Cuma, Şubat 18, 2011

"İT DALAŞI" DİPLOMASİSİ!...

Yaşamamış olanlar, anlamakta zorluk çekecekler!
Beraber büyüdüğümüz mahalleli arkadaşlarımızla gruplaşır, fazla uzaklaşmamak kaydıyla kırlara çıkardık. Köpeklerimizi de alırdık. Bizim gibi birbirini tanıyan köpeklerde de bir yakınlık vardı. Biz komut vermezsek saldırmaz, hatta birbirine havlamazlardı bile.
Bazen mahalleye yeni gelmiş biri veya mahalleli olmayan bir arkadaşımız da köpeğiyle bize katılırdı. Köpeklere göre yabancı olan o arkadaşımızı ve köpeğini, köpeklerimizden korumakta çok zorlanırdık!
Köpekler kırda hem arkadaşımız, hem de vahşî doğaya karşı güvencemizdi! Büyükler bu yüzden köpeği almamıza izin verir; "Tasmasını sıkı tut, sakın bırakma!" diye tembihlerlerdi. Köpeğin kaybolmasından korktuklarını zannederdik. Oysa köpeklerin birimize veya birbirine zarar vermemesi için olduğunu, büyüdüğümüzde anladık! Bazen kaçırdığımız köpeği, saatlerce kırda arar, döndüğümüzde hep evin önünde bulurduk!
İnsanlar, büyürken çevre tarafından eğitilir biliyoruz! Her insan, yetiştiği ortamın yazısız-katı kurallarını, gittiği her ortama taşır!
Son yıllarda; özürlü-eksik, sağduyusuz-liyakatsiz siyâsilerin eyyâmcılıkları ve çok hızlı iç göçler yüzünden şehirlere taşınan bu yöresel kuralların sert çatışmalarını izliyoruz!
Üstüne bir de dış politikada teslîmiyetçi-kişiliksiz politikacıların diplomasileri eklenince, tek mermi atılmadan işgâlde gibiyiz!
Ekonomide millîlik kalmadı! Eğitimde millî demek yasak ve suç! Avrupalı'nın-Haçlı'nın yüzlerce yıl önce Turqiya-Türkiye dediği coğrafyada, Anadolu'da "Türk'üm" demek yasak ve suç!
Yabancı diplomatların, millî duyguları tahrîk eden beyânatlarına muhatabız ve yakınımızdaki -gûya- demokratik halk hareketlerinin domino etkisi, Güneydoğu sınırımıza hızla yaklaşıyor!
Yarın öbürgün Irak'ın kuzeyinde Barzani'ye karşı demokratik halk ayaklanmasının başlayacağı söyleniyor! Afrika'nın kuzeyinde, Mağrip ve Maşrık'taki Amerika-İngiltere-AB tetikleme ve güdümlü hareketler, himâyelerinde gibi görünen Barzani'ye karşı başladı başlayacak! Peşmerge'nin "Dost Haçlı"dan kaçıp sığınacağı, bizden başka yeri mi var?
Bizde ise; "Demokrasi araçtır!" hastalıklı zihniyetin iktidarı ve güya bu zihniyetle yarışıyorken aynı demokratik tahribatı yapan muhalefetin, acemi taklitçiliği var!
Güya insan hakları savunucularının bebek katillerini savunduğu, güya demokratların bölücü canileri savunduğu, demokrasi üzerindeki vesayetten şikâyetlenerek demokrasiyi katledenlerin mahkûm bir caninin "yol haritası"yla cumhuriyeti yargıladığı süreçteyiz! Yapılan hataların, yapılmasına karar verilen yerde, Meclis'te sorgulanması gereken uygulamaların art niyetli-işbirlikçi, teslîmiyetçi dolma kalemlere kalleşçe servis edildiği; bir önceki Meclis kararını başarıyla uyguladıkları için ödüllendirilmiş resmî görevlilerin bir sonraki Meclis kararı ile suçlanarak yargılandığı; Meclis kararını uygulama emrini verenlerin, e-muhtıracı-darbeci NATO Generalleri'nin ödüllendirildiği, aldığı emri uygulayan görevlilerin-Paşalar'ın tutuklandığı-cezalandırıldığı acayip bir zamandayız! Böyle bir trajedi, böyle bir komedya yok!
Güçlü diye tarif edilen, teslîmiyetçi korkak zavallıların faşist sadizmine muhatabız! Tek sorumlu Hükümet ve muhalefetin rüzgâra karşı sidik yarışından demokrasi ıslanıyor-pisleniyor!
İktidar ve muhalefetin birbirine tükürürken rüzgârı unutmaları veya bilerek rüzgâra karşı tükürmeleri yüzünden demokrasi-millî egemenlik-cumhuriyet-hukuk-adâlet salya sağanağında! Millet ise öfkeyle yutkunmaktan şişti!...
Yakın komşularda ABD-İngiltere-AB organizeli demokratik halk hareketleri(!)nin "domino etkisi" bize doğru sür'atle geliyor! Sanki işgaldeymişiz gibi bir diplomat, yargımızı sorguluyor!
Ege Denizi'nde "it dalaşı", yıllardır sürüyor!
Bütün komşu kavgaları ya it dalaşı, ya da çocuklar yüzünden çıkar biliyor musunuz?
Bin yıllık mahallelim, Kürd'üm! Yol bilmeyen rehberle, ilk yol ayrımında kaybolacaksın! Allah aşkına akıllı ol! İtinin tasmasını sağlam tut! "İtin hatırı yoksa sahibinin de mi hatırı yok?
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: