Pazar, Ağustos 15, 2010

BAHCADA YEŞİL HIYAR...

"Yalan söylemeyin ki akılda tutmak zahmetine düşmeyesiniz." diye bir söz var.Yalan için müthiş bir pratikzekâ ve hafıza gerekir. Yalancı, söylediği sözü, sözün yalan olduğunu, mutlaka hatırında tutmak zorundadır ki kendi yalanını kendi farş etmesin!
Bir de kendilerinden başkasında hafıza ve akıl olabileceğine ihtimâl vermeyen ukalâ fıtratlı yalancılar olur! Onlar, yerine ve zamanına bakmadan yalanı söyler geçerler. Bir önceki yalanlarıyla, şimdi söyledikleri ve yarın söyleyecekleri yalanlar arasında irtibat kurmak zahmetine tenezzül bile etmezler! AKP adıyla Türkiye'de siyâset yapan BOP Eş Başkanı ve yakın mesâi arkadaşları, bu son gruptan!
BOP Eş Başkanı, Gazi Antep'te "bindirilmiş kıta" kalabalığa; "Önemli olan boy değil, soy'dur soooy!..." diye kükredi! Bu boy ve soy neden icabetti mutlaka bakmalıyız da önce sormalıyız; soy'u önemsemek, soyculuk, ırkçılık değil midir? Hani takvâ?
Devlet adamının soyuna bakmak gerek diye fikirler vardır ama boya bakmayı tavsiye, ancak mankenlik ajanslarından veya "medyâtik serçe"lerden çıkar!
Bir kaç gün önce AKP ve BOP Eş Başkanı'nın kurmaylarından Bülent Arınç; "Bacak kadar boyuyla ortalığı karıştırdı!" diyerek Gandi Kemal'in boyunu tenkît etmişti! Kendi boyunu da -neye lâzımsa- bu vesîle ile öğrenmiştik! Gandi Kemal de boyunu savunurken; "Keramet boyda olsa devede de boy var ama arka arkaya sıralanmış kırk deveyi bir eşek çeker." diyerek talip olduğu yerin ne olduğunu gûya açıklamıştı!
Şimdi BOP Eş Başkanı, hatasından rücû etti ve; "Önemli olan boy değil, soy'dur soy..." diyor!
Kısa boyu tenkîd eden kendileri, sonra işin boyla değil soy'la ilgili olduğunu söyleyen de kendileri! Yıllardır defalarca sorulmasına rağmen soylarını söylemeyen de kendileri! Bazen gürcü, bazen arap, bazen kürt olduğunun işâretini veren ama asla soyunu açıklamayan, "Önemli olan takvâdır." diye kaçak güreşen de kendileri! Elbette "Aslını inkâr eden harâmzâdedir." biliriz de soyculuk-ırkçılık yapmaya niyetlenen BOP Eş Başkanı'nın soyunu bi öğrenebilsek! "Dinime küfreden bari müslüman olsa!" bi diyebilsek...
BOP Eş Başkanı, Gazi Antep'te soyculuğa, ırkçılığa soyunarak ABD ve AB dayatması Referandumun propogandasını yaptı ve tabiki Gandi Kemal'in boyuna, soyuna saldırırken "MeHaPe"yi de atlamadı!
İstifa eden MHP'li Belediye meclis üyelerini propoganda malzemesi ederken; sadece açılım ve referandum yüzünden AKP'den istifa eden Bakanları ve milletvekillerini nedense unuttu!
Ya unuttu ya da kendilerinden başka hiç kimsede hâfıza ve aklın olmadığına inanıyor!
Yaşım gereği kaç başbakan gördüğümü hatırlayamıyorum ama sekiz yıldır hükümet olmalarına rağmen hâlâ BOP Eş Başkanı ve iki-üç yakın kurmayı haricinde kabinesi tanınmayan, seçim bölgelerinde tanınmayan milletvekilleri olan böylesine silik bir hükümet hatırlamıyorum! Bu kadar silik olmalarına rağmen bu kadar merhâmetsiz bir hükümet te hatırlamıyorum!
Hedefe aldıkları kişi veya kurumu posasını çıkartacak derecede hırpaladıktan sonra yerine atama yapan, kurulan ve bunlara rağmen hâlâ mazlûm edebiyâtından vaz geçmeyen bir hükümet te hatırlamıyorum!
İç politikada demokrat maskesiyle, dış politikada diplomat maskesiyle sekiz yılda dünya devleti bir Millî Cumhûriyeti, şamar oğlanına çevirdiler! Demokrat maskesiyle milleti zorla 36 halka ayırıp şimdi de soy'un önemine vurgu yaparak soyculuğa, ırkçılığa soyundular!
Celâl Güzelses rahmetlinin; "Bahcada yeşil hıyar/ Boyu boyuna uyar" türküsünü kime ve niye yaktığı belli artık!
Yalancının mumu bu sefer 12 Eylül'e kadar yanacak! HAYIR'lısı Allah'tan...
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN. TÜRK TE TÜRK'Ü KORUSUN.
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: