Pazartesi, Temmuz 05, 2010

ALICI KUŞ GÖLGESİNDEN ÜRKTÜLER!...

Tanınmak ve bilinmek; birbiriyle yakın ilintili ama o kadar farklı kavramlar ki! Bu yakınlığı ve uzaklığı da -enfazla- tanınan ve bilinenler bilirler muhakkak!
Münevverler, sadece bilinmekle yetinir hatta tercîh ederler; aydıncılık oynayan enteller ise tanınmazlarsa bilinmekten korkarlar! Çünkü onlar, hayatlarında tek başlarına bir yola-yolculuğa çıkmamış-çıkamamış kimselerdir! Birileri, patronları, işverenleri, amirleri, komutanları bir iş buyurmazlarsa oldukları yerde pineklemek onlar için en başarılı iştir!
Geçtiğimiz hafta Genel Kurmay Başkanı, gazete temsilcilerini ve yetkili olan gazetecileri davet etmişlerdi. Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Sebahattin Önkibar, davet günü Ankara dışında olduğu için katılamamış, bir gün sonra gitmişti.
Bütün gazete ve gazeteciler toplantıdan sonra gördüklerini, anladıkları veya algıladıklarını yazmışlardı. Yeniçağ Gazetesi de davet sonrası Sebahattin Önkibar'ın kalem ve yorumundan görüşmenin sebep-sonucunu okurları ve milletle paylaştı. Fincancı katırları da ürküverdi nedense!
"Dolma Kalem"lerden biri; -güya- Genel Kurmay Andıç'ından alıntıyla; "Yeniçağ gazetesi iç ve dış politika uygulamalarında, TSK’nın çok daha sert bir tutum takınması gerektiğini savunan bir yayın politikası benimsemiştir." demeden evvel, " MHP ve lideri(ni) en sert dille eleştiren şoven milliyetçi çizgideki Yeni Çağ..." diye tarifini yapmış!
Bir başka "Dolma Kalem" ise; "Yeni Çağ Gazetesi, milliyetçi sağın en etkili yayınlarından biri. AK Parti iktidarına hâlâ muhalefet edebilen iki-üç gazeteden biri de diyebilirsiniz. Satış rakamları da oldukça düşük." diye tarif etmiş gazetemizi! Sağ olsun!...
Bakın Beyler!
Kartal da, şahin de, atmaca da kuştur; keklik te, karga da, serçe de... Aynı familyadan olmalarına rağmen kartal, şahin ve atmacanın diğer kuşlardan farkı alıcılığındadır! Bir kartal veya alıcı kuş gölgesi, binlerce diğer kuşu panikletir onlara kaçacak delik aratır!
Oysa ne kartalın ne de hiç bir alıcı kuşun, araştırma için yaptığı havalanmasında hiç bir kuşu ürkütmek gibi bir kastı yoktur! Onlar sadece avlanmak için havalanır ve kesin gördükleri noktaya saldırırlar!
Yeniçağ Gazetesi'nin yaptığı da budur!
Mes'elelere; kartalca, alıcı kuşça havadan bakar. Kuşbakışı bakar! Millet olarak; devletin de, devletin bütün kurumlarının da bağrından çıktığının bilinciyle; suçlusuna aşırı kızmadan, başarılısını şımartmadan bağrına basar!
Her Türk Milliyetçisi bilir ki; millet olmazsa devlet olmaz! Millet kalınmazsa devlet kalınmaz! Hatalı bürokratlarına, özellikle de Türk Silahkı Kuvvetleri mensuplarından görevlerindeki başarılıları kahramanlaştırıp, "Paşa"laştırıp bağrına basarken şımartmadığı gibi; emir komuta zincirine uyarak yapamadıklarından dolayı entellerce suçlananları da bir kalemde silip atmaz!
Sistemimiz gereği, devletin bütün kurumları ve kurum sorumluları siyâsetin emrinde olduğuna göre; Hükümet eden siyâsiler dururken Hükümetin emrindeki kurumları ve kurum sorumlularını sorgulamayacak kadar da gerçekten demokrattır ve millî akıllıdır Yeniçağ Ailesi...
"Dolma kalem" lerden birinin yaptığı, köylü kurnazlığını da asla atlamaz bu millî yürekler! "MHP ve lideri(ni) en sert dille eleştiren şoven milliyetçi çizgideki Yeni Çağ ..." tarifindeki kurnazlığı atlar mıyız? Hem; " “milliyetçi sağın” en etkili yayınlarından biri" olup, hem de "milliyetçi sağın" en milliyetçi partisine, MHP kalesine muhalefet akıl ve vicdân işi midir? Parti genel başkanına, kongre sürecinde muhalif olmayla, partiye muhalefet aynı şey midir?
Türk Milliyetçiliğinin basındaki tek kalesi Yeniçağ'ın; Türk siyasetindeki kaleyi tahkîm etmek, kuvvetlendirmekten başka bir tavrı olmuş mudur? Olabilir mi? Olursa millî akılla alâkası var mıdır?
Kartal havalandı Beyler!
Bütün mes'elelere kuşbakışı bakmaktadır! Kartalın gölgesi hangi kuşun, serçenin, karganın yakınına düşüyorsa ürkmekte, korkmakta haklıdır! Fıtratları gereği ürkmelerinde de mazurdurlar ve; "Olaylar böyle gelişirse, istesek bile yön veremeyeceğimiz radikal milliyetçiliğin ne demek olduğunu o zaman görürsünüz!" Vesselam...
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN. TÜRK TE TÜRK'Ü KORUSUN.
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: