Cumartesi, Mart 21, 2009

SUSUN! ÜLKÜCÜLER, OY ALSIN!

MHP'nin yaptırdığı veya Mehmet Şandır'ın yaptığı; "Kaş yapayım derken göz çıkarmak" değilse, savunurken tahrip etmektir en kibar söylemle...
Kürtçe Mevlîd okunması üzerine; "Camiler kamusal alandır. Camilerde Kürtçe Mevlid okunması Anayasal suçtur." buyurdular!...
Bu yaklaşım veya uzaklaşımla camiler kamusal alandır; kiliseler, sinegoglar, tekkeler, zâviyeler, dergâhlar değil! Hatta camiler kamusal alandır ama TBMM değil!...
Kiliselerde her dilden, birliğimize yönelik bölücü propogandalar yapılabilir ama camilerde Kürtçe mevlîd okunamaz! Kamusal alandan, bölünmez vatandan sayılmayan, PKK'nın kurtarılmış bölgesi "Amed"de Kürtçe propoganda yapılabilir, kandırılabilen Kürt'ten kürtçe oy istenebilir ama camide Kürtçe Mevlid okunamaz!
Sigoglarda, istenen dille ibâdet yapılabilir, istenen propogandalar yapılabilir ama camilerde Kürtçe Mevlîd okunamaz!
Cemaat cemiyetlerinde, "Işık Evleri"nde, bölücü her iş, her dille yapılabilir; yapılanın adı "dinler arası diyalog" veya "medeniyetler ittifakı" koyulabilir; camilerde Kütçe Mevlîd, okunamaz!
Yüz binlerce can bedeliyle, milyonlarca Türk'ün istikbâli bedeliyle kurulmuş Gâzi Meclis'te Kürtçe yemin olabilir, bu Gâzi Meclis'in rengini tamamlar! Soyadı Türk öz adı "Ahmo" Gâzi Meclis'te Kürtçe konuşabilir ama kamusal alan camide Kürtçe Mevlîd okunamaz, Anayasal suçtur!
İfâde özürlü değilse veya art niyetli değilse insanı böyle konuşturmak için özel işkence gerekir!
MHP'nin ortağı olduğu Hükümet zamanında, 4709 sayılı yasa ile anayasanın 26. maddesi değiştirilerek; "Düşüncelerin açıklanması ve yayılmasında kanunla yasaklanmış olan herhangi bir dil kullanılamaz." hükmü çıkarılırken, bu günlerin alt yapısı mı hazırlandı?
Türk Milliyetçiliğinin tek adresi olmuş bir siyâsi parti eliyle milli kavramların deforme edildiğini veya edileceğini bilen İmralı Hükümlüsü, D.B.'ye methiyeler dizerken, "Dolma Kalemler" ağız birliği ile D.B.'yi methiyelerle demokrasi şövalyesi ilan ettiklerinde; şimdi Kürtçe Mevlîd'e itiraz eden Türkçe'ci Şandır, ne iş yapardı acaba?
Bu kastı aşan davranışlar; yüzde yüz yanlış olduğu bilinen uygulamaları savunmak zorunda bırakır insanı! Yapılmak ve yaptırılmak istenen bu mu yoksa? Ana dille ibâdeti; kim kime yasaklayabilir?
Türkçe ibâdetin milliyetçilik olarak savunulması -ki çok doğrudur- varken, Kürtçe Mevlîd'e itirazın altındaki/arkasındaki amacı; kim, nasıl açıklar?
"Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek dil" temeline inşa edilmiş Millî Devlet'e; bu söylemle vurulan darbenin farkında olmayan/olamayan veya bunu görev edinenlerin neresi Türk Milliyetçisine, hangi davranışları, "Ne mozaiği ulan!" kükreyişine benzer?
Önce; "Farklılıkların farkında olarak ülke yönetimi" diyerek, "Sosyal dayanışmanın siyasal iz düşümü" diyerek, "Gâzi Meclis'in renklerini tamamlamak" diyerek önlerini açacaksınız; Anayasa'daki koruyucu maddeyi çıkaracaksınız; sonra da camiyi kamusal alan îlan edeceksiniz!
Konuşamıyorsanız bâri susun Kardeşim!
Yıllarca susmayı siyâset olarak kabul ettiren ve bu yüzden "Dolma Kalemler"den methiyeler alan D.B.'nin yaptığını hepiniz yapın ve adamı meydanlarda öksürterek bağırttırıp komik durumlara düşürmeyin! Konuşmayı beceremediğiniz için, "kaçacağım" denilecek yede bilmem ne yapacağım diyeceğinize; en baştakinden, en alttakine kadar susun hepiniz!
Bırakın millet; geçmişin hatırına, Ülkücü adaylara oy versin bâri!
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÛNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: