Pazartesi, Ekim 10, 2011

"İHÂLE, ZATEN BİZİMDİR!"

"Komşularla sıfır sorun" fikrinin mûcîdi "Adâlet ve Kalkınma Partisi"nin diplomat Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sayın Denktaş'ın deyimiyle "Karen Fogg Çocuğu"na verdiği mülâkatta; "İhâle bize kaldı demek doğru olmaz. Çünkü bölgenin ihâlesi zaten bizimdir." buyurdular!... İki gündür cümleyi evirip çevirip okuyorum. Defalarca sahibinin sesinden evirip çevirip dinledim. Cümlenin, öncesini sonrasını dinleyip okuyunca; "Kamuoyunda bazı provakatif yaklaşımlar var. Sanki Türkiye Batı Bloğu adına, Suriye'ye, bir gündemin parçasıymış gibi davranılıyor." Cümlesinden sonra; "İhâle zaten bizimdir." diyor!
Sözlükte; "ihâle: bir işi veya bir malı birçok istekli arasından en uygun şartlarla kabul edene bırakma, eksiltme veya artırma." diye tarifli...
Sözlük anlamından sonra; "İhâle zaten bizimdir." cümlesini, çözümleyelim; "Biz, zamanında çıkarılan ihâleye katıldık. En uygun görüldük ve ihâle bizim oldu. Yeniden ihâleye gerek yok." Şeklinde anlarsam, yanlış mı anlamış olurum?
İhâle almış yüklenici müteahhidin, "Komşularla sıfır sorun" uygulamalarına bakalım bir de; Önce komşularımızı hatırlayalım; Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Nahcivan, İran, Irak, Suriye... Hangi sınır komşularımızdan Irak'ın haricinde "İki devlet, bir millet" tarifli Azerbaycan da dahil olmak üzere sorunlu-kavgalı olmadığımız komşu var mı? Yok! ABD işgalindeki Irak'tan başka sıfır sorunlu olduğumuz komşu yok! Acaba sınır güvenliğimiz, sınır ötesinden mi -ki doğrusu bu- sağlanıyor? Hayor! İçerde güvenlik ve asâyiş yok ki dışarda sağlansın!
Sınırımızı ihlâl eden, silahlı tek terörist güç var, Haçlı Taşeronu PeKaKa.
Peki bu lânet teröristlerin konuşlandığı yer nere? Kandil. Kandil nerede? Irak'ta! Bizim Irak'la bir sorunumuz var mı? Yok!
Suriye ile olan sorunumuzu, PKK'nın Şam'da ikâmet eden bebek katili alçak 'sayın'ın kovulmasından sonra halletmiştik.
Şimdi; PKK Irak'ta! Bu alçak Haçlı Taşeronu örgüte destek veren "Siyasî Fahişe" Barzani Irak'ta! Barzani'nin ideal ortağı Talabani Irak'ın atanmış eyalet valisi ve biz, Irak'la "sıfır sorun"luyuz!
ABD ve AB'nin yani Haçlı'nın ortak "Büyük Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi"ni aklımızda tutarak, Başbakanımız'ın "BOP Eş Başkanlığı"nı unutmadan; Irak'ı bir buçuk milyon Müslüman katlederek, yüz binlerce müslüman kadına-kıza tecâvüz ederek işgal eden ABD askerlerine yaptıkları duaları hatırlayarak, NATO Üyesi olmamız hasebiyle Haçlı Ordularıyla berâber "Arap Baharı"na verdiğimiz askeri katkıyı da atlamadan; "İhâle bize kaldı demek doğru olmaz!" cümlesini ve "Çünkü bölgenin ihâlesi zaten bizimdir!" diklenmeden dik duruş tavrını ister alkışlayalım, ister beraberce içimden yaptığımı yapalım!
Ve "İhâle zaten bizimdir." Gerçeğini atlamadan, dikte-Geceyarısı Yasalar'la zaten kevgire dönüştürülmüş Anayasa'yı "yeniden yapma yetkisi"ni, müteahhid-yüklenici Adâlet ve Kalkınma Partisi'ne bırakalım öyle mi?
Kuzey Afrika'daki "Arap Baharı"ndan nasiplenen bütün ülkelerdeki muhalif güçlerin ABD tarafından kurdurulduğunu ve hemen hepsinin adının da "Adâlet ve Kalkınma Hareketi" olduğunu, aradaki isim benzerliğini tesadüf sayalım, sonra da "21.yy.'la yakışan bir Anayasa olmalı." inancıyla bu Anayasa değişikliğine katkıya hazır olanları, vicdânımızda bir daha sorgulayalım! Madem top-yekûn lağvedilerek yeniden yapılmasına itiraz etmeyecektik, sadece bir kaç maddesine niye "Hayır" dedik?
Dünya demokrasi tarihine bakarak anayasaları devlet kuran, galip erkin yapma hakkına sahip olduğu gerçeğini bilerek; Yeni Anayasa'yı hak eden Yeni bir Devlet mi kuruldu? Kurulduysa adı ne? Kuranlar kim? Kuranlar, hangi savaşı kazanarak muzaffer edâsıyla Anayasa yapmaya hazırlanıyorlar? Sorularımızı, hiç te'vilsiz ve Türkçe olarak cevaplanıncaya kadar sormaya devam edelim...
"Çünkü bölgenin ihâlesi zaten bizim!" vesselâm...
"SAHİPSİZ OLAN MEMLEKETİN BATMASI HAKTIR!"
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: