Pazartesi, Aralık 31, 2007

NİCE MUTLU BİN YILLARA...

2007'nin son Pazartesi günü, "ne var-ne yok" merakımla, TV kanallarında dolaşırken TRT-1'in "İyi Sabahlar" programına takıldım.
Demek ki istenirse ve engellenmezse yapılabilinirmiş!
Azerbaycan İçtimaî Televizyonu ile ortak ve canlı bir yayındı. Tek kelimeyle harikaydı. Son on yıldır; soluk almadan, "aman bitmesin!" dileklerimle içercesine izlediğim sayılı programlardandı. Düşünenini, uygulayanını, sunucularını, konuklarını bütün yüreğimle tebrik eder, kutlarım.
"Bir millet, iki devlet" inancını; "Bir sînede iki ürek/ Azerbaycan, Türkiye" diye çok güzel bir müzik ve bir okadar samimi, lirik, heyecanlı sözlerle sunan Azeri Sanatçıları da ayakta alkışlıyorum.
Teknolojiden faydalanmak, uydudan sıcak istihbarat bu olsa gerek!...
"Bir sînede iki ürek/ Azerbaycan, Türkiye" diye güftelenen, bestelenen duyguları, yüreğim ağzımda atarak izledim. Coştum tek kelimeyle. Sağ olasın TRT. Sağ olasınız yapımcılar...
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden maaş alıp, Meclis'te bölünmez bütünlüğe yemin edip, sonra yeminine ters düşerek alçalıp Kürtçe konuşan ve gazetecilere "Tercüman tutun!" diyebilecek kadar edepsizleşen, çukurlaşan "Türkiyeli vatandaş"a inat; vatandaşımız ve Türkiyeli olmamalarına rağmen "Bir sînede iki ürek/ Azerbaycan, Türkiye" diye dünyaya seslenen Türk'e, Türk'ün azametini sergileyen yüreklere selâm olsun.
Vatanlaştırdığımız devlet sınırlarımız içinde "Tek dil" olgusunu ve "tek dil"in bütünleştiriciliğinin farkında olamayan ve yanlış değerlendiren "Türkiyeli Siyasiler"e inat; ayrı sınırlarda, ayrı devlet olarak "tek millet" inancıyla coşan, "tek dil" gerçeğinin muhteşem kaynaştırıcılığının coşkusuyla atan Türk Yürekler'e selâmlar olsun.
Küçük gibi görülen doğrular, doğru uygulama ve davranışlar; büyük ve millî doğrulara anahtar görevi yapar. Bütün özel televizyonlardan daha güçlü bir teknik donanıma ve teknik kadroya sahip TRT'nin; yanlı, yanlış ve siyasî davranışlar yüzünden özel televizyonlarla rekabet edemeyişini, oldum olası anlayamamışımdır!
Türkiye'nin en güçlü, dünyanın sayılı teknolojik telekomünikasyon donanımına sahip olacaksın; Türkçe'yi en iyi ve doğru kullanan sunucuları; Türk Halk Müziğini, Türk sanat Musikısini en doğru icra eden sanatçıları kadronda bulunduracaksın ve özel televizyonlarla rekabet edemeyeceksin!...
Suçlu sorulduğunda ve arandığında da "bay Bürokrasi" ve "bay Mevzuat"tan başka kimseyi bulamayacaksın! %47'den fazla oy almış olsan dahi, bu mevzuata ve bürokrasiye güç yetiremeyeceksin!
İnandırıcı değildi. İnandırıcı gelmiyordu. TRT'nin iktidar şakşakçılığı yapan, kraldan fazla kralcı yalakalarca işletilmediğini, çalıştırılmadığını biliyordu millet...
31. Aralık.2007 Pazartesi günü, TRT-1'in Azerbaycan'la ortak gerçekleştirdiği "İyi sabahlar" programı, TRT'de doğru bir şeylerin yapılmaya başlandığının habercisi gibi geldi bana.
Bütün gazetecilere, bütün habercilere, bütün köşe yazarlarına, bütün magazincilere yeterince malzeme vardı bu programda. Ama art niyetli olmayan, işbirlikçi olmayan, "tekdil, tek millet" gerçeğinden rahatsız olmayanların, olmayacakların ilgisini çekecek bir programdı.
TRT'nin yeni Genel Müdürü'nün adını bilmiyorum! Bilmediğimi de özellikle söylemek, belirtmek istedim!
Kısacık bir araştırma ile yeni TRT Genel Müdürünü; yarım yamalak, ön yargılı tanımaktansa, böylesine doğru ve başarılı programlarla tanımadan, anarak bilmek istedim.
"Tanınmak" ile "Bilinmek" arasındaki harika farkın farkında olamayanlar, harika ve başarılı işlere imza atamazlar biliyorum. Umarım; "Tek dil, tek millet" tarifinde ve Türk kimlikli milleti kabul ve tanımakta sıkıntısı olan siyasi erk, bu güzel çalışmalara mani olmazlar!... Allahınızı severseniz, siyasal çıkarlarınız uğruna, çok milli bir manzara sergilemeği başaran bu programla ve bu yapımcılarla uğraşmayın!
Hatta böylesi programları artırarak, sahte müttefiklere dünyada yalnız olmadığımızı hatırlatın!
Eğer 2008 senesine umutlarla gireceksem; Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'in beni çok memnun eden operasyonları kadar, TRT-1'in bu yepyeni "İyi Sabahlar" programının da olumlu etkisiyle olacaktır. Sağ olsunlar...
2008 senesi, Türk Milleti'ne umutlar ve mutluluklar getirsin. Nice bin yıllara Milletim...
"TÜRK'ÜM. BU AD HER ÜNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
TEVEKKELTÜ TEAL'ALLAH
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: