Cuma, Aralık 02, 2011

SEÇİLMİŞ SEYİRLİKİLER!...

Biliyorum dokunulmazlar! Ben de asla dokunmadan bulaşma hakkımı kullanacağım millet vekillerine! Millet vekili nedir? Ne iş yapar veya neye yarar? Ölceğim meraktan!
Sözlükte; Anayasaya göre yasama meclisine seçimle giren millet temsilcisi, mebus. Anayasada; "Madde 87: ... kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak; Bakanlar Kurulunu ve bakanları denetlemek; Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek; bütçe ve kesin hesap kanun tasarılarını görüşmek ve kabul etmek; para basılmasına ve savaş ilânına karar vermek; milletlerarası andlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, ... genel ve özel af ilânına karar vermek, ... vs.." işlerini yapan meclisin üyesi! Önceki maddelerde, millet vekillerinin yapamayacakları tek tek sıralanır ve asıl işleri meclisin görevleri içinde eritilir,saklanır, yok edilir! Anayasada meclis var, vekil yok!
Kitaba uydurularak yapılanlara bakınca da Millet vekilliği: Partiler ve seçim yasasındaki komedi-sikeçler yüzünden, genel başkan kararıyla aday; seçildikten sonra hükümet kuran partinin genel başkanının kararlarına; "Evet diyenler? Hayır diyenler? Kabul edilmiştir." hızlı çekim komedisine figüranlık, demek!...
Meclis'in görevleri diye dayatılıp Hükümet eden partinin Genel Başkanı'nın ve adamlarının görevleri arasındaki; para basılması ile savaş ilânı'na kararın birlikte anılmasına gel de gülme! Sanki savaşta asker değil, askere silah değil, silaha mermi değil, para lazımmış gibi bir sonuca götürüyor beni! Para basmakla savaş kararı vermek, "ve" bağlacı ile bağlanarak bir zikredilmiş!
Söylemeye çalıştığım; partiler yasası ve seçim yasası değişmeden toplam 177 madde olan ve yüze yakın maddesi değiştirilerek kevgirleştirilmiş, "Netekim General"in anayasasıyla ilgisi kalmamış bir anayasayı değiştirmek için yapılan, yaptırılan ve yaptırılacak olan işlerin adı; "Cambaza bak" tır! Millet vekili sıfatlı kişilerin işi de seçimden seçime, millete panayırda teşrîfatçılık yapmaktır!
Dünya Lideri BOP Eş Başkanı sâyesinde kazandığımız, İleri Demokrasi'de; hükümet kuracak sayıyı, şehitlere "tane" diyecek kapasitedeki dolgu malzemesi tane'lerden oluşturan genel başkana; sandıkta noterlik ederek ve çok zor(!) olan, milletin bedava yaptığı "cambaza bakmak" işini, on bin lira maaşla ve asker taşlayıp polis tokatlatan dokunulmazlık gücü ile genel başkan yalakalarına veriyoruz hamd'olsun!
İleri Demokrasi sâyesinde dokunulmaz genel başkan adamları, vekâleten Meclis'te uluslarası üne sahip akrobatları alkışlıyorlar! Seçmen; meydanlara kurulan, iki direk arasını demir tel üstünde geçmeye çalışarak komikleşen panayır cambazını seyretmekle yetiniyor! Bu arada yankesicilerin cepleri boşaltmaları da cabası!
Adamlar; akrobat seyrederken, genel başkanın aldığı savaş kararının bile farkında değiller! Adamlar, "Düşman! Al sana para!" mantığıyla silah-mermi yerine para basma işinde çalıştıklarının bile farkında değiller!
Millet te bunların kararlarıyla oğullarını, Suriyeli müslümanları NATO ile beraber bombalasın diye askere gönderecek! BOP Eş Başkanı Başbakan'ın oğullarından biri bedelli, diğeri çürük! Para basma ağır işçileri, "Bal tutan parmak yalar, para basan para sayar!" mantığıyla bedel sıkıntısı olmayan paragözler!
Ve biz; demokratik bir ülkenin İleri Demokrat Sultanı sâyesinde; barışta yoksullukla, açlıkla; savaşta önümüze çıkarılanla savaşıp ölerek-öldürerek hâlâ neye yaradıklarını, ne yapabileceklerini bilmediğimiz Dokunulmaz Millet Vekilleri'ne ceket ilikleyerek demokratlık oynayacağız!
Genel Başkanları sevmesek te saygılı davranacakmışız! Gördünüz mü vatandaşa layık görülen riyâkârlık değilse korkaklık sıfatını?
Sevmediğime saygı duyar mıyım ben be! Başlarım böyle cambaza da, "Cambaza bak"tırana da, demokratlığa da, demokrat teşrifatçılara da duâlarıma-bedduâlarıma!
"Rabbim! İçimizdeki beyinsizlerin yaptıkları yüzünden bizi helâk mı edeceksin?"(A'raf-155)
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: