Cumartesi, Ağustos 28, 2010

KEKLİK AVI...

Keklik hep düz ovada avlanmaz!
Bazı yörelerimizde, yalçın kayalık dağlarda, kafesle tüfeksiz keklik avı yapılır. Yabâni keklikler, iki evcil keklik yardımıyla tuzağa çağırılır. Celep denen keklik, çok güzel öter. Robat denilen keklik ise kavgacıdır. Celep'in sesine gelen keklikler, Robat'la kavgaya başlayınca da üstlerine uzaktan ipi çekilen sepet düşer ve av tamamlanır. Sabra dayalı, keyifli bir avdır.
Her on yılda bir, Silahlı Kuvvetler'e yaptırılan darbelere alışkın Türkiye'de otuz yıldır farklı bir yöntem var ve biz, otuz senedir anlayamadık!
Onlarca yıl; "Baskıcı-Zorba-Cuntacı-Faşist-İşgâlci" sıfatlarıyla millete yabancılaştırılan ve defalarca on yıl öncenin kahramanı hain, haini kahramanlaştırılarak bir bilinmeyen haline getirilen Devlet, tarifsizleşti! "Halklar-halkların kardeşliği-halklara eşitlik-haklara özgürlük" terâneleriyle millet ayrıştırılarak, isimsizleşti! Hukuksuzluğun, zorbalığın Devlet eliyle yapıldığını veya yaptırıldığını çağrıştıran olaylarla, ayrışan halka; "Nerde bu Devlet?" isyân soruları dillendirildi! Canlı yayınlarda, başbakanları tehdit edebilen "baba" savaşlarını izledik yıllarca!
Bu yıllarda, Celep'lik işini, hep hükümet adayı partiler yaptı! Bol vaatlerle, Allah'lı-Billah'lı yemînlerle ağlayıp yalvararak camilerde cemaatlerden oy topladılar! Kavgacı Robat'lık ise hep muhalefet partilerine kaldı! Hükümet ne kadar güzel öterse ötsün gelen kekliklerle kıyasıya kavga ettiler!
Bu sürek avında yaşlananların yerine hemen yeni Celep ve Robatlar öttürüldü!
Son on yılda; Celep'lik eden AKP'yi ve Robat rolündeki CHP'yi hep şüpheyle izledim! Olaylara, keklik avcısı endîşesiyle baktım hep!
Meselâ; Deniz Baykal'ın, ötüşüne milyonları çağıran AKP Genel Başkanı'nın siyasal yasağını kaldırttırmasındaki mantığı, hiç anlayamadım! Keklik avcısının Okyanus ötesinden olduğu belliydi! Sepetin ipinin ucu, Pensilvanya'daki Ilımlı İslamcı Fetullah Gülen'deydi ve çok belliydi!
... De; Robat görünümlü Deniz Baykal'ın, Recep Tayyip Erdoğanla kavga etmesi gerekirken ona verdiği destek, ya avcının aklını karıştırdı, ya da bu başka bir av şekli! Çünkü yasağını kaldırttıktan sonra Deniz Baykal, Recep Tayyip Erdoğan'la kavgaya başladı! Biz meraklı avcı heyecanıyla avı seyrederken ipi çektirilen sepet, Baykal'ın başına düştü ve kafese koyuldu!
Baykal'ın yerine avlağa sürülen Gandi Kemal'e yoğunlaştık bu kere! Sesi güzel! Rak rak rubarak diye ötüyor, nerdeyse Recep Tayyip Erdoğan kadar keklik topluyor! Robatlığı ise bu sefer Recep Tayyip Erdoğan yapıyor! Bu, ezber bozan bambaşka bir av şekli!...
Celep sandığımız Gandi Kemal, birden bire hiç beklenmeyen bir şekilde gürültüyle kanat çırparak topladığı keklikleri kaçırmak istedi sanki! ABD ve AB'den beslenen-desteklenen terör örgütüyle mücâdelede canı yanmış, yaslı/yaralı yüzbinlerce Şehit Ailesi ve yakınlarını ve onlara destek veren milyonlarca Devlet'e-Millet'e-Vatan'a sâdık insanın öfkesini kabarttı! Sona yaklaşılan Referandum adlı keklik avında, tam AKP-PKK işbirliği ispatlanacakken "Genel Af" diye haddinden fazla bir gürültü kopardı!
Bu av şekli yeni!... Galiba onlarca yıl Celepler ve Robatlar görev yaparken avcı, sepet yerine çok büyük ve geniş bir ağ kullanmış ki gürültüyle havalanan keklikler, uçuyor ama kaçamıyor!
Bir Emekli General ile İstihbaratçı bir Emniyet Müdürü'nün kopardığı gürültü de seyircilere; geniş ağ altında keklik avının sürdüğünü zannettirmek için gibi!...
Keklik, bu sefer toptan sepetlenmek isteniyor galiba!
Bir millî avcı çıkmalı, avlağımızda onlarca yıldır avlanan bu yabancı avcıları döverek avlarını ellerinden alıp geldikleri gibi geri göndermeli artık!
Yoksa; Robat'a aldanan Paşalar'ın sepetle kafeslendiklerini fark edemez ve altında kalacağımız ağın içinde, bir kaç askerimizin başına geçirilen çuvalı çok ararız vesselâm!...
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN. TÜRK TE TÜRK'Ü KORUSUN.
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: