Pazartesi, Mart 30, 2009

BİTTİ, HAYIRLI OLSUN...

Seçim bitti, geçim başladı! Ne olacaksa olacak ve kime ne yapılıyorsa her kese o yapılacak! Biliyorum ki benim canım yandığında, -kullanan kullanmayan- oy sahibi 48 milyon insanın canı da yanacak! Oooh olsun!...
......................
Seçimi, seçim meydanlarını karartan, bütün vicdanları sızlatan, kahredici bir kaza ile Anadolu Türkmeni, Yiğit bir Dâva Adamı Muhsin YAZICIOĞLU'nu, özlediği 'Sonsuzluk Sahibi'ne uğurladık! Allah (c.c.); Yazıcıoğlu'na, şehâdete birlikte gittiği arkadaşlarına, görevleri başında şehîd olan muhabir ve pilota rahmetler etsin, ailelerine-sevenlerine sabırlar versin. Türk Dünyası'nın, Ülkücü Camia'nın başı sağ olsun...
.....................
Anadolu'da; "Geç, hiçten iyidir." derler. Türk'ün aklının başa, bu kadar geç gelmesinden artık bizârım! Bu kadar yolsuzluğa, yoksulluğa, işsizliğe-aşsızlığa, bu kadar kapanan-kapatılan iş yerlerine, işten çıkarmalara rağmen seçim sonuçlarını, anlayamıyorum! AKP kendisini korurken, Ana Muhalefet ve Yavru Muhalefet'in bu kadar müsait bir ortamda büyüyememelerini, anlayamıyorum! Demek ki; "Ölüsü olan bir gün, delisi olan her gün ..." diyen Anadolu insanı, bizi târif ediyormuş, anlayamamışım!
AKP'nin, hakkındaki şâibelerden dolayı aday göstermediği birini Adana'da aday gösteren Balgat cenâhı; Iğdır'da -MHP'den- iki dönem seçim kazanmış birini aday göstermeyerek AKP'ye itti! MHP'nin kemikleşmiş oyları ve çok sert geçen seçimler sonucu, milliyetçi-ülkücü-devletçi oylar bölünürken aradan DTP, vurdu çıktı! Şimdiden sonra Iğdır'da olacağından korkulan olayların hesâbı, kimden sorulacak?
Merhûm Yazıcıoğlu'nun, il genel meclisi oylarında hedeflediği % 4'ün çıkmama sebepleri, kıyâmet koptu zanneden ülkücü ve milliyetçiler'in sandık başına gitmediği belliyken, bu haklı sebepten en az % 3'lük bir milliyetçi oyun kullanılmadığı ortadayken, AKP'nin hâlâ kendisini muhafaza ettiğini söylemesini; kim, kime nazıl izâh edecek?
Ankara'da Mansur Yavaş'ın, İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun özlenen hizmetlerinin, millî ve halkçı edâlarının Genel Başkanlar'ın gölgeleri altında yok edilmesinin hesâbını; kim, kime nasıl verecek? Bu vebâl kimden sorulacak?
Beş yıl daha! Kim öleee, kim kala!
"Durmak yok!" diyor Başbakan. Yolunuz açık olsun! Bu hak eden ve ciyaklamadan yolunmaya hazır milleti yolmaya devam! Vallahi doğru; "İş bilenin, kılıç kuşananın." Kendi ağzından AKP'ye alternatif olduğunu açıklayarak maça mağlûp başlayan bir muhalefetle seçime gitmeğe ne var ki? "Yenildim ama ezilmedim!" tarifli, başarısızlıkta dünya rekortmeni iki "demokratik padişah"la yarışa ne var ki?
Şahsen; Ankara'da, yaşatılan korkudan dolayı hakkımı iki cihanda da helâl etmem Ana ve Yavru Muhalefet'e! Mansur Yavaş ile Melih Gökçek çekişirken, Iğdır misâli aradan Karayalçın'ın çıkmasından ödüm koptu! Nedenini, Karayalçın'ın HADEP'le yaşadığı ittifaklarında arasın merak eden! Gökçek'in dolayısıyla AKP'nin kazanmasına şükredeceğimi rüyamda görsem kızardım! Şükrettim demesem yalan söylerim!
Seçim bitti, geçim başladı! Küresel ekonomik krizin, teyet değil ne kadar direk olduğunu, en fazla 15 gün içinde görürüz! Her kese neyse bana da o! Şimdiden; "Oooh olsun!" bir daha! Ya seçmeyeceksin, ya da bile bile seçtikten sonra, seçtiğine küfretmeyeceksin kardeşim! Genel seçimlerden sonra da demiştim; Artık AKP'ye küfredene, küfrederim!
Fransız şair Paul Valery; "Arslanın vücûdu, yediği hayvanlardan oluşur"; geçmişin çarıklı erkân-ı harbi de;"Düzensiz evin iti, çok ürür" demiş!...
Şükür bitti! Hayırlı olsun...
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÛNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: