Çarşamba, Eylül 21, 2011

SUÇ, SAMUR OLSA ...

Bu ne ya?
Türk Milleti olarak canımızı yakanları şikâyet edebileceğimiz bir yer yok İleri Demokrasi'nin getirildiği demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinde!... Türk Vatanı'nda Türk'e kıyım var!
Bu gibi istisnâi hallerde aklımıza Cumhurbaşkanı gelirdi, artık gelmiyor! Çünkü "Hareketi berâber başlattığımız Abdullah Gül Kardeşim" sıfatlı biri atandı Çankaya Köşkü'ne ve Başkent'te kan akarken O da yok ülkede!
Hür akıllı, vicdânlı hukukçular tarafından millet adına hukuka gitmek gelirdi aklımıza bu gibi hallerde, artık gelmiyor! Çünkü Anayasa Mahkemesi dahil yargı da yansız ve âdil intibâı vermiyor!
Canımız yandığında, analar ağladığında anaları ağlatanların analarını ağlatırlar diye güvendiğimiz Şanlı Ordumuz aklımıza gelirdi, artık gelmiyor! Çünkü 21.yy. Maltası ve Hasdal tıka-basa hükûmet muhalifi generallerle NATO ve ABD karşıtı madalyalı Türk Paşalarla dolu!
"Büyük Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi" dahilinde Ortadoğu'da ABD'nin kurdurduğu bütün siyâsi hareketlerin ve partilerin adının "Adalet ve Kalkınma" olduğunu da öğrenince; son bir yılda Başbakanlık Korumalarına Anadolu'nun göbeğinde saldırılmasını, sınırlar içinde güpegündüz sivil giyimli subaylarımızın kafalarına sıkılarak infâz edilmelerini, karakolların basılmalarını, balkonda çamaşır asan asker-polis eşlerinin kurşunlanmasını, sınırlarımız içinde mayınlanmaları, uzaktan kumandalı bombaların Askerlerin geçişinde patlatılmasını, dünya şehri İstanbul'da parkların bombayla kana belenmesini, toplu taşıma araçlarında insanlarımızın diri diri yakılmasını, sokakların yangın yerine çevrilmesini, demokratik yağmaları, asker-polis tokatlayıp molotoflamaları normalden saymaya, her gün üçer-beşer şehâdeti kanıksamaya doğru giderken Başkentin kalbinde, Devlet Mahallesi'nde bomba patlatıldı! 3 sivil-masum vatandaşımız şehît, 30'dan fazla suçsuz-günahsız yaralımız var! İçişleri Bakanı'nın; "Hedef gözetmeden yapılan bir hedeftir!" şeklindeki müthîş tesbîti ve Başbakan'ın; "Üç-beş koyun güdmemişten siyâsetçi olmaz!!" kararını ispatlarcasına şehit ve yaralılardan "adet, tane" diye bahsetmesi! Ooof yaaa!
Cumhurbaşkanı da, Başbakan da ülkede değiller, gezileri tamamlanmadan da dönmezler!
Kürt Açılımı, Demokratik Açılım, Milli Birlik Projesi diye defalarca adı değiştirilen "dikte bir proje" ile şımartılan terörist şerefsizler Ankara'ya indiler, Devlet Mahallesi'nde katliam yaptılar! İleri Demokrasi'ye ulaştırılarak "huzûr ve istikrârı" pekiştirilen ülkemin Cesûr Cumhurbaşkanı Almanya'da 30-40 PKK'lıya kafa tutmaya; Başbakan, berâberindeki ABD'ci Bakanlarla ABD'de "BOP Eş Başkanlığı"na layıklığını ispata çalışıyor! Hiç birinin bu vahîm saldırı karşısında geziyi yarım keserek ülkeye dönmek gibi bir düşünceleri yok! Asla paniklemeyecek kadar cesurlar!
Şahsen normalden sayarım! Çünkü rol-modelleri ABD Başkanı da üç Arap terörist İkiz Kulelerini vurduğunda günlerce havada kalmış, helikopterden yere inememişti!
Başkent'in kalbinde, Devlet Mahallesi'nde katliam yapılıyor, bir iki gün önce servis edilen "Oslo Görüşmeleri"nde Devlet'in resmen muhatabı teröristin; "Bizim güçler her tarafta var onu söyleyelim. Türkiye'nin her tarafında var Karadeniz'de de var, Toroslar'da da var." tehdîdine MİT Müsteşar Yardımcısı'nın; "Biliyoruz! Bu arada metropolleri de patlayıcılarla doldurdunuz." karşılığını hatırlayınca, darlanınca, kızınca, öfkelenince, ...ca! ...ce!
Kimi, kime şikâyet edeceğimizi şaşırarak beddualar ediyor, bu şerefsizleri bu kadar şımartanlara lanetler okuyor, tel'în ederek kınayabiliyoruz sadece!
"Arap Baharı" teftiş raporlarını sunmak üzere ABD'ye giden BOP Eş Başkanı Başbakan'ın giderayak Muhalefete hitâben; "Hayatlarında üç-beş koyun güdmemişlerden siyâsetçi olmaz! Devletle hükûmetin ne demek olduğunu öğrensinler." sözlerini de yeri gelmişken açalım, ola ki gerçekten bilmeyen olur!
Hem Osmanlıca-Türkçe Lügat'ten, hem de Türkçe Sözlük'ten aynen aktaracağım.
Osmanlıca Lügat'e göre:
Devlet;
bir hükûmet idâresinde teşkilatlandırılmış olan siyâsi topluluk
Hükûmet; bir memleketi idâre eden vekiller hey'eti, devlet
TDK Türkçe Sözlük'e göre:
Devlet;
Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyâsi bakımdan teşkilâtlanmış millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık
Hükûmet; Devletin görevlerini yerine getirmesini sağlayan yetkili organ, bakanlar kurulu, kabîne
Hülâsa; "Bir mektup yazdım Hasan'a/ Ha Hasan'a ha sana" kadar birbiriyle içiçe hükûmetle devlet, devletle hükûmet! PKK'lı şerefsizler hükûmet diye devlete saldırıyorlar, BOP Eş Başkanı Başbakan; "Ben devlet değil hükûmetim." diye savsaklayarak ne Devlet erkini hissettirebiliyor, ne hükûmet kudretini gösterebiliyor, ne de istifâ ediyor!
Bize de Allah'tan korkmadıkları gibi kuldan da utanmayanlara; Allah belânızı versin! Kahhar sıfatıyla kahr'etsin diye bed-duâdan başka yol kalmıyor! Kahr'oluyorum Allah kahr'etsin!
Canımız yandı! Başımız sağ olsun! Vatan sağ olsun...
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: