Cumartesi, Ekim 22, 2011

DEMOKR/AKROBAT/İK

Tuhaf demokr/akrobat/ik hareketler yapıyorlar! Kime, kim dedirtiyorsa fısıltıyla "Cambaza baaaak!" diyorlar! Biz de bakıyoruz! "Cambaza bak!"tıranların mâhir elleri, sıraya koydukları ceplerde fink atıyor! Kalabalıktan soyulduğunu fark ederek bağıranlar duyulmuyor bile! Öyle hayret ve heyecanla cambaza kilitlenmişiz ki boşaltılan, cebimiz de olsa fark etmez zaten!
İki günde 75 milyon, 30 kere daha yaralandık!
30 x 30 Şehit Anası + 30 x 30 Şehit Babası + 30 x 30 Şehît Bacısı + 30 x 30 Şehit karısı + 30 x 30 Şehit Akrabası + 30 x 30 Şehit Hısımı + 30 x 30 Şehit Komşusu = 75 Milyon Yaralı Türk Milleti!
İlk Cumhurbaşkanı Gâzi Paşa'nın Halefi Sn. Gül; bir aşîret ağası, bir kabîle reisi, bir çete başı gibi; "İntikamı alınacak!" dediler; Devlet'te intikam duygusu olmayacağını, Devlet Erki'nin ancak cezalandırma veya ödüllendirme ile mükellefliğini bilmezcesine!...
BOP Eş Başkanı Başbakan; terörü tel'în mitinglerini haberleştirmenin, terör propogandası olduğunu; bu kadar şehîdin ve 75 milyon yaralının olduğu bir ülkede huzûr ve istikrârın olduğunu söylediler, ne demekse! Sadece demekle de kalmadılar!
Basın mensuplarıyla "Karen Fogg Çocuğu" sıfatlı "Dolma Kalemler"in de aralarında olduğu gazete ve medya patronlarıyla "Basına Kapalı" toplandılar! BOP Eş Başkanı'nın davetlileri içinde Yeniçağ, Sözcü ve Cumhuriyet'ten kimse yoktu; özel dâvetli kalemler içinde, hür irâdeli muhaliflerden kimse yoktu! Şahsen incinmedim! Aksine onur duydum! Çünkü daha birkaç ay önce, seçim sath-ı mailinde, MHP'nin Diyarbakır Mitingi öncesi, "Boyum uzun olduğu için" gözaltına alınmamı sağlayan "İleri Demokrat Güç"ün davetlileri arasında olsaydım, incinirdim!
En acemi senaryolu komedilerde bile izleyiciye böyle aptal muamelesi yapılmaz! "Basın Mensuplarıyla Basın'a Kapalı Toplantı", duyurulan adıyla bile soğuk bir şaka değil mi?
Başbakan'ın, CHP Genel Başkanı'nın, MHP Genel Başkanı'nın söz birliği ile PKK'nın siyasallaşmışı dedikleri BDP'lilerin de olduğu bir Meclis'te, "Gizli Oturum" yaptılar! Sonra bazı vekiller, twitter'da "İyi ki BDP'lilerin pervâsızlıklarını görmediniz!" diye tesellî verdiler!
Charlie Chaplin'in sessiz filimlerinde bile böyle çapsız şakalar hatırlayan var mı?
Sayısız sorgulayandan biri olarak; "Gizli Celse'de BDP'liler pervâsız idilerse siz niye pervâlı olmadınız?" diye sormam mı? Siz pervâsızlaşan siyasallaştırılmış PKK'lılara hadlerini bildirseydiniz, onlar yapılanı duyurmayacak mıydı? Millet dertlerine Meclis'te çâre bulun diye, şikâyetlerini size yapsın diye sizi seçmedi mi? BDP'yi twitter'dan millete şikâyet ederek Genel Başkan'ın; "Tahriklere kapılmayın! Sokaklara inmeyin!" uyarı talimatına ters düşmediniz mi?
Demokrasi denilen ithâl-ucûbe sistemde asla olmaması gereken, ne anlama geldiğini hiç bir hür aklın ve hür irâdenin anlaması mümkün olmayan "Grup Kararı"nı, grubunda uygulayamayan bir Genel Başkan ve grubuna kim inanır?
Biz böyle garip-komik uyutmalarla "Cambaza bak"maya devam ederken;
1- Libya'da Arap Milleti'nin bir kahramanı daha "İleri Demokrasi" İthalatçısı Haçlı ile işbirlikçi "Adâlet ve Kalkınma Hareketi" mensûbu, muhâlif Haçlı Müslümanlar'ca linç edildi!
2- AB'nin "Asrın dolandırıcılığı" diye yargılayıp cezalandırdığı "Deniz Feneri Davası"ndan tutuklu "Temiz Kardeşimiz" sıfatlı Zahid Akman ve 6 kişi; "Tutukluluk süresinin uzaması" gerekçesiyle tahliye edildi!
3- Rusya ile Doğalgaz anlaşması iptal edildi! Doğalgaz'da İran'a mahkûmuz, kışı doğal üşümelerle geçirmeye namzetiz ve elektriğe, motorine, mazota, benzine, sigara ve alkole acayip zamlar yapıldı!
4- Bir Mehmetçiğin baba evi'nin elektriği borcundan dolayı kesikmiş! Şehit olunca öğrendik! Zamdan elektrik kaçırırcasına Şehîdimiz Baba Ocağın'a gelmeden bağladılar! Sağolmayasıcalar!
Velhâsıl; "Şehitler ölmez!" diye bağırarak Şehîtlerimizi Vatan bağrına emânet edinceye kadar unutmuyoruz! "Vatan bölünmez!" diye bağırarak Başbakan'ın binlerce koruma olmadan fiilen bölünmüş illere gidemediğini görmezden geliyoruz!
Basın mensuplarıyla "Basına Kapalı" toplantılarla, siyasallaşmış ve "asla dokunulamaz" laştırılmış PKK'lılarla "Gizli Oturum" yaparak "Cambaza bak!" diyorlar; bakıyoruz, bakıyoruz!...
"Sahipsiz olan memleket'in batması haktır."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: