Perşembe, Ağustos 26, 2010

MİLLETİN İHBÂRI!...

Kimlikleri şüpheli, şaibeli "gizli tanık" adlı karanlık adamların ihbar ve ifâdeleriyle kıyâmetler koparıldı!
Karakterleri "itirafçı" olan karaktersiz PKK'lıların iftiralarıyla fırtınalar koparıldı! Bu itirafçılar, itiraflarından ve iftiralarından sonra PKK'nın itibarlılarından olmağa devam ediyorlar ama bu ihbâr ve iftirâlarla kıyâmet koptu!
Ay ışığı-gün karası, deve nalı, minare gölgesi-kubbe tozu, eldiven-çekiç-kerpeten-balyoz, nataşa hamamı-fin saunası, Türeyiş-Dokuz Oğuz On Uygur, Ergenekon v.s. kod adlarıyla, tarihi operasyonlar, bu ihbârlarla oluşturuldu!
Dünyanın öbür ucundaki bir eşcinsel'in canlı yayın ihbârıyla anlı-şanlı Paşaların, Profesörlerin, dünyaca ünlü Doktorların, Gazetecilerin, Yazarların, Aydınların itibarları yerle bir edildi! Üstün Hizmet madalyalı Kahraman Albaylar intihâr etti! Teröristler serbest, teröristle mücâdele eden Kahraman Subaylar hapis! Bu ihbar ve itiraflar yüzünden özel mahkemeler, mahpushâneler yapıldı!
Şimdi ortalarda kimlikleri belli, "gizli tanık"lıktan, "itirafçılık-Pişmanlık Yasası"ndan istifâde etmek istemeyen; ikbâl ve istikbâllerini risk eder görüntüde iki adam var!
Biri, emekli bir general! Emsalleri sayısız darbe, AKP ve Fetullahçı Cemaati yok etmek-yasal olmayan yollardan devirmek suçlamasına muhatapken bu; "Faili meçhûller devlet politikasıydı! Hepsi verilen emirler üzerine yapılıyordu!" mealli açıklamalar yapıyor, Özel Yetkili Savcı'ya saatlerce ifâde veriyor galiba ihbarda bulunuyor veya itiraf ediyor ama kimsenin kılı kıpırdamıyor! İnadına her yer, her kurum sâkin!...
Diğeri, halen görevde olan Birinci Sınıf bir Emniyet Müdürü! Devletin en deneyimli istihbaratçılarından! Şu anki istihbarat ağ-araç ve yöntemlerinin epeyinin kurucusu diye bilinen biri! Daha önce; bilirkişi olarak Meclis Araştırma Komisyonları'nda bilgisine, uzamanlığına baş vurulan biri!... Adam, bir haftada bilmem kaçıncı baskısı yapılan ve hâlâ yok satan, bulunamayan bir kitap yazdı! "Anlattıklarımın hepsi belgedir çünkü bizzat gözlemlenmiş kesin bilgidir." diye de târif etti yazdıklarını! Bir hafta-on gündür hâlâ inadına bir sükûnet var!
Hâla bu uzman emniyet müdürünün ifâdelerine, Türkiye'nin birkaç sene önceki bilirkişisi Uzman İstihbaratçısının yazdığı fillerin faillerine karşı tık yok!
Hadi sistem çökertildi diyelim! Cumhuriyet ve kazanımlarına karşı galip olsunlar! ... Da çökertilen, hesaplaşılan, haddi bildirilen sistem yerine düşünülen sistemin adâleti, hukuku, hakimi-kadısı, savcısı-müddeî umûmisi falan yok mu? Olmayacak mı?
Teröristin, caninin, hırsızın, kahpenin, karı pezevenginin, mafya tetikçilerinin, şerefsiz itirafçıların; kendilerini kurtarmak için yaptıkları iftiralarla yeri yerinden oynatan, Cumhuriyete-Genel Kurmay'a korkunç itibâr kaybettirebilen Savcılar, nerdeler? Özel Yetkili, güç yetmez, Paşaları, itibarlı kocaman-kodaman adamları, yaka-paça tutuklatan Savcılar, nerdeler?
İsimsiz, sahte internet ihbarlarıyla, telefon kayıtlarıyla, gizli çekim ve yasal olmayan şantaj filimleri benzeri kasetlerle, cezaevleri dolduran savcılar yok ise, müddeî umûmîler de mi yok?Doksan yıllık Cumhuriyet, Türk devleti çöktü mü? Gücü yeten yetene mi? Orman kanunları mı geçerli artık?
Bir söyleyen olsa da Türk Milleti bir daha, milletleşme-devletleşme-bağımsızlık sevdasıyla teşkilatlansa, "Karakol"ları yeniden kursa ve hainler, bölücüler, işbirlikçiler, eğer ele silah alınırsa, hak silahla aranırsa neler olacağını, görseler! Bu gidişat oraya doğru!...
İlgililere, yetkicilik oynayanlara, bir ihbâr da milletten olsun! Millet; "Biraz daha üzerimize gelinirse biz de itirafçı oluruz! "Pişman değiliz! Dağdan inmedik, Efeler daha yeni çıkacak! Devlet Yanlısıyız! Başkanımız Gâzi Atatürk! Rüyamıza giren Sarı Paşamız'ın talimatıyla bir daha dağa çıkacağız! Özel seyyâr mahkeme filan da tanımayız!" diye söyleniyor artık, bindirilmiş kıta kalabalıklardan bunları duymuyor musunuz?
Gene de HAYIR'a yoralım, HAYIR'lara vesîle olsun. HAYIR'lı günlere...
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: