Çarşamba, Mayıs 19, 2010

POTAMYALI İRECEP'TEN AHLÂK DERSLERİ...

Recep Tayyip Erdoğan; "Baykal'ın istifası CHP'ye oy kazandırmış! Bunu kınıyorum. … Türk toplumunun midesi bu kadar geniş mi? ... Kendi ahlak değerleriyle oynayanlara bu millet prim vermez. Ahlâk değerlerini yok farz edemeyiz. ... Tahammülü mümkün değil. Bizim kitabımızda bir kelime var: Edep. Eline, diline, beline sahip olmayanla yola çıkılmaz." buyurdular!
Peh! Peh! Peh! Allahını, diplomatlığını, demokratlığını, ahlâkını seveyim senin Potamyalı İrecep!
Potamyalı İrecep'in ahlâk dersini, sondan başa doğru iyice irdeleyerek açalım ki okuyanlar, duyanlar yeterince nasiplensinler bundan!
"Bizim kitabımızda bir kelime var: Edep. Eline, diline, beline sahip olmayanla yola çıkılmaz." Bizim Kitabımızda da bir söz var: Ahlâk. İki Cihan Serveri'nin, Allah(c.c.)'ın tek Habîbi'nin, güzel ahlâkı tamamlamak üzere yaratıldığını yazar bizim Kitâbımız!...
Hacı Bektâşi Velî'nin; "İline, diline, beline hâkim ol." öğüdü, Potamyalı İrecep'in dediği gibi anlanlandırılamaz ama şeytan insanı şaşırttı mı toyda yellendirirmiş ya! Olan da bu! O'nun anladığı gibi ilimize değil elimize sahip olalım, yani çalmayacağız. Yâni rüşvete, yolsuzluğa, hortumculuğa, irtikâba bulaşmayacağız. Yâni ortada fabrikan yokken, üretilip satılan ve kazanılan parayla yeni üretimler yapılıp yeni satışlar yapılmamışken, Erbakan'a maaşla il başkanlığı yapıyorken, yirmi yılda dünyanın en zengin sekiz liderinin arasına girebilmenin yolunu, mutlaka Baykal'a itibâr eden ahlâksız millete de anlatacak, öğreteceğiz!
Dilimize hâkim olacağız. Yâni milletliğimizin en büyük güvencesi Türkçemize sahip çıkacağız değil, yalan söylemeyeceğiz. Kimseye küfretmeyeceğiz. Kimseyi incitmeyeceğiz. Ağzımızdan çıktıktan sonra sözümüze mahkûm olmayacağız. Yâni önce; "Ananı da al git!" deyip sonra "Analar ağlamasın." diye demogoji yapmayacağız! "Öfke de bir hitâbettir." diye kimseye hakâret etmeyeceğiz. Önce belden aşağı siyâsete izin vermeyiz deyip, sonra ahlâk hocalığına soyunmayacağız! Yasal olarak AB ve ABD istedi diye zinâyı serbest bırakıp sonra siyâsi rakibimize -düzmece, montaj olduğu iddia edilen- bir gizli çekim kasetle saldırmayacağız! Eşi aldatmanın adı, bir zamanlar yasal olarak zinaydı, halk arasında da zamparalıktı. Ahlâksızlığın içinde sadece AKP'lilerin değil, Özal'la meşrûlaşan kendilerine mubah, başkalarına haram sayılan neler var neler!...
Belimize sahip olacağız. Yâni soyumuza, sopumuza dikkat edeceğiz. Resulullah(s.a.v.)'ın öğüdüne göre de kız alırken çok inceleyeceğiz. Çünkü bacılarına benzer kız evlât, kardeşlerine benzer erkek evlât doğuracağını unutmayacağız. Bunu söyleyenleri de ırkçılıkla suçlayarak demokratlaşmayacağız! Zinâyı yasal olarak serbestleştirip, gizli dîni nikâhlarla bir kaç eşliliği meşrûlaştırmayacağız! "Aslını inkâr eden, haramzâdedir." Peygâmber tarifini de siyâseten işimize gelmediği için unutturmayacağız!
"Türk toplumunun midesi, bu kadar geniş mi?" Toplum değil millet ama öyle olsun! Oğluna "çürük" raporu alıp askerden kaçırdıktan sonra dünyayı sallayan, Berlusconi gibi harem sahibi bir ahlâk düşkününün şahitliğinde evlendiren sonra "Askerlik, yan gelip yatmak yeri değildir." diye şehit yakınlarını fırçalayan adama tahammül eden Türk Milleti, düzmece-montaj olduğu iddia edilen bir kasete tahammül edemez elbette! Ederse midesi geniş olur!
Yirmi yılda kendini, sekiz yılda da yandaşlarını Karunlaştırmayı başaran bir siyâsetçi yanında, hayatının elli yılını siyâsette geçirmiş, bakanlıklar yapmış olmasına rağmen, akçeli işlerle hiç adı anılmayan aptal bir siyâsetçiye Türk Milleti itibâr edebilir mi?
Baykal'ın istifâsı CHP'ye oy kazandırmış ve Potamyalı İrecep, bunu kınıyormuş! Dilinden, ilinden, belinden sorumluluğunu hiç hatırlamayan bir siyâsetçi; eşini-dostunu-partilisini-yandaşını Karunlaştıracak kadar mâhir bir siyâsetçi karşısında, montaj bir kasete rağmen istifa eden, millete göre erdemli, kurnazlara göre aptal bir siyâsetçinin oy kazandırması elbette kınanır! Potamyalı İrecep'in ahlâk dersi de böyle olur! Şeytan bir adamı şaşırttı mı toyda yellendirir vesselâm!
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN. TÜRK TE TÜRK'Ü KORUSUN.
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: