Cuma, Mayıs 15, 2009

BAHÇELİ'YE MİLLİYETÇİLİK İFTİRÂSI!...

Türk Milliyetçileri;
"Akın Tûran'da Biter" başlıklı yazımı okuduktan sonra zahmetler ederek geniş bir yorumla bize milliyetçilik dersi veren Rıza Altunışık'ın iletisini aynen alıyorum. Parantez içindekiler, satır aralarında cevaplarımdır:
"1- Milliyetçilik; Türk milletinin vatan, din, dil, bayrak, milli birlik ve beraberlik gibi ulvi değerlerini aşkla severek, gelişip güçlenmesini sağlayıp, bilim teknikte, Milletini en ileri seviyeye taşımaktır. (Bir MHP İl Başkanı'nın Kürtçe propoganda yaparak dilde birliğimizi inkârını, tebrîk etmek; farklılıkların farkında olarak ülke yönetecek kadar demokratlık ta bu millî birlikten midir?) Milletin yer altı ve yer üstü kaynaklarına sahip çıkıp, onları en ileri teknolojilerle üretime sokmaktır. Milliyetçilik, devletlerin kalkınıp, milletlerin gelişmesi için çok güçlü bir enerji ve potansiyeldir. Üretimi arttırıp, milli geliri yükseltmektir.(Bütün millî varlıklarımızın satılmalarını seyretmek te bu millî potansiyel gücünden midir? İstifa etmek hiç düşünülmüş müdür?)
2-Milliyetçilik; Milli hasılanın hakkaniyet ve adalet ölçülerinde vatandaşlar arasında paylaşımıdır. Din, ahlak ve gelenek gibi Manevi değerlerine sahip çıkıp, yaşamaya çalışmaktır. Milletlerarası kabul görmüş hukuk kurallarını kabul edip, insan hak ve özgürlüklerinin eşit olarak kullanılmasına taraf olmaktır.( Milletler arası hukuk ve insan hakları maskesiyle; on bine yakın güvenlik ve devlet görevlimizi, Mehmetçiğimizi şehit eden, otuz binden fazla Kürt vatandaşımızı katleden ve kesinlikle itlâf edilmesi gereken insanlık yüz karalarıyla tokalaşmak, koklaşmak; onlara destek verecek zihniyeti Köşk'e taşımak ta bu duygulardan mıdır?) Milliyetçilik, Türkiye’de yaşayan Türk milletinin vatanına, birliğine, inanç ve kültürel değerlerine saygı duyanları kucaklamaktır. (Milletler arası hukuka saygı ve demokratlık yüzünden mi Uyum Yasaları, Tahkim Yasaları çıkarıldı? İdam cezası kaldırılırken sayısal gücü yetmediği için hükümeti bozmamak hatta sîne-i millete dönmemek te bu millî duyguların gereği midir?)
3-Milliyetçilik; dini veya etnik farklılıklara sahip kişilerin düşünce ve fikirlerine saygı duyup, aynı saygıyı kendisine karşı da beklemektir. Ekonomik, kültürel ve siyasi baskıya karşı durup, onurlu bir duruş ile haysiyetini korumaktır. Türk milliyetçisi, millet duygusunu taşıyan Türkmen'i, Kürt'ü, Çerkez'i, Gürcü'sü, Arnavut'u Boşnak'ı ve Azeri’sini milletimizin aslı unsuru olarak görerek onları kucaklayandır. (Eksik olmuş! 36 alt kimlik yok muydu? Orhun Yazıtları'nda Bumin Kağan; dört taraftaki düşmanları yok edip başlıya baş eğdirerek, dizliye diz çöktürerek, halkları toplayıp milletleştirerek, töre ve türeye uymayanları yasalarla uydurarak sağlamıştır millî birliği ve Muhteşem Türk Atatürk aynı uygulamayı yapmış, Başbuğ Türkeş'te aynı hayalleri doktrinleştirerek siyâset yapmıştır. "Ne mozaiği ulan?" itirâzının takipçiliği; mevsimlik bitki yâni ot olan ve gıdası gübre olan çiçek bahçesinden millet tarifi çıkarmaya çalışmak, milletin bölünmezliğini sulandırmak ve bölücülere demokratça arka çıkmak ta bu kucaklamadan mıdır? Türk Milleti'nin refleksi olarak adlandırılmış Ülkücü gençliğe oda hapsi vermek te bu baskılara karşı durmak mıdır?)
4-Fransız ihtilalinden sonra gelişmiş genetik özellikleri öne çıkaran, diğerlerini ise hor, hakir ve düşman gören ırkçılık gibi aşırı bir akımı reddetmektir. Genetik özelliklerin yanında inanç hortumcuğu ve inanç despotçuluğunu reddetmektir. Ve milliyetçilik, lider ülke Türkiye için MHP’yi iktidara taşıyabilmektir. ("Ne mutlu Türk'üm diyene" yi tahrîk nedeni ve ilkellik olarak tarif eden bir zihniyeti Köşk'e taşırken; "Ne mutlu Türk olana" değil, "Ne mutlu Türk'üm diyene" anlayışını, halkçılık, halklara kardeşlik, haklara özgürlük şeklindeki bölücü terânelere destek vererek; "farklılıkların
farkındalık'la, demokrat maskelilerden, demokrasiyi araç olarak kullananlardan daha fazla demokratlığa soyunan Devlet Bahçeli'yi iktidara taşımak mıdır milliyetçilik? Ondan daha millet/ümmet/çi, ondan daha halkçı, ondan daha demokrat, ondan daha AB'ci ve ondan daha ABD'ci Erdoğan Başbakan ve aynı zihniyetli biri de Köşk'te -Bahçeli sâyesinde- oturuyorken başkasına ne gerek var ki?)"
Yaygın Yandaş Basın ve Medya'da artık milletin mîdesini bulandıran plânlar açık oturum adıyla propoganda edilirken; P.KaKa'nın siyâsal temsilcileriyle tokalaşan, koklaşan, Gâzi Kurucu Meclis'in rengini tamamlama demokrat-halkçılığını gösteren zihniyetin Türk Milliyetçiliği ile asla ve kat'a alâkası yoktur! Zannederim Rıza Altunışık Kardeşimiz yılların verdiği heyecanla Devlet Bahçeli'ye Türk Milliyetçisi diye iftira etmekte ve zat-ı muhteremi ziyâdesiyle kızdırmaktadır haberi ola!...
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÛNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: