Cuma, Nisan 13, 2012

KURT ULUMASI, TEDBÎR GEREKTİRİR...

Cambaza bakmıştık, bakıyoruz ve daha çok bakacağız galiba!
"... modern, dindâr bir gençlikten bahsediyorum. Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlik..." tarifini NFK'dan alıntılayan BOP Eş Başkanı Başbakan, hayâlindeki gençliği yetiştirecek zemîn için Cumhuriyet tarlasını sürmeğe başladı! Hem de herc ü merc ediyor maşallah!
BOP Eş Başkanı'nın bu sözü söylediği gün, Mehmet Âkif'in Süleyman Nazif'e dediği; "Kînim, dînimdir'i ben söylemeliydim. Çünkü senin kînin de dînin gibi zayıf!" sözünü hatırladım!...
BOP Eş Başkanı Başbakan'ın; ömrü boyunca kuvvetlinin yanında durmuş, Menderes'le başlatılan "Örtülü Ödenek"ten beslenerek "Dolma kalem"liği tercih edip hep muktedîrin yanında durmayı mahâret saymış,
'Sultân-üş Şüâra' ünvânını, söze hükmü nispetinde şiirleriyle hak etmiş ama 79 yıllık ömründe gitmediği parti kalmamış, eyyâmcılığı ilm-i siyâsetleştirmiş NFK'dan mülhem gençlik tarifine, takılıp kaldım!
Ziya Paşa'nın;
"Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz / Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde" ölçüsüyle bakınca BOP Eş Başkanı'nın hayâl ettiği gençliği görür gibiyim!
Hayâl edilen bu gençlik, rol-modeline uygun olacaktır!
Yani BOP Eş Başkanı Başbakan'a benzeyecek veya benzetilecektir. O zaman da ortaya, "Kini de dîni gibi zayıf" bir gençlik çıkacaktır!
Dînine bağlı dindâr bir gençlik; Haçlı ile birlikte Müslüman ülkelere -ki o ülkeler 400 yıl bizim topraklarımız, oralarda yaşayanlar da bizim insanlarımızdı- demokrasi götüreceğim diye bomba atar mı?
Dînine bağlı, dindâr bir gençlik; "O Kitap'ta onlar üzerine şöyle yazmıştık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş... Yaralamalar karşılığında da kısas. Kim bağışlarsa bu bağışlaması kendisi için günahlara bir perde olur." (Maide-45) Allah buyruğuna rağmen Yahûdi kindârlığı ile Müslüman dindârlığı yapabilir mi?
Dînine bağlı dindâr bir gençlik; bir zamanlar yalaka dolma kalemlerin, "Muhtar bile olamaz." dedikleri birini Başbakanlığa kadar çıkaran Cumhuriyet ve onun bânisi Gazi Mustafa Kemal'le hesaplaşmak gibi bir nankörlüğe teşebbüs edebilir mi?
Yine cambaza bakıyoruz!
BOP Eş Başkanı Başbakan, Suudi Arabistan'da. Suriye'ye uluslararası güçlerin müdâhelesine Arapların çağrısını sağlamaya çalışacak! Sonra da Rusya'ya Putin'e ABD'nin isteklerini götürecek! Çin'e gidip gelmişti!
Cambaza bakıyoruz!
Bir zamanlar, ABD'nin üniformalı "Bizim çocuklar"ı sivilleri fişliyor, takip ediyor sorguluyordu; bugün ABD'nin sivil "Bizim çocuklar"ı, nöbeti devraldığı üniformalıları takip ediyor, sorguluyor ve kendilerinden olmayanları fişliyorlar!
12 Eylülcülerden ve 28 Şubatçılardan intikam alınıyor güya! Muhbîrin muhbîri ihbarı artık mîde bulandırıyor! Eyyâmcı NFK'cılığın günümüz temsilcisi vuvuzelalar ötmeye başladılar!
Bir yandaş TV'de kindâr-dinci bir gazeteciyi, hem de 28 Şubat süreci'nde Genelkurmay Başkanlığı'nı
tek başına fethediş(!)ini anlatırken dinledim! Özel davetle Karargâha gidişini, bir komplo ile yakasına Atatürk rozeti takılmasına; "Ben Kemalist değilim ama hatıra olarak saklarım." diye itirazını, Ellerinde kitapları dolu poşetşerle içeri girdiğinde Altemur KIlıç'ın; "Helâl olsu Hoca! Eğilmedin!" diye alkışlayışını, Genelkurmay Başkanı odasından Meclis'e kuşbakışı bakarak; "Gel de darbe yapma!" diye yüksek sesle söylenişini, namaz kılmak için bir odaya kapatıldığında Genelkurmay Başkanlığı'nda sivil çaycıdan başka "Kıble"yi bilenin olmayışını kahkalarla anlatırken öfkeden beynim acıyarak izledim!
Kıble'nin güneyde olduğunu ve güney yönünü tayin edemeyen bir Genelkurmay Karargâhı tarifini, anlatan ve anlattırandan iğrenerek izledim!
Bunlar dindâr değil mi? Evlerimizi 50'den fazla TV kanalıyla işgal etmiş, büyük bir gayretle Müslüman Suriye'ye Haçlı adına vurmakla görevlendirilmiş BOP Eş Başkanı'nın dindârlığını ispatla asıl yapılmak isteneni perdelemeye çalışıyorlar!
Ve aslî görevlerini unutarak demokratlaşmak, siyasallaşmak hevesiyle ABD, NATO ve BM'in emrine girmeyi normalden saymış bütün rütbelilere canım yanarak buğz'ediyorum vesselâm...
İT ULUMASI UĞURSUZLUKTUR, KURT ULUMASI TEDBÎR GEREKTİRİR.
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: