Pazartesi, Mart 05, 2012

KARGA "GAAAK" DEDİ!...

Hastalık, sağlık; saatbaşı değişen gündem fırtınası, dindâr-kindâr gençlik hayâlleri, eğitimin millîlikten çıkarılma operasyonları, 26 Şubat'ta Hocalı Soykırımı'nı tel'in mitingindeki muhteşem Türkçe duruşu İçişleri Bakanı'nın kürsü işgaliyle sabotesi, "AKP öksürürse Türkiye zatürre olur!" tehdîtleri, Haçlı Müslümanların Haçlı ile birlikte Suriye'ye Demokrasi Seferi hazırlıkları, "Şu sıra dağılırsa kaos olur!" ilm-i siyâseti, demokrasi adıyla bölücülere tavizler ve benzeri bir sürü mes'eleyle canım yeterince sıkkındı!
Bütün bunların üstüne, "Millî Direnişin Kalesi" Gazetemiz'in ekonomik tedbîr olarak sayfa sayısını düşürmesiyle çeneden kontra yumruk alarak groki durumdaki boksör gibiyim! Günlerdir yazasım yok!
Haram param olmadığı için Yeniçağ, Ortadoğu ve Cumhuriyet haricinde gazetelere para vermem! İnternetten izlerim! Kalem dünyasından kimsenin leh veya aleyhinde yazmayı sevmem ama son günlerde, mürekkepleri biten 'dolma kalemler'in kâğıtlarını yırtmaya başladığını da görmezden gelemedim!
Mecbûren Nagehan Alçı okudum!
Nagehan, son günlerin görmezden gelinen bir olayına parmak basmış! Emin Çölaşan'ın ipliğini pazara çıkarmak için yazarken; "Çölaşan yıllarca 'Minik kuş dedi ki':" diye alıntı yapmış!
Kuş alıntısı ve kargadan başka kuş tanımayanlardan olduğum için de aklıma Karga İle Tilki geliverdi!
Malûm; Karga kocaman bir kaşar dilimini aşırıp dalda soluklanırken Tilki görür! "Oooo! Sultanım! Kuşların en güzel bilgesi! Epeydir güzel sesine hasretiz! Bir kuple lûtf'etmez misin?" diye pohpohlayınca Karga; "Gaak!" der, kaşar dilimi aşağıda Tilkinin ağzındadır!
Şubat başlarında Aydın Doğan, Nagehan ve Rasim Ozan çiftine evlerinde misafir olmuştu. Bu misafirliği Fikri Akyüz; "Biz 'yandaşlar' Ertuğrul Özkök’ün, Ahmet Hakan’ın, Yılmaz Özdil’in geçmişte yazdığı yazıları bir bir ortaya dökerken bundan imtina etmiyoruz da biz 'yandaşların' Aydın Doğan ve grubuna neler yazdığını niye köşemize aktarmayalım?" özeleştiri cesâretiyle tenkît etmiş ve Sabah-ATV grup CEO'su'ndan aldığını yazdığı telefon tehdîti sonrası Yeni Aktüel'den istifa etmişti!
Sebebini hiç merak bile etmeden, tavırlarını çok yandaş bulduğum Akyüz'ün linç edilmesine asla rızam ve tahammülüm yok! Bunu belirtmeliyim!
Fikri Akyüz, olayları detaylandırdığı yazısında, Rasim Ozan'dan; "Aydın Doğan, hükümetin vergi affıyla bayram etti. Vergi kaçırma cezası kuş gibi hafifledi."ve; "Doğan Medyası çoktan beridir 'Kılıçdaroğlu basın bülteni' olarak çıkıyor. Amaç, bu operasyon sonunda CHP’nin iktidar olması.. Böylece hem vergi cezalarından kurtulmak hem de Kılıçdaroğlu’dan Hilton arazisi için izin koparmak.." alıntılarını yaparak; "Aydın Doğan gibi bir isim niye Rasim Ozan gibi, hem medya deneyimi az hem de kendisine alenen “kaçakçı” diyen biri ile üstelik evinde buluşur ve üstelik üç saat konuşur? Ya da Rasim Ozan gibi (biri), yazdıklarının üzerinden daha 1,5 yıl bile geçmemişken kaçakçı dediği birini evinde niye ağırlar?" sorularını sormuştu!
Bu sorular cevap beklerken Nagehan'ın, Emin Çölaşan'ın tehdîtlerle Aydın Doğan'dan büyük paralar kopardığını yazmasıyla aklıma Karga ile Tilki Masalı geldi işte! Rehberi karga olanın menzîli malûm!
Aydın Doğan gibi ticârî zekâsının inkârı mümkün olmayan biri, kargaya; "O güzel sesinden istifâde edelim!" diyerek "Gaaak!"mı dedirtti? Karga gaaak dediyse düşürdüğü lokmayı kim kapacak? Aydın Doğan'ın bu düşene ihtiyâcı olmaz!
Maddî sıkıntılar yaşadığını basından izlediğimiz Akşam'da, Aydın Doğan pohpohlarıyla gaklamanın, bir izahı olmalı değil mi? Yeni "Dolma Kalem" pazarı mı kuruluyor? Yeni transferler mi var? Tatlı tatlı yemenin, acı acı çıkarması yok mudur?
Ey dîni olmayan para! Nelere muktedîrmişsin, bilemeyeceğiz vesselâm!...
"TÜRK'E BAŞ OLAMAZ TÜRK'ÜM DEMEYEN!"
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: