Çarşamba, Ocak 09, 2008

BAHÇELİ MHP - MHP'SİZ BAHÇELİ ...

Bu kadar içi boşaltılmış MHP'yi rüyamda görseydim, karabasan sayardım.
Seçimlerden önce 'Yaygın Basın'ca, ağız birliği ile methiyeler dizilen Bahçeli'yi, neye hazırladıklarını anlayamamışım!
Yaygın basın; "Bahçeli MHP" dediği zaman, MHP'nin kimlere, hangi fikir sahiplerine arka bahçe edilmeye başlandığını anlayamamışım! Sadece ben değil; ne MHP içinde kalan, ne de MHP dışına itilen ülkücüler de anlayamamışlar!... "MHP'siz bir Bahçeli" hazırladıklarını anlayamamışız!...
"Bahçeli MHP" ünvanına itiraz eden hiç bir bahçeli taraftarı çıkmamıştı. Türkiye'yi "Çiçek bahçesi" olarak tarif eden Bahçeli'nin; Türk Milleti'ne nebat-bitki-ot dediğini kimse anlamak istememişti. Bendenizin 'bahçevan' ekime çok sesli olarak itirazlar edilmişti. Oysa; milletime "Çiçek Bahçesi" diyerek nebatlık yakıştırana ben, bahçevan diyerek insanlık sıfatı vermiştim. Bu da insanlığımdandı.
"Bahçevan" sıfatına, MHP'den dışlanmış ülküdaşlarım da itiraz ettiler. İletilerle, elektronik postalarla itirazlar aldım. Bu günüme de telefonla arayarak itiraz eden bir ülküdaşımın sitemleriyle başladım. İzin almadığım için adını yazamadığım kanaat önderi, ülkü devi ülküdaşlarımdan biri aradı. Öfkeliydi. Kırgın ve kızgındı:
- Hocam; Bahçevanın tanzim edici, düzeltici, ıslâh edici bir özelliği vardır. Oysa Bahçeli, mevcut ve çok sağlam bir siyasal yapıyı darmadağın etti. Böyle dağıtan birisinden bahçevan olur mu?!...
Haklı bir itirazdı.
Bahçeli taraftarları da, Bahçeli muhalifleri de itiraz edince ve haklı itiraz da muhaliflerden gelince bana düşen; benim verdiğim "bahçevan" ünvanını geri alarak "Bahçeli MHP" sıfatıyla başbaşa bırakmak olacaktır artık.
Ömürlerin, ikbâllerin hibe edildiği MHP'mizle uğraşırken, MHP'mizle ilgili duygularımı tasnife çalışırken bir telefon daha aldım.
TOBB Üniversitesi'nin MTA salonunda verdiği ve Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in katılımcı olduğu bir panele ve resepsiyona davet ediliyordum. Kendimi çok katı ve yumuşamaz bir AKP muhalifi görmeme rağmen, hatırlanarak böyle bir panele davet edilişime teşekkürden başka yapabileceğim yoktu. Ankara'da olsaydım büyük bir keyif ve merakla katılırdım ama uzakta oluşum hasebiyle tekraren davet edenlere teşekkürlerim var.
Bir yanda ömürlere, ikbâllere mal olmuş, ilmek-ilmek fedakârlık desenleriyle örülmüş, kırk yıllık bir teşkilâtı darmadağın eden başarısız bir Bahçeli; diğer yanda "Yaygın basın" vasıtasıyla -"Bahçeli MHP" diye adlandırarak- MHP'ye arka bahçe tavrını saklamayan bir iktidar!...
Ya Rabbi; aklımıza mukayyet ol. Emperyalist güçlere ve onların yerli darbecilerine, "Netekim Paşa"lara yıllarca direnebilmiş, direndikçe direnci artmış olan Ülkücü harekât'ın yenik düşmesine izin verme.
Ya Rabbi; coğrafyamızın hatta Avrupa'nın en ehil insanlarından teşekkül ettiğine inandığım Ülkücü Teşkilâtların bir an önce kendilerine dönmelerine yardım et.
Ya Rabbi; ülküdaşlarıma, hepimize akıl-îzan nasibeyle.
Bu kadar dağılmışlığı, bu kadar perakendeliği, bu kadar konu mankenliğini ülkücü harekete revâ görme Ya Rabbi...
"Tarihi ben mi yazdım, tarih mi beni öven
Ben miyim böyle tevekküle baş eğen?"
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÜNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
TEVEKKELTÜ TEAL'ALLAH
Selâm, sevgi, dua
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: