Salı, Kasım 17, 2009

ÜLKEMDE GAZETE VE GAZETECİLİK...

Onlar dışa kapalı, dışarı onları dışlamış! Onlar millete-halka kapalı, milletten bin kişiden biri bilmez onları!
Milyonlara enikken aldıkları köpeklerinin dilinden anlarlar ama halk dilini bilmezler! Yüzlerce liralık ithal mama yiyen itlerinin damak zevkini bilirler ama onların köpeğe harcadıkları parayla bir kaç ay idare edebilecek 4-5 nüfuslu ailelerin hallerinden habersizdirler! Transferde tanıtım reklamlarında da köpekleriyle olurlar, kumsalda romantik görünümleriyle!
Kendilerine benzer, reytingci çevrelerde anketler yapar toplum nabzını tutarlar!
Milletin siyâsi nabzını onlar kontrol eder, milletin tansiyonunu onlar düşürür veya çıkarırlar! Tanıdıkları; bilgisayarlarında kayıtlı olan, kendileri gibi kendilerini elit zanneden, milletin dışladığı en-tellek-tüellerdir! Tamamı birbirine benzer! Tamamı birbirinin yerine tâliptir! Tamamı milyon dolarlara taransfer için bir tanıdığının kuyusunu kazmakla meşgûl, pahalı kapı kullarıdır! Patronları varsa vardır onlar ve patron dara düşerse gemiyi ilk terk eden fareliği, akıllılık sayarlar!
Birbirlerine gazeteci diye itira ederler! Bunların gazetecilikleri yüzünden, 75 milyonluk bir ülkede gazete tirajı, toplam 3 (üç) milyondur! Bu tirajın bir milyona yakını da bir cemaat adına, posta kutularına veya apartman kapılarına bedava koyulur! Bunlara, milyon dolarlar vererek köşe yazdırırlar!Bunlara parayla yağcılık yaptırır veya parayla birilerine saldırtırlar ve bunlar,"duayen"gazetecilerdir!
Köşelerinden siyâsi ispiyonluk yaparak nereye yakın olduklarının işâretini verip aba altından sopa gösterirler!
Aslında patronlarının kalemli fedâileri olduklarını bunlar da bilirler, patronlar da bilir, hatıralarda kalan Bâb-ı âlî mensuplarının tamamı da bilirler! Ne kadar pahalı transfer olurlarsa, o kadar büyük gazetecidir bunlar! Bir fazla verenin yanına geçip kalemini kuşandıklarında, önceki patronlarına olmadık saldırıları yapacak kadar da yüreklidirler!
Bakanlardan daha şık mâkamları vardır! Hiç bir resmî özel kalem müdür veya müdîresinin alamayacağı maaşlarla istihdâm ettikleri özel sekreterleri vardır! Makam araçlarıyla gazeteye veya televizyona giderken mecbûren geçtikleri yerlerde görmek zorunda kalmalarının haricinde adına varoş dedikleri, sonradan oluşan mahalleler ve sâkinleri hakkında bilgileri yoktur!
Ve bunlar; kartellerin ekranlarından, sabahtan akşamlara kadar bütün evlerin çekilmez baş belalarıdır ama nasılsa memleket mukadderâtını tâyin ederler!
Asla muharrîr değiller! Çünkü akılları hür değil! Akıl ve kalemleri kiralık olduğu için hür vicdanlı da değildirler! Muharrîr olsalar, düşünce üretmek yerine, fikir serdetmek yerine köşelerinden siyâsi muhbirlik yaparlar mı?
Asla muhabir de değiller! Haber peşinde koşmazlar! Haberler, kuşları tarafından ya uçaklarda, ya özel yemekli toplantılarda onlara uçurulur! Bunlar, patronlarına ihâle veren siyâsilerin yandaşı, amigosu veya patronunu sevmeyen siyâsinin can düşmanı şövalyeler! Bunlar kimler mi? Kimler değil ki!
Yıllar önce yerel bir gazetede açtığım "Meydan"ımdan seslenirken de; "Gazeteci değilim ve gazeteci olmak için ölesiye hevesliyim." derdim! Hâlâ aynı yerdeyim. Gazeteci olamadım ve olmak için hâlâ ölesiye hevesliyim! "Meydan"ımı üç yıla yakındır suladığım, sadece okurlarının almağa gücü yeten bir gazetede olmaktan aldığım hazzı; bu kiralık akıllı, kumandalı vicdanlı ve karalı kalemli adamlar yüzünden doyasıya yaşayamadım!
Vatanı kadın memesine satabilecek kadar sapık, ülkeye "açılım"ı fırsat bilerek getirilen Kürt şarkıcı kadını, seks kölesi edebilmek fantazilerini köşesinde yazabilecek kadar hafif, devlet-millet düşmanı müfterîlerin yazdıkları gazete görünümlü etli-butlu-memeli fotoğraf albümlerinin, gazetemizden fazla satmasını bir türlü hazmedemiyorum, anlayamıyorum!
Çok izlendiği zannedilen bir programda, tirajından hareketle en bilinen zannedilen gazetelerin yazarları, konuklara soruluyor ve tamamı üniversiteli 600 konuktan, baş yazar da dahil bilen ve tanıyan çıkmıyor! Hâlâ tiraj rekoru onlarda ve hâlâ milletin nabzını tutanlar onlar!...
Gazetemiz Yeni Çağ'ımıza kurban olsunlar, "Meydan"ımın gadasını alsınlar...
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÛNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: