Salı, Temmuz 14, 2009

SİGARAMDA DUMAN DUMAN...

Demokrasiyi vesâyetten kurtaran, yasakların tamamını kaldıran AKP'nin getirdiği, vatan kurtaran yasağına beş gün kaldı!
AB'ye girmek için heyecanla yeni kırk yılların hazırlığındayken yalakaca uyum yasalarımızla, Avrupalılardan daha demokrat yasaklarımız, 15. Temmuz.2009' da başlayarak tarihe şerh düşülecek!
Yasalarımızda ağır suçların başında cinâyet var. Yâni çok yasak! AB kızıyor diye idam kalktı ama ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası var. Ammaaa! PeKaKa'lı olur, dağa çıkar, can vemal güvenliğinden sorumlu resmî görevlileri öldürürsen, sınır güvenliğinden sorumlu Mehmetçiği öldürürsen; adına "eve dönüş" derler, "pişmanlık" derler, "gizli tanıklık" derler, "düze indirme" derler bir kılıfına uydurur affederler! Erkeksen sigara iç! Eve mahkûmsun ömür boyu!...
Organize dolandırıcılık yap, gurbetçi inançlı garibanları Allah rızasına diye kandırarak trilyonları topla, Allah rızası için zenginleşmek isteyen îmanlı kurnazlara yönlendir, televizyonlar kurdur, gazeteler çıkartıp Allah rızasına dinsizlerin emrine ver, Orduya, Yargıya saldırt; AB ülkelerinden Alman yargısının "Asrın Dolandırıcılığı" adıyla yargılayıp cezalandırdığı ve asıl suçlular Türkiye'de diye işâret ettiği kişilerden biri ol, bağlı olduğu Bakan tarafından istifan istense bile; "Temiz Arkadaşımız"sın ama sigara içersen ölene kadar suçlusun ve eve mahkûmsun!
Hakkında sayısız dosya olsun, millet vekilliği dokunulmazlığı ile hukuktan kaç; dokunulmazlık süresinde zaman aşımına uğrarsa ne âlâ, uğramazsa Başbakanlığa kadar yükselmek yasak değil, demokratik hakkın! Devletten alınan Hazine Yardımını iç etmekle suçlan, suç ortaklarından eski Başbakan dokunulmazlığı kalkınca yargılansın, cezalansın ama dokunulmazlığın devam ettiği için Cumhurbaşkanlığına kadar yüksel ve cezalandırılan eski suç ortağını affet yasak değil! AB diktelerine uygun! Amaaa sigara içiyorsan ömür boyu eve mahkûmsun!
Filim serbest! Hatta sanat! Soyunmak serbest! Öpüşmek serbest! Her türlü müstehcen görüntü serbest ama sigaranın üstünde kocaman bir sansür, yasak! Öyle ki diğer sanatsal seks görüntülerini harap edecek, filmi filmlikten çıkaracak kadar güçlü bir yasak!
Bir zamanlar çok saf edalarla yapılan baş örtüsü ve sarık savunmalarına itirazımızda; "Arkası gelir yapmayın!" diye yırtınmış anlatamamıştık! Çünkü baş örtüsünü, sarığı-şalvarı-cübbeyi savunanlar din adına savunuyor, Sünnet kıyafetlerdir diyorlardı! Sonu türban oldu, tesettür oldu ve resmî her yere girmesi gereği savunulmaya başlandı! Türbanla, tesettürle başlayan gizli savaşın sonunu, Atatürk ve Laik Cumhuriyetten alınacak intikamın sonucunu da hep beraber göreceğiz!
Şimdi bu yazımı, gazetem yayınlamayacak biliyorum! Çünkü büyük bir ihtimalle para cezası gerektirir!
Ama bu yasağın peşinden neler gelecek? İçki ve sigara içirmemesi hâlinde iş yapması mümkün olmayan eğlence yerleri ne olacak merak etmeyeyim mi?
PeKaKa'lı olup devlet görevlilerini, Mehmetçiği öldürür, devlet yatırımlarını tahrîp eder, iş makinalarını yakarsan, Bayrak yırtar paçavralarla meydanlara iner önüne gelen iş yerlerini yıkar, bankamatikleri yağmalarsan demokratik insan hakların var, yasak değil ama sigara!...
Sigara yasağından beri otobüs yolculuğu yapmadım. Genellikle trenle yaptım yolculuklarımı. Şimdi trende de yasakmış! Yâni artık yolculuk yasak tiryâkiye!
Açlık bitti! Küresel kriz teyet geçti! Hükümet mensuplarının ve yandaşlarının dünyalıkları tamam, ahretlerini satın alacak kadar paraları da var! Yaklaşık on beş milyon işsizin gideceği tek yer olan kahvelerde, tek efkâr dağıtıcı sigara, yasak! Elli kuruş çay parasına akşama kadar tabanları üzerinde dönerek tek efkâr dağıtıcısı sigara olan işsizlere hizmetle rızık toplayan kahvecilere ise artık yaşamak yasak!
Gazetemin Yazı İşleri Yöneticileri; Allah aşkına "Bir ataş verin cıgaramı yakayım!" Cezâmı öderken bir duman üfleyip gülerek bildiğim ve yeni icat ettiğim bütün iltifalarımı da sıralayayım!...
"SİGARAMDA DUMAN DUMAN, KADEHİMDE YUDUM YUDUM..."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: