Salı, Ocak 26, 2010

ORDUNUN KANINDANDIR BU VATAN...

Arsızın, hırsızın şirret olduğu, itin korktuğu yere ürüdüğü bilinir. Korkmaktan başka çâresi olmayan, el kapısından doyan itlerin korktukları yere ürüdükleri günleri yaşıyor ve sahnelenen bir it oyunu izliyoruz!
Türk Ordusunu; Haçlı'nın parçaladığı bir coğrafyadan millet ve devlet çıkarmayı başarmış, îman ve yürek gücüyle kurduğu devleti cumhuriyet ederek millete teslîm etmiş Gâzi bir kuvveti savunuyor görünerek hakâret etmek, kimsenin haddi değildir! Tarih yapan bir milletin ordusu, kendini savunmaktan âciz olamaz! Bu eşyânın tabiatına terstir ama "asker millet, devletli millet, dualı millet" tarifli millet mensûbu her Türk'ün Ordusuna destek vermek nâmus borcudur, var olma gereğidir.
Aylar önce Genel Kurmay Başkanımıza; "Paşam! Sîne-i millete dönün! Bu milletin sînesinde çocuğuna adını verdiği paşalarına her zaman yer vardır." diye seslenmiştik. İki-üç gün önce de; "Sandıkta oy vermekten başka Ordu'nun demokrasiyle ne işi olabilir?" diye sormuştuk! Türkçe taktikleriyle şeytanın ödünü koparan Ordumuza milletin tarifi; "Peygamber Ocağı"dır. Bu, milletin ordusuna, ordusunun îmanına olan güveninin göstergesidir.Türk Ordusu'ndan kimlerin, niye korktuklarını; kimlerin korktukları yere ürüdüklerini ve itlere rağmen kervânın yürüdüğünü görerek rahatız. İlkerPaşa'nın son lânetleyen konuşması olmasaydı, Türk Ordusunun da sabrının bitebileceğini söylemeseydi, lânetleme işini ordumuz adına biz yapsaydık daha keyifli olacaktık!
Rahmetli bir Genel Kurmay Başkanımızın Cemal Tural Paşa'nın besteleyerek askere söylettiği; unutturulmaya çalışılan "Ordu Marşı"nı hatırlatırsak, demek istediğimiz daha kolay anlaşılır...
ORDU MARŞI
Bayrağımın üstünde ayyıldızdan da büyük
Ey asırlar hâkimi tarihin hâkimi Türk.
Orduların atıyla üç kıt'ayı çiğnedi
Zafer türkülerini yedi kat gök söyledi.
Asırlardır bu ordu Türk Yurdu'nu koruyor
Milletinin emrinde zaferlere yürüyor.
Her varlığın içinde her sevginin üstünde,
Vatan için yaşıyor vatan için ölüyor.
İstiklâl destanıdır kazandığın zâferler
Serhadler şehnâmeni, dağlar türkünü söyler.
Bu orduyla vatanda doğdu battı devirler
Ey tarihe ad koyan cihâna şân veren er.
Zaferlerle diktiğin kanından şanlı bayrak
Atandan emânettir sana doğduğun toprak.
Dünyalar vuramadı sana esîr damgası
Kahraman göğsün oldu bu milletin kal'ası.
Anafarta Zâferi, Afyonlar, Dumlupınar
Senin engin bağrında fışkıran yanardağlar.
Çanakkale, Malazgirt seni tunçlaştırırken
Sesini düşmanların duydu Zafertepe'den.
Ufuklara yazılı şanlı destanlarından
Yarattığın ordunun kanındandır bu vatan.
Bayrağımın üstünde ayyıldızdan da büyük,
Ey asırlar hâkimi, tarihin hâkimi Türk...
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÛNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Yine şahane bir yazı, Sayın Aslan, kaleminize ve yüreğinize sağlık!
İşgalci güçler ve işbirlikçileri herhalde yolun sonuna geldik diyerekten Kahraman TÜRK ORDUSU'na açık açık saldırmakta... Lanetlemekten başka çaremiz yokmuş gibi, en azından şimdilik... ?
Yoksa her birimiz sembolik de olsa TSK Mehmetçik Vakfına bağışta bulunsak; hey BİZİM TARAF, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin güzel yurttaşları, uykudan uyanalım, şu kendini bilmez the tarafcık'a protesto yazıları, telefonları, telgrafları yollayalım mı desek?
Yeniden mitingler mi düzenlesek?
Ne olursa olsun, ATATÜRK TÜRKİYE'sini mandacılara karşı savunmkata ısrarlı olacağız, kolay lokma olmadığımızı bilecekler tarihlerini, kültürlerini bilmeyen, bana Türk demeyin yoksa utanırım diyenler ve onun arkasındaki dünkü devletçikler!