Pazar, Mayıs 02, 2010

DEVLET NERDESİN?

Devlet nerdesin? Anamı ağlatanın anasını ağlatmazsan, nerdesin?
Hayatımda ilk defa, hançeremi yırtarak, bağırarak soruyorum: Devlet, nerdesin? Millet olarak ben hep olmam gereken yerde, durmam gereken şekilde varım! Sadece olmamın yetmeyeceğini bilerek, "devlet-i ebed-müddet" inancım gereği ölmeğe de devam ediyorum! Devletim; sen yaşa diye binlerce yıldır verdiğim bedeli, can bedelimi ödemeğe devam ediyorum! Duyuyor musun? Duyuyorsan nerdesin Devletim?
Devlet olmanın olmazsa olmazı, millet olmaktır. Millet olamayan, millet edilemeyen halkların tarihte veya günümüzde devletleştiğini gören, bilen var mı? "Halklara özgürlük" diyenlere, "Halklara daha fazla demokrasi, daha fazla eşitlik" diyenlere; istediğini almak için devleti tehdit edenlere, devletin askerine, güvenlik güçlerine utanmazca, hayâsızca, şerefsizce, alçakça ve puştça saldıranlara istediğini veren ve devlet olarak kalan bir yeri, bir ülkeyi, bir milleti bilen var mı?
Devleti benim adıma, millet adına yönetsin diye görev verdiğimiz Hükûmetin en başı da dahil o da yetmezmiş gibi devlet yönetsin diye görevlendirdiğim partinin Köşk'e çıkarttığı kişi de dahil; "Açılıma sıkılan kurşun!" diyerek canımdan can alınmasını, canımdan can koparılmasını, kendi planlarına göre siyasallaştırıyorlar!
Devletim nerdesin? Varsan çık ortaya! Varlığını hissetmem lâzım!
Varsan ve otoriteni hissettiremezsen; başlıya baş eğdirip dizliye diz çöktüremezsen, sınır ötesinde değil- memleketin göbeğinde Mehmetçiğimi koruyamazsan, Mehmetçiğimi savunmaya çekilerek canını korumak gibi bir nöbete, acze mecbûr edersen, varlığını sorgulamam mı?
Cansa can, kansa kan,vergiyse vergi, oysa oy; ne istersen verip milletliğimi yerine getirmiyor muyum?
Devletim; can ve mal güvenliğimden, huzurdan başka istediğim var mı? Nerdesin Devletim, Devletim nerdesin?
Hükümetin Başı, Ana muhalefet ve muhalefete çılgın bir öfkeyle saldırıyor! "Churchill, Hitler’e karşı karada, havada denizde mücadele edeceğiz demişti. Biz de bu anayasa değişikliğine karşı Meclis’te, Anayasa Mahkemesi’nde, Rerefandum’da mücadele edeceğiz!" diye savaş başlatıyor! Hükümet; "açılım" adıyla milletin arasına sokulmaya çalışılan nifakın farkında olmayarak dünün Haçlı'sı, bu günün ABD ve AB adındaki Hristiyan Birliği'nin tavsiye ve direktifleriyle destek verdiği bölücüleri şımartarak, her gün beşer beşer canımdan can koparıyor! Devletim, nerdesin?
Bütçem dolarla bağlanıyor! Ekonomi rakamlarım, dolarla ifâde ediliyor! Millet açlıktan, işsizlikten intihâr ediyor! En mutaassıp il ve ilçelerimizde mide bulandıran cinsel sapkınlıklar yaşanıyor! Yerinden yurdundan PeKaKa yüzünden kaçmış Kürtlerin bazıları, büyük şehre uyum sağlayamayınca ve asayişteki, devlet otoritesindeki zaafiyetten de istifade ederek yoldan geçen suçsuz-günahsız insanların kafalarına birer kurşun sıkıp serice katlediyor!
Hâlâ Hükümet mensupları, Mehmetçiğime kahpece saldıranların yaptıklarını; "Açılıma sıkılan kurşun." diye tarif ediyor!
Açılıma Türk küfrediyor, Kürt küfrediyor! Ne demekse, kime yarayacaksa bu "açılım" denen illet, millete zillet getiriyor! Devletim, nerdesin?
Ya bana görün, kendini senin yaşaman için fedâ ederek bedel ödeyen bana hissettir; ya da Türk Milleti olarak ben bir daha kendimi hissettirmek zorunda kalırım! Türk Milleti, kendini on bin yıllık teamülleriyle hissettirmeğe karar verirse; alçağa, haine, bölücüye ve onların yardakçılarına kıyamet olmaz mı?
Devletim nerdesin, nerdesin Devletim?
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN, TÜRK TE TÜRK'Ü KORUSUN."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: