Salı, Eylül 21, 2010

KİMİN ELİ, KİMİN CEBİNDE?

Otuz yıl sonra "İkinci 12 Eylül"ü yaşadık! Birincisi de, ikincisi de Okyanus ötesinden kotarılmış; birincisi postallı, ikincisi sivil baskı unsurlarıyla gerçekleştirilmiş Eylül'ler!
Referandum sürecinde MHP'den başka ne AKP lehinde konuşurken, ne de CHP aleyhinde konuşurken anayasadan bahsetmediler! Canını incitecek gerçektense duymak istediği yalana rağbet ettirilen millet; AKP'nin tarif ettiği ekonomik cennetle, toplu Ramazan iftar çadırlarında verilen etli yemeklerle, yardım paketleriyle, Ağustos'ta verilen kışlık kömürlerle ilgilenirken benzer söylem ve vaatlerle CHP'nin Güneydoğu'da Batı ve İç Anadolu'daki bütün şehit aileleri ve Türk Milletini incitip tahrîk eden "genel af" söylemiyle; İstanbul'da türbanı "Rahibe kıyafeti" ne benzeterek Doğu-Güneydoğu ve İç Anadolu'daki mütedeyyin Müslümanları tahrîkiyle uğraştılar!
Dayatılan Anayasa'ya neden karşı olduğunu teknik olarak söyleyen ve tezini savunan MHP'nin bu ciddi söylemleri; iktidar ve muhalefetin parodiye dönüşen "Boy-pos", sonra "soy-boy", sonra "efendi-beğ" atışmalarının kalabalığı arasında yeterince ilgi çekmedi!
Zamanı otuz yıl geri sararak mes'eleye bakalım biraz. Bu memlekette, o güne kadar yokken "Kürdüm" demek, Kürtçe konuşmak yasaklandı, doğrudur! Kim yasakladı? Kenan Evren... Kenan Evren kim? ABD'nin "Bizim çocuklar"ın başı!
Bu memlekette, birden bire tavır değişerek-gömlek değişerek-gelişerek demokratlaşan Milli Görüşçü AKP; Kürtlere ve 36 etnik farklı köke "daha fazla demokrasi" iddiası ile ortaya çıktı! Kürtçe televizyonlar açıldı, Kürtçe özel okullar açıldı! Silahlı PKK'lı cânilere saldırdıkları, sivil-günahsız insanlar da dahil öldürdükleri, şehirlerde sokakları yangın yerine çevirdikleri nisbette tavizler verildi! İmralı'daki bebek katili-câni mahkûmun istekleri, haddinden fazla rağbet gördü!
Bölücü Kürtçülere- emperyalizm taşeronu PKK'ya bu ayrıcalıkları tanıyan kim? Recep Tayyip Erdoğan! Recep Tayyip Erdoğan kim? BOP Eş Başkanı!
Yani Birinci 12 Eylül'ü yapan ABD'nin "Bizim çocuklar"ından çok daha fazla ABD' nin çocuğu! Diğer Eş Başkan Bush!...
Bir tuhaflık yok mu?
ABD'nin apo alçağını paketlemesi, AB'nin ısrarlı dayatmaları ile idamının engellemesi ve bu süreçte; DSP'nin, ortadan ikiye ayrılmasıyla güç kaybeden koalisyon hükümetinin dağıtılmasıyla gidilen erken seçimde AKP doğdu!
Sonra; birinci hükümet döneminde vekâletlerle yürütülen devlet kadroları; Köşk'e taşınan bir İmam Hatipli Cumhurbaşkanı vasıtasıyla dolduruldu!
Sonra; diğer Eş Başkanın Bush olduğu BOP Eş Başkanı başbakanlığındaki hükümet, ABD'nin "Bizim çocuklar"ını yargılamak iddiası ile çıktı ortaya! Birinci 12 Eylül'cüyü, İkinci 12 Eylül'de yargılamanın yolu açılacaktı gûya! Veee Birinci 12 Eylül'ün "Bizim çocuklar"ın elebaşı; "Eyaletlerin önünü açmak için" evet diyeceğini açıkladı!
Bir garabet yok mu?
BOP Eş Başkanı ve şürekasının iki ayda üç kere adını değiştirdiği "PKK Açılımı" ile verilen daha fazla demokratik hakla şımaran bölücülerin yaptıkları ortada, tehditleri de biliniyor! Demokrasiyi araç gördüklerini, gereken durakta inilecek tramvay gördüklerini saklamayanların sağladığı demokratik haklarla şımardıkça şımaran PKK'nın demokratik kontrolündeki bölgelerde referandum sonuçları da çok demokratik!
Mesela; Hakkari'de 128. 457 kayıtlı seçmen varken oy kullanan seçmen, 10. 512... Şırnak'ta kayıtlı seçmen sayısı 197. 017 iken oy kullanan 37. 749 kişi! PKK'nın tehditle sandığa gidilmesini engellediği bölgede Apo alçağının bacısı ve kardeşi "evet" diyor! Netekim Paşa'da "evet" dedi!
Sonuç: % 58 evet, % 42 hayır!
Gerçekten bu manzarada göze batan gariplikler yok mu? Kimin eli, kimin cebinde, bilen var mı?
Daha çok konuşacağız...
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: