Pazartesi, Kasım 30, 2009

SENARYO DA KAFES'TE, SENARİST TE!..

Kafesteki aslanı seyretmek için, kafeslere tıkılan aslanlardan intikam alabilmek, orasını burasını kaçakça çekiştirmek için sirklere para öderiz! Aslandan korkuyor muyuz, aslanı seviyor muyuz bilinmez!
Korkunçluğunu, heybetini, krallığını yok eder kafes aslanın! Kafes; aslanın aslanlığını, saygınlığını, sıfatlaşmış karakter tarifliğini bitirir! Bu yüzden de çocuklar sirke götürüldüğünde en fazla seyredilendir aslan... Kafeste aslanı olmayan sirk, eksiktir.
Avcılar hakkında pek müsbet tarif yoktur. "Ummaz avcı..." ama aslan avcılarına farklı bir saygı vardır! Aslan avcılarının diğer avcılardan bir farkı, övgüyü hak eden farklı özellikleri vardır...
Aslanlarla, aslanları kafese koyanlarla, kafeslerle ve aslan avcılarıyla muhatab edilmek isteniyoruz son günlerde hem de demokratik zorlamalarla!
Aslan, ormanda aslanca kükreyemezse; aslan kendi dünyasında aslanca yaşayamazsa, aslan bulunduğu yerde doğal bir sessizlik sağlayamazsa aslan mı olurmuş? Kafeslerde çocuklara; "Bak ciciii!" diye târif edilerek korkunun yok edilmesine vesîle edilen yeleliden aslan mı olurmuş?
Aslanı aslan avcısından çok büyük paralarla alarak kafeslere koyup sirk oyuncağı eden kurnazların şuur altlarında, aslan korkusundan intikam mı vardır diye hep düşünmüşümdür. Sıklıkla olmasa da terbiyecisini parçalayan aslanlar da iç güdüsel olarak intikam mı alırlar?
Sirkle, aslanla, kafesle, biletli çocuk seyircilerle ve kafesteki aslandan korkmayan korkak cesurlarla, aslan terbiyecileriyle ilgili olmadık senaryolar düşleyip, olmadık komplolar hazırlamağa çalışırken; birden bire aslan miyav dedi, minik fâre kükredi!...
"Bayramdan sonra ne Danıştay kalacak, ne Bülent Arınç!.."
Farenin bu aslanca kükremesinde; yeni safariler mi, yeni aslan sürek avları mı, aslan avcılarıyla pazarlıklar yapılarak hazırlanmış yeni kafesler mi işâret edildi anlayamadık!
Zâten anlaşılsın diye sarf edilmiş bir söze de benzemiyor! Sirk tellâlının; "Başlıyoooor! Acele edin başlıyooooor!" seslenmesinin, aslan kükremesi taklidiyle yapılmışı gibi bir şey!... Milletin "aslanım" diye sevdiği askerler "kafes" adı verilen senaryosu ezberlenmiş bir sürek avıyla kafeste!
Sıra, sanki son zamanlarda aslanlığın onlara kaldığı hukuk adamlarına geldi gibi! "Hazmede hazmede, hazmettire hazmettire" sürek avının baş aslan avcısının avlanma perdelerini seyrediyoruz!
Demokrasi ormanında, demokratik orman kanunlarıyla, demokrat maskeli demokrasiyi araç edinmiş gayr-ı demokratların, teknolojik tele-kulağı ekolojiye monte ederek, hazmettirerek çalışan bir demokrasi tramvayı vatmanının seferlerini seyrediyoruz!
Millet sirke sokulmuş; "Cambaza baaak!" fısıltılarıyla dikkatler yukarılara çekilirken usta cepçilerin cepleri boşaltmasından sonra "minik fare kükremeleri"yle kafese koyulmadan kafes aslanlıkları ilan edilmiş aslanlara bakıyoruz!
Ve hepimiz millet olarak o kadar demokratlaştık ki esâretin timsâli kafeslerle, demokratlık gösterileri yapan; demokrat maskeli, teknolojiden ve Haçlı Müttefik(!)ten lojistik destekli, îmanlı sürek avcılarına, kafese tıktıkları her aslandan sonra demokrasi havarileri diye alkış vuruyoruz!
Allah'a hamd olsun ki sanal âlemde gönlümüzü hoşnûd eden bir Polat Alemdar'ımız var! Devlet adına, devleti korumak adına, tek başına olmadık başarılara imza atarak başımıza geçirilen çuvalın intikamını almıştı şükr'olsun! Gladyo'dan da intikamımızı alacak!... Can Polatımız'ın bir gün de bu kafesçilerden alacağı intikamımızı bekleyeceğiz artık!
Hürriyetin mânâsını unutmuş, demokrasinin ne olduğunu algılayamamış, cumhuriyet nîmetlerini hazmedemediği için midesi bulanan obur halkların, milletliğe kast eden aslan avcılarına alkış vuranlara karşı, hamd olsun ki sanal bir Polatımız var!
Bakalım bayramdan sonra; "Bayramdan sonra ne Danıştay kalacak, ne Bülent Arınç!.." slogan kükremesinin kullanılışında, demokrat maskeli aslan avcımızın sanal rolü ne olacak?
İş senaristin mahâretine ve zekâsına kaldı!...
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÛNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: