Cuma, Ocak 18, 2008

TÜRBANINI DA AL GİT !...

Başörtüsüne, tülbente, yemeniye kurban olasınız!
Türbanını da al giiiit!...
Yaygın Basın'ın "Dolma Kalemler"ince, kartel medyasının iki -büyük tarifli- TV kanalında, kocaman kocaman kadınlar ve kocaman tarifli adamlarca türban tartışıldı gûya. Hayret ve öfke ile izledim!
Aslında türban ile örtülen bir Anayasa münakaşası ve yine türban ile üstü açılan bir AKP propogandası vardı.
Tarihçiler, Türk Aydınları, Muhteşem Türk Atatürk'ün sevdâlıları, Allah aşkına ses çıkarın! Allah aşkına mes'eleye müdahele edin!
2. Meşrutiyetçilerin, orduyu da siyâsetin içine çekerek Balkanlar'ı kaybetmemize sebep olduklarını hatırlatın unutanlara!... Muhteşem Türk Atatürk te Balkanları kaybediş sebeplerinden birisi olarak bunu açıklamadı mı?
Günümüzde, 2. Meşrutiyetçilerden yüz yıl sonra; tıpatıp aynı uygulama ve metodlarla 2.Cumhuriyetçilerimizin AB işbirlikçilikleri veya en iyi söylemle AB sevdaları yüzünden üniter bütünlüğümüz, vatanın bölünmez bütünlüğü tehlikede. Görmüyor musunuz?!
Tarihin tekerrürüne seyirci mi kalınacak?
Sevgili Sebahattin ÖNKİBAR'ın; "Rus Genelkurmay Başkanı gerekçesiz olarak ziyaretini neden iptâl etti? Tahran, Ankara'ya neden kırgın? Ahmedî Necâd'ın Türkiye ziyâretine ne oldu? ABD ile Barzani ve Talabani Türkiye'yi neden öpüyor?" sorularına cevap verecek bir muhatap çıkmayacak mı?
400 yıl tebaamız olmuş, şimdilerde ABD'nin işgalindeki Irak'ta, bütün kadınlar resmen tesettürlü olsalar İslâm'ı ne kadar yaşayabilirler? ABD'nin getirdiği veya getirebileceği demokrasi örneğini Irak'ta göremiyor muyuz?
Bir başörtüsü ile meşgûl edilerek neleri atlıyoruz farkında mıyız? Farkındaysak işbirlikçilere ortak sayılmalı değil miyiz?
Bu memleketin cumhuriyetçi, hürriyetçi, hür akıllarına ne oldu?
Asla alınmayacağımızı bildiğimiz bir AB Üyeliği vaadiyle, BOP Projesi'ne ortaklıkla, Haçlı'ya ne kadar teslîm olduğumuzu anlayanları dinlemeyecek miyiz?
Devletin ve cumhuriyetin aslî ve hukukî muhafızı Türk Silahlı Kuvvetleri bu işe müdahele ederse siyâsete mi müdahele etmiş olacak? İnisiyâtif kullanarak siyâsetin içine girsin diye milletle birlikte tahrîk edilen Ordu'nun müdahelesine karşı çıkarak yeniden demokrasi havariliğine soyunacaklara, şimdiden küfredildiğini duyan çıkmayacak mı?
Bu memleketin ülkücüleri, devrimcileri, Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri nerdeler? "Devlet nerede?" diye sokakları aşındıran devlet sahipleri neredeler?
Hür vicdanlı Müslüman Türkler, hür akıllı Müslümanlar, Allah aşkına ses çıkarın!
Tribünde seyircilikle; yanlışa küfrederek, güzel çalım atanı alkışlayarak neticeye etki edilmez!
İspanya'dan; "Türban siyasi bir simge olsa ne fark eder? Siyasi simge yasaklanır mı?" diyen mantıkla, "Laik ülkelerde dinî simgeler yasaklanmalı, yasaklanır." mantığı, aynı derecede yanlış değil mi?
Laiklik sadece İslâm'a, İslâmî simgelere mi karşıdır? Türkiye'de ve laik Avrupa ülkelerinde dinî simgeliği tartışmasız olan Haç' yasak var mıdır? İstanbul'da rahipler, papaz kıyafetleri ile dolaşmıyorlar mı?
AB Üyeliği uğruna, AB adındaki Haçlı'ya bu kadar mı teslîm olduk?
AKP'ye seçimlerden hemen sonra; "Adayın adı bizi ilgilendirmez. Biz meclise girer kendi adayımıza oyumuzu veririz." pasını vererek, Cumhuriyet'e Köşk golünü attıran Bahçeli; şimdi de Erdoğan'ın İspanya'dan yaptığı asiste yapacağı usta bir vuruşla Cumhuriyet'e ülkücülük adına gol atmaya hazırlanıyor!
Golleri attıranın Milli Görüşçüler, golleri yiyenin Cumhuriyet olduğunun farkında değil midir bu milliyetçi?
İmam Hatip Liseleri'nin "Arka Bahçe"likten "Ön Bahçe"liğe dönüştürüldüğünün farkında değil midir?
"Bahçeli MHP"nin de, yaygın basınca verilen adıyla müsemma olarak "Arka bahçe"ye dahil edildiğini, ülkücüler fark etmeyecek mi?
Artık yeter!
Bu mes'elenin, bir kamuflaj malzemesi olduğunu, başörtüsü mes'elesinin bu mantıkla çözülemeyeceğini bile bile AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'a; "Türbanını da al giiiit!" diyecek mantık ve yürekteki siyasileri, daha çok bekleyecek miyiz?
"TÜRK'ÜM. BU AD HER ÜNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
TEVEKKELTÜ TEAL'ALLAH
Selâm, sevgi, dua
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: