Salı, Temmuz 10, 2007

OYUM'UN ADRESİ...
Seçim diye dayatılan, sandık zorbalığının sonuçlanmasına bir kaç gün kaldı.
Yaygın Basın'ın "Dolma Kalemler"i, yavaş yavaş oylarının adresini belli etmeye başladılar. Bu da bir başka propoganda şekli olsa gerek. Oysa oyun gizli olduğunu zannederdim ben yıllardır. Bir dolma kalemden de olsa, açık sözlülüğü takdir ettiğimi, hatta alkışladığımı söylemeliyim. Yıllardır sol partilere, hatta ÖDP'ye oy verdiğini söylerken parti adı saklamayan bu Dolma Kalem, oyunu vereceği yeri sadece bir sağ parti olarak tarifleyip adını vermemiş. Burada pek adil davranmamış ama olsun. Ben dahil, her kes oyunu nereye vereceğini anlamıştır. Hayırlı olsun.
Ben de seçimlerdeki tavrımı, oyumun rengini belli etmeye karar verdim. Nereye oy vereceğimi açıklama gereği duydum. Hiç değilse kimse, 22 Temmuz'dan sonra beni kendilerinden miyim, değil miyim diye merak etmez.
Önce nerelere, daha doğrusu hangi partilere oy vermeyeceğimi ve nedenlerimi söyleyeceğim.
AKP'ye oy vermeyeceğim.
Çünkü milletimden olduğunu, Türk olduğunu bir kere olsun söyleyemediği gibi, seçim meydanlarında milletim ha milletim diya ahkam kesmekten vaz geçmediği için. Şehidime "kelle", katil terörist başına "sayın" dediği için. Köylüme, çiftçime, sendikacıma, ülküdaşlarıma, esnafıma yüz yüze geldiklerinde kasımpaşalıca hakaretler ettiği için. Dış politikada devletimizi kimliksizleştirdiği için. Ekonomik olarak, gözümüzün içine baka baka yalan söylediği için. Devletimin bütün kurumları ile kavgalı olduğu için. Atatürk'ün kurduğu sistemle düşman olduğu için...
CHP'ye oy vermeyeceğim.
Oyum ziyan olmasın diye bir sağ partiye oy vereceğim diyebilecek kadar renksizleşmeyi, hakaret saydığım için. Geçmişte; fikir liderlerime, ülküdaşlarıma yaptıkları saldırıları asla unutamadığım için. AB konusunda, IMF konusunda, Dünya bankası konusunda; dış politikalarımız konusunda AKP'den farklı bir şey söylemedikleri için. Muhteşem Türk Atatürk'ün kurduğu bir partinin isim ve ambleminin altında, Atatürk'ün Türk Kimlikli mert duruşunu, asla sergileyemedikleri için. Sosyal Enternesyola katılmasına rağmen; asla ne sosyal demokrat, ne de milliyetçi bir tavır sergileyemedikleri için. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini; AKP'nin istediği gibi oynayabileceği basit bir işlem haline getirdikleri için...
MHP'ye oy vermeyeceğim.
Sebebini aylardır bar bar bağırdığım için. Dış ve iç politikalarında AKP ve CHP'den farklı bir söylemleri olmadığı için. Hele tam öfkemin bittiğini sandığım bir dönemde ip alış verişine girerek komikleştiği için. Adı milliyetçi, temeli ülkücü olmasına rağmen; 12 Eylül'de Ülküdaşlarıma işkenceler edenlere listelerinde yer verdiği için. Önce babasının partisini terk edip yeni bir parti kuran, sonra bir başka partiden aday olarak birlikte yola çıktığı arkadaşlarını terk eden, sonra yeniden kapı kapı dolaşarak en sonunda MHP'ye dönen ve "Oğul Beğ" ünvanını benim verdiğim Tuğrul Türkeş'e listesinde yer verdiği için. Kendisini aday listesinde garantiye alırken ATP'nin yükünü omuzlayan sadakat timsali ülküdaşlarımızı ortalarda bırakan Tuğrul Türkeş'e listelerde yer verdiği için. Diğer sebepleri arz ettiğim gibi aylardır söyledik zaten...
DP'ye oy vermeyeceğim.
Önce "AB'nin yolu Diyarbakır'dan geçer." diyenleri yanına alacağını söyleyip sonra dışlamasındaki sebebi açıklamadığı için. Dağdakileri, düz ovaya davet ettiği için. Dış ve iç politikalarda; AKP, CHP, MHP'den farklı hiç bir söylemleri olmadığı için. AB'ye hayır diyemediği için. Elindeki siyasi değerler olan kanaat önderlerine hakim ve sahip olamadığı için.
Diğer küçük partilere de oy vermeyeceğim.
Sadece siyaseten dolgu malzemeliğine soyunup, siyasetin develiğine gönüllü oldukları için. Köylü kurnazlığı ile parti kurarak kişisel vekil adaylıklarına pazarlık zemini hazırlayarak, kendilerinden başkalarına aptal tavrı takındıkları için.
BBP'ye de oy veremeyeceğim!
İçim kan ağlayarak, yüreğim parçalanarak BBP'ye oy veremeyeceğim. Seçimlere katılmadığı için. PKK'lıların seçim sistemini delmek amacıyla uyguladıkları bağımsız seçime girme taktiğini çok erken fark ederek, PKK'lının olduğu mecliste Türklerin de olması gereğini vurgulayarak seçimlere katılmadığı için. Bu duruşu, ayakta alkışlamama rağmen, kendinden başka bütün ülküdaşlarını düşündüğünü çok yakından ve net olarak bilmeme rağmen, seçimlere katılmadığı için BBP'ye, Muhsin Yazıcıoğlu'na oy veremeyeceğim.
Ama oy vereceğim.
Türkçe duruşlarıyla, İslam ahlakı ve imanını sergileyen duruşlarıyla, koyun sürüsüne dalan kurt duruşlarıyla seçimlere katılan Bağımsız Türk Adaylar'a oy vereceğim. 21 seçim bölgesinde seçimlere katılan Türk Adaylar'a oy verilmesine çalıştım, çalışacağım. Diğer yerlerdeki seçimlerle ilgilenmeyeceğim bile. Çünkü oralarda seçim adında bir dayatmanın var olduğunu biliyorum.
Benim oy kullanacağım bölgede BBP'nin bağımsız adayı olmadığı için; Türk olduğunu bildiğim, Türkçe duruşunu yıllardır izlediğim, televizyonlarda hakim güçlerce yıllardır susturulamadığını izleyerek gördüğüm ve seçim sistemine kafa tutarak bağımsız adaylığını açıklayan Hulki Cevizoğlu'na oy vereceğim.
Kazanırsa inşallah tebrik etmeyecek, kaybederse en çok ben üzüleceğim için geçmiş olsun demeyeceğim.
TEVEKKELTÜ A'LALLAH
Selam, sevgi, dua
Mustafa ASLAN