Çarşamba, Kasım 16, 2011

"MÜZİK NOTASI MI BU?"

Trajikomik "Basın Mensuplarıyla Basına Kapalı Toplantı" dan sonra günlerdir Yandaş Basın'ın, millî duyguları tahrîk gayretlerini hayret ve öfkeyle izliyoruz!
Suskunluğum, öfkemden! Biliyoruz ki; "Ne doğrarsan aşına, o gelir kaşığına." Biliyoruz ki; "Ne ekersen onu biçersin."
Şuuraltıma iz yapan çocukluk anılarımdan biri; "Bayrak kutsaldır oğlum! Bayrak vatandır, bayrak nâmustur. Bayrağın olmadığı yerde nâmus olmaz!" şeklindeki Babam'ın öğütüdür. Bayrağın önemini, büyüyüp vatan ve nâmusun ne demek olduğunu öğrendikten sonra anlamıştım.
BOP Eş Başkanı Başbakan'ın "Basına Kapalı Toplantı" sına çağrılan 'Dolma kalemler', günlerdir Suriye'deki Bayrak yakma olayını tekrar tekrar yayınlıyorlar ve BOP Eş Başkanı Müslüman Başbakan'ın üç-dört ay önceki kankasına, vizeyi kaldıracak kadar samîmi olduğu dindaşına, nota üstüne nota vererek çığırdığı notasız bozlakı dinletiyorlar!
Daha dün; "Her türlü milliyetçiliğe karşıyım!" diye kükreyen Hümanist Müslüman BOP Eş Başkanı Başbakan, bugün; "Milliyetçiyim! Devletçiyim!" diye farklı bir tonla kükreyince Basına Kapalı Toplantı katılımcıları Dolma Kalemler'in milliyetçilik damarları kabardı!
Gerçi Kasımpaşalılığını irticâlen yaşadığında Erdoğan'ın, gönlümüzü hoş eden davranışlarını hatırlar ve alkışlarız! Meselâ G-20 Liderler Zirvesi'ndeki fotoğraf çekimlerinde, -hem de iki kere- yer belli etmek için koyulan bayrağı yerden alarak cebine koyması, hoşumuza gitmişti! Bu tavır bana, "Hasta Adam Osmanlı" topraklarını paylaşan "Yedi Düvel" adlı Haçlı işgâlcilere baş kaldıran Anadolu Türklüğünün Galip Komutanı Atatürk'ün, Yunanı denize döktükten sonra, ayağı altına serilen Yunan Bayrağını; "Bir milletin sembolü olan bayrak çiğnenmez!" diyerek kaldırttıran "Diktatör"lüğünü hatırlatmıştı iki kere!
Muhteşem Türk'ün düşman bayrağına gösterdiği saygı ve Rahmetli Babam'ın Bayrağa namûs tarifi yükleyerek şuuraltımıza yerleştirdiği kutsiyetiyle ülkemizde yapılan toplu gösterilerde kontrolsüzce yapılan bayrak yakmalara hep tepki vermiştim! Kontrolsüz toplumsal heyecanlar karşısında bu tepkilerimiz ya duyulmamış, ya da yanlış anlaşılmıştı!
Kıbrıs'ta Bayrağımızı indirmek için göndere tırmanan Rum'un, öldüğünü anlayamadan gönderden süzülüşünde tarifsiz heyecanlanmıştım! Milletler arasında kültür alış-verişi edebî ve görsel eserlerle olur. Eğer o Rum; "Seni selamlamadan uçan kuşun/ Yuvasını bozacağım." diyen şiirimizi okumuş olsaydı, Bayrağımıza el uzatmaz ve öldüğünü anlayamadan ölmezdi biliyorum!
Dokunmanın ibâdetten sayıldığı BOP Eş Başkanı Müslüman Başbakan'a, dokunarak sevap kazanan müslüman taraftarlarına, Irak'ta bir buçuk milyon müslümanı katledip yüz binlerce müslüman kadına-kıza tecâvüz eden Haçlı askerlerine dua eden Dincilerin farkında olamayan Haçlı Müslümanlar'a, altını kırmızı ile çizerek bir Allah(c.c.) uyarısını da hatırlatalım: "Allah'tan başkasına tapanlara (ve putlarına) sövmeyiniz; sonra onlar da bilgisizce, düşmanca Allah'a söverler." (En'âm-108)
Merakla sormak isterim; Suriye'de aylardır gösteri yapan ABD destekli muhaliflere ve ABD'ye karşı yapılan, Esad taraftarı gövde gösterilerinde ABD'nin değil Türk Bayrağı'nın yakılmasında, ABD Başkanı Barak Hüseyin'in değil Atatürk'ün resminin parçalanmasında ve bu tahrîk edici sahnenin yandaş dolma kalemler tarafından ısrarla servis edilmesinde bir samîmiyet olabilir mi? Yapılanlar, ABD masalında keçiyi yemeye niyetli kurt rolüne sokulan BOP Eş Başkanı'nın; "Suyu bulandırma!" bahanesi ise; kasabın kestiği kurbandan hissesi, sadece kesim ücreti değil midir? Bu gerçeği, yüksek sesle hatırlatmak zorunda değil miyiz?
Avrupa hayranı teslîmiyetçi Tanzîmatçıların, kanunları ihlâl edenleri cezalandıramayıp Haçlı destekli isyancıların istedikleri doğrultuda yeni kanunlar yaparak şımarttıkları azınlıkların, Osmanlı'yı soktuğu karanlık çıkmaza Türkiye'yi sokmaya hevesli bir BOP Eş Başkanı ve Kabinesinin KHK'leriyle tehlikeli bir çıkmaza yuvarlanıyoruz!
ABD menfaatlerini savunmak adına Suriye'ye yapılması düşünülen "Daha farklı tepkiler"de, kaç Haçlı Müslüman Vicdâni Retçi çıkar diye de merakım başladı bile!
"TÜRK, ULU TANRI'NIN SOYLU GÖZDESİ"
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: