Pazartesi, Haziran 21, 2010

HAKEDİŞTE PAY VERİLMEZSE TAŞERON BAŞ KALDIRIR!...

Yerli müteahhîd yani bir işi sözle imza ile üzerine alan kişi, çok övünerek kullandığı BOP Eş Başkanı sıfatlı Başbakan; "PKK yeni ihâle aldı!" buyurdular!...
Peşine; "Yandaş-Candaş-Yoldaş basın ve medya" ve istihdâm edilen 'dolma kalemler', slogan üstüne slogan, manşet üstüne manşet feverâna başladılar: Taşeron saldırı, Taşeronlar, Kalleş taşeron, vb...
Sözümüze kavramları anlamlarıyla kullanarak devam edelim. Müteahhid: Bir işi imza ile söz ile yapmayı üstlenen kişi. Taşeron: sözleşme ile işin bir bölümünü yapmayı müteahhidden alan kişi...
Yâni bir iş var, bu işi yapmayı taahhüd eden bir müteahhid ve bu müteahhidle anlaşan taşeron var... Sadece inşaatçı mantığı ile sorgularsak; arsa kimin? Müteahhid anlaşmayı arsa sahibi ile mi yaptı? Arsa sahibiyle kat karşılığı mı öyleyse yüzde kaça anlaştı? İş şahıs değil resmî ise, hangi kurumla, ne kadar zamanda bitirmek üzere ve yüzde kaç kırımla anlaştı?
Sizin de aklınıza; "Mücâhit, Müşâhit, Müteahhit; her işe Müsait!" tekerlemesi gelmedi mi?
Benim asıl aklımı uçuran ise BOP Eş Başkanı yerli müteahhid Başbakan'ın; "PKK yeni ihâle aldı!" tesbitiyle aynı zamanda; "Her bedeli ödemeğe hazırız!" diklenmeden dik duruşu ve kim olduğu bilinmeyen hayâli düşmana celâllenmesi oldu!
Kime, neyin bedelini, ne olarak ödüyorsun Kardeşim?
Askerde oğlun yok! Yakınlarından kimsenin oğlu da asker olmaz, ne hikmetse çoğu raporla sabit hasta, yâni askerliğe müsait değil, yâni çürüktür! Siz mücâhidlikten müşâhitliğe, müşâhitlikten müteahhitliğe terfî ederken, daha dün size oy vermedikleri için; "Patates dinliler, Avrupa garsonları" diye sıfatladığınız milletin evlatları; "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir." diye tarif ettiğiniz görevde, Vatan toprağına karışarak yan yana, vatan bağrına yatıyorlardı. Hâlâ yatıyorlar! Hâlâ "Ölümü öldürerek diriliyorlar millet evlâtları ve siz bedel ödemeğe hazırmışsınız! Bu bedel; imza ve söz ile üstlendiğiniz işin yüzdesinden kesilecek yeşil euro/dolarlar mıdır? Kime, ne bedel ödeyeceksiniz?
Yoksa milletin; devleti yönetin diye, âsâyişi temin edin diye, sınırları koruyun diye, dışarıda millî onurumuzu muhafaza edin diye, içerde birliğimizi-dirliğimizi, huzurumuzu sağlayın diye sandıkta verdiği Hükümet etme görevinden azledilmenizi bedelden mi sayıyorsunuz?
"Amaç değil araçtır. En müsait durakta inilecek tramvaydır." tarifini sizden almış olan demokrasi gereği; size verilen görevden yine sandıkta azledileceksiniz bu işin, olmazsa olmaz adımıdır. Asıl görevden azledildikten sonra başlayacak hesap ve hesaplaşmalar biliyorsunuz ve o yüzden mi bedele hazırız diyorsunuz?
AKP'ye, CHP'ye, MHP'ye ve Mecliste olmayan diğer bütün partilere oy vermiş vatandaş kimlikli Türk Milleti; oy verdiği partilerinden acilen Millî Birlik istiyorlar, duyuyor musunuz?
Sür'atle Millî Mutabakat sağlanarak yine sür'atle îdam Meclis'e getirilmeli... Yine sür'atle ve Millî Mutabakatla şok tedbirler uygulamaya konulmalı... "Evimizin Evi" vatanımızın göbeğinde; kuduzca, şirretçe, alçakça, psikopatça genç kızlarımızı diri diri yakacak kadar şımaran BOP Eş Başkanlığı'nın taşeronlarına anladıkları dille mukabele edilmelidir.
Yoksa ihaleyle, taşeronun kalleşliği ile falan bu işlerden sıyrılmak mümkün değildir! Türk Milleti olarak Devlet-i Ebed-Müddet töremiz gereği, Vatan bölünmezliği, Millet bütünlüğü devâm etsin diye tek bedel olan canımızı severek, bir gül bahçesine girecesine gülerek vermeğe devâm ediyoruz, edeceğiz. Bu milletliğimizin, inancımızın, îmanımızın gereğidir ama hainlerden, kucağımızda oturup sakalımızı yolanlardan, bizim ekmeğimizi yeyip el kapısında ürüyenlerden hesap sormak ta Devletliğimizin gereğidir!
MHP'den, CHP'den ve Meclis'te olmayan diğer partilerin tamamından, hiç vakit kaybetmeden, sür'atle, bütün demokratik hakları kullanmalarını; hep birlikte, millî rûhla meydanlarda gök kubbeyi Yerli Müteahhid'in başına yıkmalarını istiyor millet!
Müteahhid, işverenden hak edişini zamanında alamadığı için taşeronlarıyla; taşeronlar ustalarıyla; ustalar işçileriyle kavga ederken Millet habire can bedeli ödüyor ve artık milletin canına yetti!
Ya millete kulak verirsiniz ya da milletin kulaklarınızdan tutma vakti çok yaklaştı!
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN. TÜRK TE TÜRK'Ü KORUSUN.
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: