Cuma, Haziran 29, 2007

BENİM BANA YALANIM!...

Yalanı kendilerine meslek edinmişlerin dışında yalan, zor şeydir.
Hele benim gibi insanın kendi kendine yalan söylemesi, duyulmuş veya söylenmiş bir şey değildir.
Hayatımda bir kere ben de takıyyecilik yapayım dedim. Bir kerede olsa; kocaman kocaman siyaset adamlarının yaptığı gibi milleti değil de kendimi kandırmaya niyetlendim!
Demokrat olmadığımı, bu memlekette demokrasi olmadığını; kocaman kocaman antidemokratik adamların, demokrasi arkasına saklanarak despotluklarını garantiye aldıklarını gördüm. Gördüğümle yetinmeyip; "Kral çıplak!." diye bağıran tarihi batılı gariban gibi, bağırdım durdum.
Demokrat olmayışımın sebebini de kendimce açıkladım defalarca.
Ben Devlet-i Ebed Müddet diye yırtınırken, üniter devletimizi bölmeye parçalamaya çalışan şerefsiz eşkiya başının kardeşlerinin, bacısının oyu ile benim mukaddes oyum aynı güçte! Cumhurbaşkanım'ın, Başbakanım'ın, Genel Kurmay Başkanım'ın, Gazilerim'in, Şehit Ailelerim'in mukaddes oyları ile PKK'lıların oyları aynı yaptırım gücünde. Ve bunun adı, demokrasi! Başka tarifi yok. Söylediklerimde asla hissiyat ve tevil etme yok!
Bu böyle...
Böyle olunca da, ben; "Başlarım böyle demokrasiden! Ben demokrat memokrat değilim." deyip çıktım işin içinden yıllardır...
Dedim ya, hayatımda bir takıyye de ben yapayım istedim!
İnanmadığım demokrasiden bir çare bekleyerek kendime bir yalan söyledim! Ve inandım kendime söylediğim yalanıma!
Seçimler yapılacaktı. Seçimler, milletin kurtuluşu olacaktı. Bütün Türk Milleti sandıklara giderek, istediği partinin istediği millet vekili adayına oy vererek baştaki beladan kurtulacaktı.
Seçimler, benim için çaresizliğim yüzünden çare olmuştu.
Ama bırakmadılar!...
En az benim kadar demokrat olmayan ama benim kadar durumlarını açıklayacak yüreğe sahip olmayan takıyyeci, kocaman-kocaman siyasetçiler önüme çıktılar!
Yetmişbeş milyon nüfuslu, kırkiki milyon seçmenli, dev bir ülkenin demokratik haklarını; dört-beş tane, antidemokratik demokrasi havarisi gasp ettiler!...
Solcu antidemokratik kocaman siyaset adamları, sağın en ucundaki bilinen "Ülkücülükten Geçinenler"i alarak listelerinin başlarına koydular.
Milliyetçi, antidemokratik kocaman siyaset adamları; solun en ucunda bilinen "Devrimcilikten Geçinenler"i alıp liste başlarına yazdılar.
Siyaseti renksizleştirdiler!
Sağcı geçinen, antidemokrat kocaman adamlar da; solcu geçinen, antidemokrat kocaman adamlar da; hatta dinci geçinen, takıyyeci, antidemokrat, kocaman adamlarda ağız birliği ile "merkez"cileştiler!
Her kes siyasetin merkezinde olduğunu söylemeye başladı. Oysa aklımda kaldığı kadarıyla siyasi literatürde merkez diye bir kavram yoktu. Merkez, sıfırdı. Merkezin ya sağında, ya da solunda olunurdu. Ama bizim kocaman kocaman, antidemokrat siyaset adamlarımız, despotluklarını demokrasiyle garantileyerek hep merkezci kesildiler!...
Olan bana oldu!
Kendime karşı yapacağım takıyyeme izin vermediler. İnanmadığım demokrasiden bulacağımı sandığım, seçim gibi çarenin bittiği yerde çare üretebilinen bir çaremi elimden aldılar!
Adım seçmen, adımız seçmen ama; bize, millete noterlik görevi yüklediler!... Ve bizim noterliğimiz için de bir devlet bütçesi ayırdılar.
Dev seçim pusulalarını, dev paralara yaptırarak; dev harcamalarla, bize dayatılan despotların adaylarını, millete tasdik ettirecekler. Ve buna demokrasi diyecekler!
Hayatımda bir kere kendimi kandırayım dedim, izin vermediler! Allah sorsun!...
Bu kocaman kocaman adamlar, bu kadar demokratlar işte.
Sağcı geçineni de, solcu geçineni de, iman bezirganı geçineni de ağız birliği ile teslimiyetçi. En mili geçineni, ABD'ci değilse AB'ci!...
Allah'ım! Beni kandırmaya niyetlendiğim için, ben beni affettim! Sen de bağışla beni büyüklüğün hürmetine!...
Bu necip milleti, bu inançlı milleti, bu antidemokrat despotların tahakkümünden kurtar Ya Rabbi!...
Adına seçim dedikleri bir dayatmayla, demokratlık oynuyorlar. Al sağcısını vur solcusuna. Al en ümmetçi geçinen ABD'cisini vur sağcısına-solcusuna!...
Doğrusu hiç sandığa gitmeden bu despotlara hadlerini bildirmek ama; bu kere de karşımızda, bu despotlara kafa tutma yürekliliğini gösteren Bağımsız Türk Adaylar var. Onların hatırına ben de biraz demokratlık oynayacağım!...
Bu da benim, bana yalanım!...
Samimiyetimi bilen Güzel Rabb'im, bu takıyyemi affeder inşallah...
TEVEKKELTÜ A'LALLAH
Selam, sevgi, dua
Mustafa ASLAN