Cuma, Şubat 26, 2010

UNUTMAYIN, BAŞBAKANIN DA PATRONU VAR...

"O zaman köşende yazı yazanın maaşını sen veriyorsun. Yarın feryat etmeye geldiği zaman da feryat etmeye hakkın yok." diye kükreyen Başbakan, patronları tehdît ederken, köşe yazarlarını da patronlara şikâyet etti. Demokrat ya 'Civanım Delikanlım'...
Haklısınız Sayın Başbakan!
Sizin deyiminizle "sayın" bir alçak, aldığı "kelle"lerin hesabını vermişti! Sizin de; içeri tıktırdığınız, aç bıraktığınız kalemlerin, aşsız-işsiz işçilerin, yoksullaştırdığınız milletin, borçlanarak teslîm ettiğiniz Devletin hesâbını vereceğiniz gün, elbet gelecek!
Siz köşe yazarlarını tehdît ettiğiniz patronlara şikâyet edin! Ya sizi kime şikâyet edelim Kasımpaşalı'm?
"Askerlik yan gelip yatma yeri değildir." derken, mesâneden rahatsız oğluna çürük raporu alıp askere göndermeyen, mesâneden çürük oğlunu dünyayı sallayan bir düğünle evlendiren Lider'i, gücünü ailesinin ve yakınlarının emrine veren Başbakan'ı kime şikâyet edelim?
Milli Görüşçüyken Mücâhid Erbakan'dan maaş alarak il başkanlığı yapacak kadar ihtiyaçlıyken, gömlek değiştirip AB ve ABD'nin hormonlu saflarına girince kısa sürede dünyanın en zengin sekiz liderinin arasına giren Başbakan'ı kime şikâyet edelim?
"Yetim hakkını onlara yedirmem!" diyerek tekel İşçilerine karda-kışta tazyikli sularla, coplarla, biber gazıyla zulmederken, oğulcuğuna gemicik alacak kadar tutumlu, mütevâzı Başbakan'ı kime şikâyet edelim?
Boğaz'a nâzır bir bahçede toplanan aile villacıkları, villaların bahçesine belediye bütçesinden müstâkil helikopter pisti yaptıracak kadar mütevâzı, garip-guraba babası Başbakan'ı kime şikâyet edelim?
Dünürlerine gazeteler bağışlayan, yandaşlarına hazine kredileriyle televizyonlar alan, yetim hakkı muhafızı Başbakan'ı kime şikâyet edelim?
İlk aday olduğunda emânet ceketle afiş resmi çektirdiğini yerel basından öğrendiğimiz, bir dönem bakanlık süresinde oğluna dört yüzden fazla daire kazandırdığı yazılan-söylenen bakanları olan Başbakan'ı kime şikâyet edelim? Kemal Abi'nin, oğullarının mısırlarını, vurgunlarını kime şikâyet edelim?
Fakir fukaraya kömür dağıtımının trilyonluk ihâlesini yandaş bir firmaya verip, teklifi sonradan dosyaya koyanlara göz yuman âdil Başbakan'ı kime şikâyet edelim?
Önlerinde elli takla atılan AB'nin "Asrın dolandırıcılığı" diye yargılayıp cezalandırdığı ekibin Türkiye uzantısı adamı; "Temiz Kardeşimizdir." diye sahiplenen Başbakan'ı kime şikâyet edelim?
Irak'ı Haçlı Seferi olduğunu açıklayarak işgâl eden, bir buçuk milyon müslümanı katleden, yüz binlerce tesettürlü müslüman kadına-kıza tecâvüz eden ABD askerlerine dua eden; Haçlı'nın müslümanlara zulmederken çektiği zahmet(!)e üzülenleri kime şikâyet edelim?
Sokakları cehenneme döndüren, kendilerine televizyonlardan "Has..tirin! Has...tirin!" diye iltifat eden PeKaKa'nın KCK'lısına "diklenmeden dik duran' ama yalaka yandaşlarının din dışı methiyelerini meclise getiren MHP'lilere karşı cihâd eden, saldıran AKP'lileri kime şikâyet edelim?
Olur Sayın Başbakan! Siz bizi tehdît ettiğiniz patronlara şikâyet edin! Bizleri de tekel İşçilerine yaptığınız gibi açlıkla tehdît edin! Hatta patronlar da Aydın Doğan'a uygulanan siyâsi linci hatırlayarak korksunlar ve gereğini yapsınlar!
Şahsen geri basarsam nâmerdim!
Ne kadar geciktirirseniz geciktirin, sonuçta bir sene sonra seçimlerde, asıl demokrat mahkemeyi kuracağız! Bakın o zaman ben ne çalacağım, AKP ne oynayacak?
Sizin atınız ürkecek diye ben zurna çalmayacak mıyım fincancılar?
Doğrudur! Bir sene daha mühür sizde ama Vallahi mahkeme kadıya hiç mülk olmadı, hatırlatırım! Senin de patronun var "Demokrat Sultanım"!..
Galiba farkında değilsiniz ama sizin patronunuz millet, yâni biziz! Sözleşme süreniz bir dolsun, görüşürüz Sayın Demokrat Padişahım!...
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÛNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: