Pazar, Haziran 24, 2012

TANRIM'A TÜRK'ÇE...

Aklım! Tanrı aşkına îmanımın koluna gir!
Îmanımın koluna gir ki; îmanlı aklımın veya akıllı îmanımın gücüyle Allah korkusundan başka bütün korkuları kovduğum Türk yüreğim dirilsin!
Türk yüreğim dirilsin ki; "Ve tevekkel a'lallah- Vekîl olarak Allah yeter" (Ahzap-3) tevekkülümle; "Şol gökleri kaldıran'ın, Donatarak dolduran'ın, Ol deyince olduran'ın" doksan dokuz adını, tekleştirip; "O'nun delillerinden biri de gökleri ve yerleri yaratması, lisanlarınızın ve renklerinizin değişik olmasıdır." (Rûm-22) 'de açıkça belirtildiği gibi beni Türk yaratıp Türkçe lisanımla donatan ve İslâmla taçlandıran Tanrım'a, Türk'çe sığınayım!
Aklım! Çalap aşkına îmanımın koluna gir! Îmanımın koluna gir ki îmanlı aklımın veya akıllı îmanımın, Tanrı'dan alacağı güçle "Allah ile aldatanlar"a karşı, dik durabileyim! Ol deyince olduran Tanrım'ın yardımıyla dik duran Türk'ü görenler de dikleşsinler!
Aklım! Hüdâ aşkına îmanımın koluna gir! Gir ki îmanlı aklımın veya akıllı îmanımın mütevâzı celâdetiyle Haçlı Müslümanlar'ın karşısına dikileyim! Dikileyim ki Tanrım'ın da yardımlarıyla daha müslüman olmadan Hz. Peygamber(s.a.v.)'in torunu Hz. Hüseyn'i Emevîst Yezid'in elinden kurtarmaya için gelen ceddimi savunmakta yetersiz kalmayayım!
Aklım! Allah aşkına îmanımın koluna gir! Gir ki 21.yy. Mâûn Suresi lânetlilerinin karşısına anlayacakları lisanla çıkabileyim! Allah'ın; "Lanet olsun o namaz kılanlara/ duâ edenlere ki namazlarından/ duâlarından gaflet içindedirler. Riyaya sapandır onlar/ gösteriş yaparlar. Ve onlar, kamu hakkının yerine ulaşmasına engel olurlar." diye Mâûn Suresi'nde tarif ederek lânetlediği gösterişçi mürâilere karşı, Allah rızâsı için dikilebileyim ve bu uğurda ölebileyim!
Aklım! Tanrı aşkına îmanımın koluna gir ki; "Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resulü'nün yasakladığını harâm saymayan ve hak dîni dîn edinmeyenlerle boyun eğerek kendi elleriyle cizye verecekleri zamana kadar savaşın." (Tevbe-20) âyetine rağmen; "BOP Eş Başkanı olarak bizim de bölgede görevlerimiz var." deyip Haçlı ile kol-kola giren, Irak'ı işgâl edip yüz binlerce müslümanı katleden, yüz binlerce müslüman Iraklı kadına tecâvüz eden Haçlı askerlerine duâ eden dincilere, layıkîyle karşı durabileyim! Hz. Peygamber'in; "Sizin en hayırlınız -kavminin zûlüm ve haksızlıklarını destekleme gibi bir günah işlemeden- kendi soyunu müdâfaa eden kimsedir." demesine rağmen, yüzlerce yıl İslâm adına Haçlı'yı durdurmuş, "vatanın müdâfaası ve islâmiyetin muhâfazası"nı başarmış Türk ceddimi; Mâûn Suresi'nde lânetlenen ve takvâ'yı maske edinen mürâilere karşı, Ceddime yakışır bir vakâr ile savunabileyim!
Ola ki beceremezsem! Ola ki gücüm yetmezse! Ola ki hak bir daha zûlme yenik düşecekse bu uğurda baş eğmeden can verebileyim n'olur?...
Aklım! Tanrı aşkına îmanımın koluna gir ki Tanrı vergisi Türkçemle seslenişimi, bütün Türklerin duyabileceği güçte seslendirebileyim!
Tanrı'm! Çalab'ım! Hüdâ'm! Allah'ım; Sen de n'olur aklımın îmanına, îmanımın aklına mukayyet ol! Aklının îmanı veya îmanının aklıyla bin yıldan fazladır, ülkeden ülkeye sancaktarlığını yapan Türk Milleti'ne Sen yardım et!...
Mâdem bizi Türk yaratıp abd-i Hû makamını bahş'ettin, Kulluğuna lâyık; dili ikrârlı, kalbi tasdîkli sıddıklardan olmamızı nasîp eyle Ya Rabbi!
Müslüman Türk Mehmetçiklerin ellerine müslüman kanı bulaşmasına izin verme! Haçlı ile kol-kola olmayı mahâret sayan kurnaz Haçlı Müslümanlara fırsat verme Ya Rabbi! Âlem uyumuşken, uyuyamayıp sana yalvaran bu Türk kulunun duâlarını makbûl ve kabûl eyle Tanrım...
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÛNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: