Perşembe, Ocak 21, 2010

SÜRÜ, TERSE Mİ DÖNDÜRÜLDÜ?

Lâhavle!... İslâmî ve ahlâkî tarifli özellikler, dînî ağırlıklı siyâsetçiler sâyesinde tuhaflık hâline geldi! Akıllılıkla kurnazlığa, kazanmakla hortumculuğa, liyâkatla kayırmacılığa, döneklikle tekâmüle, vatanperverlikle işbirlikçiliğe yer değiştirildi!
Yasalara uyanlar, emânete hiyânet etmeyenler, ceddini ve tarihini inkâr etmeyenler siyâseten toplum dışı edildi!
20 yıl önce ayakkabısının delik olduğunu söyleyen, otobüs biletçiliğinden, maaşlı il başkanlığına, kısa bir belediye başkanlığına, 4 aylık cezâevine, sonra başbakanlığa kadar Atatürk kazanımları ve demokrasiyi araç kullanarak çıkan kişinin 20-25 yılda dünyanın en zengin liderleri arasına karışmasıyla, askere gidemeyecek derecede mesâneden çürük -raporlu- oğluna dünyayı sallayan düğün yapmasıyla, ülkede laiklik zûlmüne uğrayan baş örtülü kızlarının eş-dost himmetiyle Amerika'da okutulmasıyla, diğer oğula gemicik alabilecek sınırlı imkânıyla; kiralık daireden çıkıp Boğaz'a nazır yedi dönümcük bir bahçeye sıkıştırılmış beş tane villacığa tıkışmaya ve özel helikopter pistiyle oluşan sıkışıklığa rağmen milletin diline düşen bir Başbakanla mukayese edilince otuz yılda otuz karış büyüyemeyenlere aptal diyenlere ne denebilir?
Sadece "Kemal Abi" özelliği ile karunlaşanlarla, sadece bir dönem orman bakanlığı yaparak oğluna yüzlerce daire kazanabilen üstün yetenekli siyâset ve ticâret erbâbı ile mukayese edilince; bütün yasalarımızı gece yarısı operasyonlarıyla onlara benzetmeye çalıştıkları AB mahkemelerinin asrın dolandırıcısı diye ithâm ettiği ama Başbakan'ın "Temiz kardeş" sıfatlı bürokratıyla mukayese edilince; kırk yılda kırk santim büyüyememiş adamlara aptal diyenlere ne denebilir?
Hem bizim, hem de Avrupa'nın cezalandırdığı, yaptıklarının bedelini ömrünün otuz yılını hücrede geçirerek ödeyen "bireysel terörist" olduğunu defalarca açıklamış bir eski hükümlünün tahliyesiyle onun "mesih"liği ve meczûpluğunun arkasına saklanarak gündeme yeni bir tesettür/örtü icâd eden siyâset kurnazlarıyla mukayese edilince kırk yıldır hamâset yapanları, kendilerini savunmaya asla tenezzül etmeyenleri; bu, yapay gündem oluşturan mâhir takîyyecilerle mukayese ederek aptal diyenlere ne denebilir?
"Tavşana kaç, tazıya tut!" ilm-i siyâsetiyle devleti birbirine düşüren, kurumlar arası rekâbetten ortalık toz dumanken araya "açılım" adıyla bir paket bomba atan, "açılım"ın ses bombası olduğunu sonraki parça tesirli Kürt ayrıştırmacılığı bombasıyla ispatlayan demokrasi fedaileriyle, "Ölü kahramanlıktansa sağ korkaklık!" ı seçenlerle mukayese edilince inancı uğruna ölümü göze alanlara aptal diyenlere ne denebilir?
En sert muhalefet partisine siyâsi yasağını kaldırttırarak başbakan olanlarla; "Okyanus ötesine kaçsa getirip yargılayacağım." diyen diğer muhalefetin desteğiyle Köşk'e imam hatipliyi çıkarmayı başaranlarla, dünyanın ve NATO'nun en saygın kurmay subaylarının ceplerindeki suikast planlarıyla öldürülme hesaplarının yapıldığı söylenerek haftalardır Ankara kışında açık havada polis copuna, tazyikli suya, biber gazına tâlim eden ekmek kavgasındaki işçilere sadistçe gülerken kendisine bütün ikbâlleri sağlayan Başbakan'a; "Civanıma bakar mısınız ne hâle geldi?" diye göz yaşı döken, duygu simsârı kurnazlarla mukayese edince, yanlış yapan babası bile olsa tenkîd eden doğrulara, açık sözlülere aptal diyenlere ne denir?
Ve... Zampara ile âşıkın, zinâ ile dîni nikâhın, metres ile mutâ nikâhlının, vergi kaçağı ile dar'ül harpten kotarılan ganîmetin, vatan borcu askerlikle vicdâni reddin yer değiştirildiği kurnaz bir müslüman ülkede; "Ve tevekkel a'lallah" buyruğuna uyarak sâdece dînini yaşayan, ahlâktan tâviz vermeyen doğrulara, tutucu-bağnaz-yobaz-mürteci diyenlere, bunlarla işbirliğindeki "Allah İle Aldatan"lara ne denir? Yoksa sürü terse mi döndürüldü?
Genel başkanların yediği, başkalarının yalandığı bir ülkede; kurnazlarca, takîyyecilerce, döneklerce aptal denilen ezici çoğunluk, Türk Milleti; Allah aşkına ayna karşısına geç! Dikkatle bak ve ne gördüğünü her kese haykır artık! Vallahi sabrımız su kesti!...
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÛNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: