Perşembe, Nisan 29, 2010

ÖNÜMÜZDEKİ KIYÂMET!...

Kıyakçılığın sonu, ayakçılıktır. Suçu affederseniz, suçlu sizi affetmez demektir bu! Perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir demektir bu!... Hatâyı ısrarla bağışlarsanız suçlu, suçluyu affederseniz zâlim meydâna getirirsiniz!
Ömür harcayıp kazandığınız birikimle aldığınız son model otobüsünüzü, en güvendiğiniz ehliyetsiz muavine teslîm ederseniz, kaza mukadderdir! Bir de otobüsün yeniliğine heveslenip binen yolcular varsa vaay ki vay! Kazayı duyanlar; otobüse mi, otobüs sahibine mi, otobüs sahibinin emeklerine mi, otobüse binenlere mi, bekleyenlere mi, uğurlayanlara mı, kime yansınlar?
Tarih mîmarı Türk milletinin son yedi yüz yılına mal olan, son model devletini, Türkiye Cumhûriyeti'ni, ehliyetsiz muavine teslîm ettiler! Otobüs henüz hareket etmedi! Motor çalıştırıldı, direksiyonda ehliyetsiz bir acemi var dikkat!
Cumhûru başka, milleti başka, devleti başka algılayan; demokrasiyi araç, hâkimi silah, yargıyı düşman gören; devlete baş kaldıranlarla demokrasi adına bir araya gelerek, hata üstüne hata yapıp ceremesini millete çektirecek olan, BOP Eş Başkanı bir acemi var!
Kırk yıldır yapacaklarını söylüyorlardı! Partileri her kapatıldığında suça müsait ortam yok edilmediğinden, her defasında biraz daha mürâice, biraz daha mazlûmca, biraz daha ağlayarak millete sığınanların, sistemden intikamlarını seyre mecbûr edildik!
Otobüs sahibinden uyarı tokatı yiyen ehliyetsiz muavin, otobüsü hoyratça kullanıyor! Bu hoyratlığın sonu uçurum! Sadece otobüs zarar görecek olsa muavinin intikamı belki anlanabilir ama bu liyâkatsiz sürücü ve yandaşları, Türk milletinin son yedi yüz yıllık emeğini yok etmek üzereler!
Bu liyâkatsiz kadroyu, iş başına oturtan "Ezber Bozan Adam" tarifli, demokratik tecrübeyle donanımlı, Deniz Baykal'a saldıracağım!
Siirt seçimini iptalden, Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesinden, devlet direksiyonuna oturtmak için Atatürk Cumhuriyetine karşı sabıkalı, kindâr birinin önünün açılmasına verdiği katkıdan nedâmeti var mı diye soracağım? Milletin başına musallat edilen bu liyâkatsiz kişiden; devleti, milleti kurtarmak için yapılabilecek meşrû bir yol kaldı mı diye soracağım?
Recep Tayyip Erdoğan'ın yasağını kaldırıp başbakan ederek demokratlaşan Baykal'la; Abdullah Gül'ü Köşk'e çıkararak demokratlaşan Bahçeli'nin; milletin başına birlikte musallat ettikleri bu ekipten kurtulabilmek için uygulayabilecekleri müşterek bir demokratik tavır var mı diye soracağım?
İkinci tur oylamadan sonra, ehliyetsiz muavinin direksiyonda olduğu Cumhuriyet otobüsü hareket edecek ve yolunda uçurumlar var!
İflâs eden AB'nin şımarık müflîs üyesi Yunanistan'da; Rusya ve ABD'nin ortak baskısındaki Gürcistan'da, Kafkaslar'da; Ermenistan maskesiyle zûlme tabi Azerbaycan'da; Amerika'nın ve İsrailin ortak baskısına muhatap İran'da; ABD'nin işgal ettiği, bir buçuk milyon müslümanın katledildiği, yüz binlerce kadının kızın tecavüz edildiği Irak'ta; soykırıma tabi Filistin'de; ABD ve AB'nin ortak beslemesi Peşmergenin soykırıma hazırlandığı Telafer'de, Kerkük'te; Haçlı'nın demokrasiyle paramparça ettiği Balkanlar'da olanlar, kimseye bir şey söylemiyor mu?
Dört taraftan kuşatılmış, Anadolu'ya hapsedilmiş Türk milletini bekleyen tehlikeyi gören var mı? Kaçınılmaz büyük savaşı gören varmı? Dün; "Postal yalayıcı." denilen, bir astsubayımızla görüşebilmek için saatlerce bekleyen, PKK ortağı peşmergeyi resmî törenle karşılama aymazlığının, sonucunun farkında olan var mı?
Millet, devlet olmanın, devlet kalmanın tek bedeli canı habire vermeğe devam ederken ve yeniden milyon kere ölmeğe hazır beklerken, bu sefer olacağın kıyâmet olacağını hisseden ve tam zamanında anladığı dille, acemi sürücüyü uyarmaya niyetlenen var mı?
Testi kırılmadan uyarı tokatı vurabilecek bir Hoca Nasrettin yok mu?
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN. TÜRK TE TÜRK'Ü KORUSUN.
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: