Perşembe, Ağustos 02, 2007

TEBRİKLER RECEP TAYYİP ERDOĞAN !...

Yaşım gereği; 1969 yılından beri yapılan bütün seçimleri hatırlıyorum.
Bu seçimlerden; 6 sefer gidip 7 sefer gelen de, "Dört eğilimi karıştırıp barıştırdım." diyen Turgut Özal'da, Karaoğlan'da, Hacı Mücahit Erbakan'da, Mesut Yılmaz'da, Bacı Tansu Çiller'de, %18,5 olarak aldığı oyla tarihi rekor kırdığını söyleyen Devlet Bahçeli'de galip çıkmışlardı.
Her seçim öncesi, bir önceki seçimleri hatırlatan heyecanlara şahit olmuştuk. Her seçim sonrası; kazananlar tarafından coşkulu kutlamalara şahit olmuştuk. Bu kutlamalar da kim kazanırsa kazansın, bir önceki kazananın kutlamalarına benzemişti.
1969 senesi seçimlerinden önceki seçimleri de babalarımızdan mutlaka dinlemişizdir. Tek partili dönemden çıktıktan sonra yıllarca süren DP-CHP kutuplaşmalarının yaşandığı ülkemizde, DP'nin yani Adnan Menderesin de, CHP'nin yani İsmet Paşa'nın kazandığı seçimler de olmuş. Seçim sonrası, onlarda kutlamalar yapmışlar. Onların yaptığı kutlamaların kopyalarını da teamülleştirerek sonraki seçim kazanan partiler yapmışlar. Yemişler, içmişler, eğlenmişler.
Aklım kesti keseli; ilk defa iktidardaki bir parti, oyunu artırarak nerdeyse iki kişiden birinin oyunu alacak kadar açık ara farkla, bir seçim zaferi kazandı. Seçimi kazanış şekilleri, çalışmaları, erzak ve kömür dağıtmaları, ne kadar ahlakidir veya değildir yargılamak istemiyorum. En azından şimdilik!...
Ama bir hakkı, teslim etmek istiyorum.
Neden hayatımın en sert tenkitlerini yaptığım, bir parti ve o partinin genel başkanının yaptığını, bizim desteklediğimiz genel başkanlardan birisi yapmadı diye, -nerdeyse- hasetimden çatlayacağım!...
Sanırım bütün Türkiye'de vardır. Üç gündür Ankara sokak ve caddelerini, yeni bir Recep Tayyip Erdoğan afişi süslüyor. Ve gerçekten süslüyor. Seçim zamanındaki israf diye adlandırdığım ve çevre kirliliğinden başka hiç bir şeye yaramayan afişler gibi değil bu afiş!
Beni kıskandırabilecek kadar nazik, beni rahatsız etmeyecek kadar güzel ve Türkiye'de ilk defa kendilerine oy verenleri, oylama bittikten sonra unutmadığını gösterecek kadar vefalı bir afiş!
"Teşekkürler Türkiye! Nice Ak Yıllara" yazan ve Recep Tayyip Erdoğan'ın galibiyet keyfinin, göz bebeğinden okunduğu bir afiş...
AKP'ye oy vermedim. Yarın seçim olsa yine oy vermeyeceğim!
Ama bu nazik ve vefa kokan afişi, tebrik etmezsem çatlarım. Doğruyu, kim yaparsa doğrudur diye yıllardır anlattığım inancıma, ters düşerim.
Seçim sonrası; kaybedenler ve muhalefetteyken oy alamayan beceriksizler, "Tek Başına İktidar" sloganıyla meydanlarda ip atanlar, niye kendilerine oy vermediler diye milletle, ülkücülerle kavgaya niyetlenirken; Recep Tayyip Erdoğan, iki kişiden birinin kendisine oy verdiği millete teşekkür ediyor... Ve bu, benim bildiğim kadarıyla Türkiye'de ilk...
Tebrikler Recep Tayyip Erdoğan.
Bu işleri, yani seçim işlerini en iyi bilenin siz olduğunuzu, ispatladınız.
Yaklaşık iki yıl sonra yapılacak olan yerel seçimlere; şimdiden, bu günden hazır olduğunuzu ve seçim startı verdiğinizi her kes te, ben de anladık...
"Nice Ak Yıllara" temennileriniz, sanırım bu teşekkürle epeyce tutacak gibi. 4,5 yıl Deniz Baykal'ın tek başına yapamadığı muhalefeti, şimdi mecliste olan iki DB'de beceremeyecekler! Bunlar, sizinle asla seçim meydanlarında yarışamazlar. Bunlar seçmenlere sadece 4 yılda bir itibar ederken; siz daha şimdiden önemsediğinizi belli ettiniz.
Milletle barışmayı kafaya koyduğunuz belli. Bari şu her gün akan şehit kanlarımızı da durdurmak için bir hareket yapın artık. Seçimlerde her şehit cenazesini mitinge dönüştürürken, şimdi şehit cenazelerine dua etmeye bile gelmeyenlerin, sizinle seçim yarışına girebilmeleri mümkün değil.
Siz, Ramazan aylarında çat kapı gittiğiniz fakir insanların iftar sofralarına bağdaş kurarak otururken, Genel Başkanlık makamına gelenlerin haricinde kimseyle irtibatları olmayan; kongre zamanlarında Ankara ve civar illerin polis kuvvetlerini, kongre salonu etrafına çağıran;kendilerine tepki veren tabanının önünü kendi partisinden bir belediyenin çöp arabalarıyla kesen, makamlarına ziyerete gelen konuklarıyla tokalaştıktan sonra ellerini 10 dakika silip yıkayan, milletten kopuk, millete yabancı muhalefet genel başkanlarının, sizlerle seçim yarışında size karşı başarılı olabilmeleri mümkün değil.
Hükumetteyken daha sonra seçim sath-ı mahallindeyken yaptıklarınızı tenkit ettim, etmeye de devam edeceğim.
Ama seçimlerden sonraki ve Türkiye'de ilk olarak sizin uyguladığınız bu teşekkür afişlerinden dolayı sizleri; bir daha, bir daha tebrik ederim...
Aşsızlığa, işsizliğe, yolsuzluğa, yoksulluğa kanıksatılmış bu millet; kendisine itibar gösterene itibar ediyor. Bu son seçimler bunu gösterdi.
Umarım siyasilerimiz, daha doğrusu muhalefetin başar(ama)mış başarılı yöneticileri, sizin bu doğru uygulamanızdan istifade hayalleri kurmaya başlamış olsunlar.
Doğruyu kim yaparsa doğrudur. Tebrikler Recep Tayyip Erdoğan! Tek başınıza bir partisiniz ve sanırım bu halinizin de farkındasınız.
TEVEKKELTÜ A'LALLAH
Selam, sevgi, dua
Mustafa ASLAN