Salı, Haziran 08, 2010

"O GEMİDE BEN DE OLSAYDIM!..."

Yaramaz çocuk ve cins köpek... İkisi de çok sevilen; çocuktan asla, köpekten zor vaz geçilebilen sevimliler. Yaramaz çocuk bir kabahat işlerse suçlu, onu terbiye ve kontrol edemeyen ana-babası; köpek bir komşuya zarar verirse suçlu, kontrol edemeyen sahibidir.
Ortadoğu'da Mazlûm müslümanların kanı üzerine kurulmuş, ABD tarafından şımartılmış, kuduz saldırılarından dolayı defalarca itlâf edilmesi gerekirken geçici bir uyuşturucu iğne ile sakinleştirilip yeniden başı boş bırakılan saldırgan bir pitbul köpek ve asla hesap sorulamayacağı zannedilen bir sahip var!
Teknolojik gelişime göre, gereklilik ömrü bir kaç seneye inmiş gibi görünen petrol ve piyasasının kontrolünü elinde tutmaya kararlı olan ABD'nin; Ortadoğu'da bu saldırgan köpeğine arka çıkması devam edecek!
Dünyaya madde gözlüğünden bakan, başarıyı sadece maddî birikimlerle tarif eden kapitalist batı zihniyetinde, başkalarının hayatının hiç bir önemi yoktur. Çünkü batı, vahşîdir. Maddiyât temeline kurulu "Batı Ahlâkı" ile mâneviyat temeline kurulu "Doğu Ahlâkı" arasında büyük farklar vardır. Bu büyük farklılığı ve asla uyuşmanın mümkün olmadığını kabullenmedikçe ve iki ahlâk arasına kesin sınırlar çizilmedikçe ne Ortadoğu'da, ne Asya'da, ne de Afrika ülkelerinde barış mümkün değildir.
Vicdân, akılla gönülün birliği ile oluşur. İlim ispatlamıştır ki her canlıda zeka vardır. Ama akıl sadece insandadır. Bir yırtıcının, avına saldırması, avını yakalamak için yaptığı usta ataklar veya yırtıcıdan kaçmayı başaran avın usta manevrâları, zekâsını gösterir.
Düşmanını bile; yaralı olduğu, zayıf düştüğü, kendini savunamayacak halde olduğu için vurup yere düşürdükten sonra öldürmemek; akıllı, îmanlı, vicdânlı insan işidir.
Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu; "Gönül, ulvî bir değerdir. Vicdân, mâneviyat ve kalbin tamamını içerir. Kapitalist Batı toplumlarında gönül kavramının karşılığı yoktur." der. Gönül kavramını bilmeyen toplumlardan insâni davranış beklemek, bu yüzden boştur!
Madde üzerine kurulmuş, gönülden habersiz, vicdân olgusuna yabancı toplumlarda faiz de, hayvâni derecede şehvet te, eşcinsellik te, ensest ilişkiler de bu yüzden normal ve insânî davranışlar olarak yorumlanır! Bu madde temelli ahlâk yüzünden, 18 yaşına gelen çocuk kendini yaşamaya terk edilir.
Bizde de malesef; hayvânî şehvet duygularını batılı gibi yaşamak isteyen, dünyâlık mallarını artırmayı başarı sayan, "iki kadın memesi"ne vatan satmayı aydınlık zanneden; taklitçi, papağanca ezberci, yalaka, kuvvetliye kuyruk sallayan, gece insanlar çekildikten sonra seslerinin ciddiye alınmayacağını öğrenip gelip geçen arabalara saldıran sokak köpekleri; şehîtlik kavramına yabancı oldukları için "korkak ol, sağ ol" bidatını akıllılık sayan, "Müslüman Haçlı"lar dediğim enteller var!
Bu "Haçlı Müslümanlar"ın; bile bile ölüme gönderdikleri, çıplak elle dünyânın en fazla reklamı yapılan İsrail komandolarının elinden silahlarını alabilecek kadar cesûr, sadece "Allahüekber" tekbîri ile dünyanın en zâlim komandolarının ödünü koparabilen ve Allah rızası için çıktıkları seferde şehâdetle teşerrüf eden delikanlılarımız için, insanlarımız için yüreğim kan ağlıyor!
İç politika malzemesi edilmek üzere plânlandığına artık emîn olmama rağmen, "Niye ben de o gemide değildim?" diye ölesiye pişmânım.
Vicdânlarını köreltmiş, Batı taklitçisi, el kapısından yal yiyen kapı köpeği fıtratlı, akıllılıkla kurnazlığa yer değiştirmiş olan gönülleri mühürlü, sağır ve körlerin yanlarına bir de "Haçlı Müslümanlar"ı alarak günlerdir kopardıkları duygu sömürüsü "yaygara"ları hayretle ve tarifsiz bir öfkeyle izliyorum!
ABD izin vermediği sürece ne Türkiye, ne de İsrâil savaşamayacağına göre; ABD ve Haçlı Batı izin vermediği sürece Avrasya İşbirliği hayata geçirilemeyeceğine göre; aklın emri ve gereği bir an önce bu gayr-ı millî, asla Türk'üm diyemeyen zihniyetin hakimiyetine son vermek değil midir?
Bir Müslüman Türk olarak aklım da, vicdânım da, karakterim de, törem de, türem de rahatsız! Türk'üm diyen herkesin, olanlardan aynı şekilde rahatsız olduğunu da görüyor, biliyorum! Hâlâ neden bu vicdân işgalcileri "vicdâni redciler"e karşı bir birlik sağlanamıyor? Anlayamıyorum ve anlayamadıkça öfkeleniyorum!
"Türk'e baş olmaz Türk'üm demeyen."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: