sıfatlı Ermenilerdi! Osmanlı'nın müslüman olduğu için kendinden saydığı Kürtlerin o dönemde, sadece tehcîr olayında da değil, "Yedi Düvel"in el-birliği ile saldırılarına direnen Osmanlı'nın başına açtığı belâları, bir çok kaynakta görmek mümkün!
Mehmet Arif Bey'in "Başımıza Gelenler" kitabını, sadece bu amaçla bir daha gözden geçirmeyi şiddetle tavsiye ederim. Bu eserde Mehmet Arif Bey'in; "Tedbirsiz ve kararsız duruşumuz yüzünden hristiyan tebaamız şöyle dursun, devletimiz Türk, Arnavut, Kürt, Arap gibi çeşitli müslüman kavimlerden teşekkül ettiği halde vatanın müdâfaası ve islâmın muhafazası, şurada on iki milyondan fazla tahmîn edemediğimiz Türk ahalinin hamiyetli omuzlarına yüklendi!" tesbît yorumu, aklımı uçurur!
Neyse! Genel-ev ve Ermeni Açılımı'na dönelim. Başbakan'a göre ülkemizde yüz bin Ermeni kaçak bulunuyor ve kaçak çalışıyor. İstediği anda da sınırdışı edebilirmiş! Türkiye bir muz cumhuriyeti veya bir aşiret derebeyliği ve başında da o var ya! Potamyalı İrecep, istediğini yapabilme demokrat sultanlık haklarına sahip ya!
Duyarlı bazı gazeteci ve köşe yazarlarımız da; yüz bin kaçak Ermeni'nin, bizim yüz bin işsizimizin işine mani olduklarına dikkat çekiyorlar! El-Hakk doğru! Açılımcı AKP'nin, eşcinsel, genel-ev ve Ermeni açılımına, AKP döneminde hayat kadını olabilmek için vesîkaya müracaatın beş misli arttığının da yazılıp çizildiğine bir vurgu daha yaptıktan sonra; Karadeniz insanımızın müthîş pratik zekâsıyla, son yıllarda ürettiği; "Oy nataşa nataşa/ Koydun beni ataşa!" türküsünü de hatırlatalım ve kaçakların hangi işsizlerimizin işine mani olduklarını da hatırlatmış olalım! Buradan yani bizim cenâhtan bakıldığında, manzara bu!
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÛNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: