Cuma, Haziran 22, 2012

KUCAĞIMIZDA SAKALIMIZI YOLUYORLAR!

Bu kadar aptal muamelesini, hak ediyor muyuz yoksa?
Ortalık kan gölü! Genelkurmay Başkanı, ABD onayı olmadan Irak sınırlarında birşey yapamayız diyor! PKK, şemsiyelerle teknolojiyi kevgire çeviriyor! Büyük şehirlerde polis tuzağa çekilerek taranıyor! Sokak ortasında polis, hamile yakınını hastaneye götüren izinli askere yol vereceğine meydan dayağı atıyor! 21. yy. Malta'sı Silivri'de adâlete karşı soykırım var! Cezaevlerinde isyanlar ve tutuklulardan 13 kişi cayır-cayır yanıyor! Memur ve işçiler, maaşlara yapılan zammı nerede, nasıl harcayacağını bilemiyor! Henüz maaş farklarını alamamışlar! "Ne zaman? Belli değil!" soru-cevabıyla sokaklarda küfredip dolaşıyorlar! Anneler cinnet geçirip çocuklarını öldürerek intihâr ediyor! 16 ay, 18 gün sonra, niye gözaltına alındığını öğrenemeden; "100 gün öncesi ile bugün arasında hiç bir şey değişmedi! Beni niye tahliye ettiler?" diye yüksek sesle sorgulayarak naralar atan Müyesser YILDIZ'a kimse cevap veremiyor! BOP Eş Başkanı Başbakan, okyanus ötesi seyahatte! Ve tam bu kargaşada anketler yayınlanıyor!
Anketlere göre AKP cenahında değişen bir şey yok, ha bire oyları yükseliyorken CHP ve MHP oylarında, kendi aralarında MHP lehine bir seçmen kayması gözleniyormuş!
Bugüne kadar ne bana, ne de bir tanıdığıma denk gelmeyen bu anketörleri, ölesiye merak ederim! Aynen benim gibi, hiç anketöre denk gelmeyenlerin bu sonuçlara inanması isteniyor!
Pompalanan anket sonuçlarındaki aba altından gösterilen sopayı da görüyoruz, sorup cevaplıyorlar: Bankalarda mevduat oranı 1994 yılı seviyesine düşmüş! Geçim standartında gerileme var, kimsenin kazancında bir artış yok! Gündem sıralamasında terör, birinciliğini koruyor! İç ve dış politikaları beğenenlerde azalma var!
Terör, ha bire can alıyor ve yarın seçim olsa; AKP oylarında yükseliş varken CHP oylarında MHP'ye kayış varmış! Hadi gel de, Diyarbakır'dan siyâset literatürümüze hediye edilen müthîş nezâketle; "Has..tirin! Has..tirin!" deme!
Uyuşturulmuş beyinlere bir şey daha pompalanıyor! PKK'ya karşı silahla bir başarı sağlanamamışmış! Artık analar ağlamasınmış! Anadille eğitim ve özerklik İleri Demokrasi gereği ve insan haklarındanmış! Türkiye sadece Türklere bırakılamayacak kadar kıymetliymiş! Cumhuriyeti berâber kurmuşmuşuz! Sonra cumhuriyet, Kürtlere haksızlık etmişmiş! Asker ve atanmışların vesâyeti yüzünden "Demokrasi tramvayına gereken durakta inilmek üzere" binilememişmiş! ...mış! ...miş! ...muş! ...müş! "Has..tirin be! Has..tirin!"
Ta Yavuz Sultan Selim döneminden beri Kürt isyanları var. Son yüzyıl içinde 38 Kürt isyânı var! Genelkurmay arşivi kaynaklı bilgilere göre 1806' dan 1937' ye kadar 44 Kürt ayaklanması olmuş ve bastırılmış! Kürt isyanlarının en uzun süreli kesintiye uğradığı yıllar; 1937 - 1984 arası yani Cumhuriyet dönemi! Tarihe göre her iki-üç yılda bir, Kürt isyanlarıyla uğraşılmış! 1533' te Kânûni zamanında bastırılan Bitlis Hakimi Şeref Han isyânı var! Yavuz döneminde kesin hakimiyet altına alınan Kürtler, feodal yapılarına müdahele etmeme sözü veren Osmanlı'nın suyunda da gitmemiş! II. Mahmut'un merkezî devlet yapısına uymayarak ağaların, şıhların şahsî çıkarları uğruna kanlı macerâlara sürüklenmişler! İsyan ettirilmiş, ezdirilmiş, öldürültülmüşler!
"Hasta adam Osmanlı"ya bile bütün Haçlı desteklerine rağmen güç yetirememiş bazı alçak, hâris, satılık, ucuz, hâin Kürtçüler yüzünden, bir daha öldürttürülecekler!
Böyle giderse başka yol yok! Türk Milleti'nin müthîş sabrını, bir daha zorluyorlar! Bu işten galip çıkmaları, çıkabilmeleri mümkün değil! Cumhuriyet dönemindeki kaynaşmayı çok önemseyerek bizim, Kürtlerimiz'in saçlarının telinden bile vazgeçmek gibi bir düşüncemiz yok! Ama artık Kürtlerin de kucağımızda oturup sakalımızı yolmamaları gerek!
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÛNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: