Cuma, Ocak 20, 2012

USTALIK'TA VATANSEVERLİK!...

Tadilâta ta temelden başladılar!
19 Mayıs kutlama törenlerindeki düzenleme, düzensizleştirme; Cumhuriyetle hesaplaşma, ileri demokrasi sâyesinde "Türk faşizmi sona erdi" sevinçleri, askerî vesâyetin tamâmen bitişi, İstiklâl Mahkemeleri'nden intikam, v.s. herkes, aklındakini bir türlü söyledi!
Başbakan'da konuştular; "19 Mayıs'la veya millî bayramlarla ilgili yönergeyi, bizden önceki dönemlerde yapmışlar. Biz yönergenin aslına uygun şekilde uygulanmasını istiyoruz. Bunun farklı yerlere çekilmesine gerek yok. Vatan sevgisini sizden öğrenecek değiliz!" dediler!
Beyânatın son cümlesine kadar -belki- susarım ama; "Vatan sevgisini sizden öğrenecek değiliz!" cümlesiyle topu taca atan ustalık'a itiraz ederim!
Bayramlar; birlik-berâberlik duygusunu coşkuyla pekiştirmek içindir. Dîni bayramlarda; din kardeşliğinin, sıla-i rahmin, komşuluğun, ümmetliğin önemine vurguyla ziyâretler, ikrâmlar, tebrîkler, hediyeleşmeler yapılır.
Millî bayramlarda; halkların kaynaşması, millî bütünlüğün pekişmesi düşünülür. Bütün halklara eşit mesâfedeki Millî devlet ve cumhûriyet sâyesinde tebaa ahâlinin, özgür bireyliğe ve vatandaşlığa geçmesi hatırlatılıp coşulur. Vatandaşlar, özgür bireyler olarak devlete sadâkat yarışına heveslendirilir.
Dîni bayramlarda da, millî bayramlarda da vatanseverlik ikinci plândadır! Çünkü vatanseverlikle milletperverlik-milliyetçilik farklı duygu ve olgulardır! Bilinir ki bu ülkenin; sağcısı-solcusu, ülkücüsü-devrimcisi, cemaatçisi-tarikatçisi, hatta devlete vatandaşlık bağıyla bağlı gayr-ı Türk, gayr-ı müslîm kardeşlerimiz de vatanseverdir! Kimsenin, kimseyle vatanseverlik yarışına girmesine ihtiyâç yoktur!
Hele hele; "Seccâdemi serdiğim yerdir vatan! Hepimiz Âdem'den kardeşiz!" söylemli dinci-ümmetçi maskeli Arabistler'den ne vatanseverlik, ne de milliyetperverlik beklenmez! Beklense de boştur!
Türk Milliyetçiliği temeli üzerine kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanı, hiç; "Türk'üm" dememiş biridir! "Mühîm olan takvâdır." diyen, bütün milliyetçiliklere karşı olduğunu söyleyen biridir! Millî coşku adına kutlanan bayramların, kutlanış şekliyle oynayıp, sonra; "Vatan sevgisini sizden öğrenecek değiliz!" itirâzını, gerçekten garipsedim!
Kulaklarını birkaç kere çınlattığım Rum asıllı bir delikanlı Kardeşimiz var ki çoğu tarikatçıdan, çoğu cemaatçiden daha âteşli bir Vatansever olduğunu, satır-satır haykırır! Hristiyan Rum Stefo SEYİSOĞLU'nun vatanseverliği ile Müslüman Türk Ahmet'in-Mehmet'in vatanseverliği arasında bir fark varsa Stefo'nun lehinedir!...
"Milletim nev-i beşerdir, vatanım rûy-i zemîn" diyenlerin alkışladığı bir hükümet ve hükümet erkânınca alkışlanan "eski solcu" değişen-gelişenlerin rağbette olduğu bir zemînde; sıkışınca sığınılan vatanseverliği, sorgularım!
Kıbrıs'ta "Ver-kurtul"cu, Kafkaslar'da Azerbaycan'ı incitip Ermenici, Güneyde Filistin ve Lübnan'a karşı İsrailci, Güneyde katledilen bir milyondan fazla Müslüman Arabı , tecâvüz edilen yüz binlerce Müslüman kadını-kızı görmezden gelip Haçlı-ABD'li askerlere duâcı kişilerin, ümmetçiliklerini de sorgularım!
"Türk Milleti bütündür" inancıyla milletleşen halkları, milliyetçi duyguyla kucaklayabilen kimden, kimin vatanseverlik sormaya hakkı olabilir? Veya bin yıllık komşuluk ve dindaşlık hukukuyla kaynaşıp milletleşmiş Kürtleri de tahrîkle milleti, 36 parçaya ayırmaya çalışanın vatanseverliği, ne kadar inandırıcıdır?
36 etnik köklü halklara eşitlik, "halklara özgürlük" adlı "ileri demokrasi tavizi"nde yarışan Hükümet ve Anamuhalefet'in vatanseverlik çekişmesine kim, kimi inandırabilir?
Vatan; milletleşmiş halkların, Devlet eliyle birleştirilen yurtlarının, milletlerarası antlaşmalara göre sınırlarla belirlenmiş toplamı değil midir? Millet olmadan devlet mi olur? Devlet olmazsa vatanın adı mı kalır?
Hülâsa Türk Milleti, Başbakan'dan; "Türkiye Cumhuriyeti Devleti; milleti, bayrağı, dili ve vatanıyla bölünmez bir bütündür." veya benzer bir sözü, bir kere duymadıkça; "Azîz Milletim" şeklindeki kimliksiz seslenişine ve de "Vatanseverlik" iddialarına çok zor inanır vesselâm!...
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÛNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: