Cumartesi, Nisan 28, 2012

BÜYÜKLERDEN TEKERLEMELER!

"Yağ satarım, bal satarım. Ustam ölmüş ben satarım. Ustamın kürkü samurdur, satarsam on liradır. Zambak, zumbak, dön arkana iyi bak" tekerlemesiyle elele döndüğümüz günler, daha dün... Keyifle oynardık. Çocuklar hâlâ oynuyorlar, oynasınlar, oynamalılar!
Kocaman kocaman adamların; "Demokrasi satarım. Cumhuriyet satarım. Zambak, zumbak, cambaza bak!" şekline dönüştürdükleri tekerlemeye ve milletle alay edilmesine ise itirâzım var!
CHP kaynıyor! Biliyoruz ki kaynatılıyor ve kaynama sonucu oluşacak kaymağını BOP Eş Başkanı Genel Başkanla yönetilen AKP toplayacak! Türk, Atatürk ve Cumhuriyetle hesaplaşma adına zaten sadece bu yüzden kaynatılıyor!
MHP kaynıyor! Biliyoruz ki MHP, kendi iç dinamikleri yüzünden ve millî dip dalgalanmanın etkisiyle kaynıyor ve ma'lesef görünen o ki kaynayan MHP'de oluşacak Türk Milliyetçiliği kaymağını da AKP toparlama heves ve hazırlığında!
Edebimiz ve âdâbımızla; "46 yıllık Ülkücülük adayı bir Türk Milliyetçisiyim. Ülkücülük kolay değil!" şeklindeki, başkasını incitmektense kendimizi aday diye tarifimiz, galiba yanlış anlaşılıyormuş! Veya yanlış anlayarak, hatta hiç anlamayarak bazı Gönüldaşlarımızı incitenler olmuş! Aslında bu, güldüğümüz ağlanası halimiz! Türk Milliyetçiliği dâvâsının, Ülkücü Hareketin Aysbergleri'nden bir Kandaşıma birileri, benim için; "O zaten ülkücü değil ki! Ülkücü adayı olduğunu kendi söylüyor!" deyince gereken cevabı veren Kandaşım, bana da; "Bir daha adayım deme!" diye yasak koydu! Eyvallah! Demeyeyim ama fakîri tanıyan bütün Dostlarımdan ricâm; "Benim bu adaylığımı görün ve kabûl edin." şeklinde kalıcı olsun!
Konumuz; "Zambak, zumbak; cambaza bak!" tekerlemecileriydi! Konuya dönelim: MHP Genel Başkanı, sekizerli gruplar hâlinde millet vekilleriyle görüşüyormuş! Her grupta bir de kendileri olunca, DOKUZ'a tamamlanan sayıyı önemsedim! Bu sekizerli gruplarda MHP Genel Başkanı; "Bu Kurultay da, demokratik kurultay olacak. Herkes aday olabilir. Aday çıkmazsa ben kendim aday çıkarırım!" diyormuş! Yani demokrasi satıyormuş, cumhuriyet satıyormuş, Türkeş ölmüş kendisi satıyormuş! Şahsen delege olsaydım; Vallâhi, Billâhi, Tallâhi istifâ ederdim!
"Ülkücü İrâde" adını benim verdiğim, MHP Üst Kurul Delegeleri'yle bu kadar açıkça alay edilmemeli, edilememeli! Daha önce güya muhalif olup arkadan atıp tutanlardan bazıları, seçim sürecinde -bizim de ısrarlarımızla- yapılan birlik-berâberlik davetine, yakınlarıyla istişâre etmeden koşarak gidip ceketlerini ilikleyince; "Kemik seslerinin" dinletileceği demokratik iltifâta muhatap olan ceketi ilikliler baş eğip diz çökünce, Genel Başkan'ın çıkartacağı göstermelik aday gibi, traji-komik demokratik senaryoyla ödüllendiriliyoruz!
Haçlı ile Afganistan'da, Irak'ta, Libya'da Müslümanların başına "demokrasi bombaları" yağdıran Haçlı Müslümanlar dediğim; Ilımlı İslâmcılardan, Dinlerarası Diyalogculardan, Medeniyetlerarası İttifakçılar'dan, küresel güçe teslîmiyetçilerden, "Kapitalist Nûrcular"ın dinci illizyonlarından ne farkı var bu demokratlık gösterisinin?
Millet vekilliği, Bakanlık, Meclis İdâre Amirliği yapabilecek kadar güvenilmiş birilerine ve diğer Genel Başkanlık hayâli olanlara; "Hâin" sıfatının iltifattan sayılacağı saldırıların yapılması görmezden, duymazdan gelinerek Sekizerli Millet vekili gruplarıyla sergilenen bu tavır, alay etmek değilse nedir Allah aşkına?
Bir makama eğer istekli brileri çıkmıyorsa o görev ve makam câzibesini kaybetmemiş midir? Câzibesini, heyecân vericiliğini, çâre üreticiliğini kaybedip sıradanlaşmış bir makama, göstermelik aday çıkarılsa n'olur, çıkarılmasa ne?...
Keşke Dostlar izin verseler de ben yine "Ülkücülük adaylığı"ma devam etsem! Sürücülüğe niyetlenmeyen biri neden sürücü kursuna yazılsın ki be Ülküdaşlarım? Süvâri ile jokey, süvâri atı ile hipodrom yarış atı, yarıştırılmaz vesselâm...
TÜRK TÜRK'Ü KORUMAZSA TANRI TÜRK'Ü KORUMAZ.
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: