Cumartesi, Ağustos 15, 2009

ACAYİPLİKTE TEKİZ VESSELÂM...

Bizi, bize şikâyetim bu! Okunmasa da olur!
Acayiplikte tekiz ve de emsâlsiziz!
Legalle illegali, yasal ile yasağı içiçe barındıran; meşrûlarını gayr-ı meşrûlarına mağlup ettiren, bizimkinden başka sistem yok kesinlikle!
Hatırlayalım ve ya övünelim, ya da dövünelim!
Meselâ;
Banka meşrû, tefeci gayr-ı meşrû. İkisi de aynı işi yapar! Tefeci, bankadan kolay para verir. Banka süründürür, intihar ettirir, tefeci öldürür öldürtür!...
Genel ev meşrû, randevu evi gayr-ı meşrû. İkisi de aynı işi yapar! Genel ev meşrû ve görülmeden verilen resmî raporla hijyen ama rezilâne pis! Randevu evi gayr-ı meşrû, raporsuz ve çiçek gibi! Genel ev hiç bir şey yapmaz-yapamaz; randevu evi rezil eder, süründürür öldürür!
Meşrû patroniçe, yıllarca vergi rekortmenliğini kimseye kaptırmaz, devletten madalya alır; gayr-ı meşrû patroniçe, beş kuruş vergi vermez, popüler haber kaynağı olarak itibarını korur!
Milli Piyango, Türkiye Jokey Kulübü meşrû, kumarhane gayr-ı meşrû. İkisi de aynı işi yapar!
İkisi de kazandırır veya batırır. Birisi devleti, diğeri kumarhaneciyi kazandırır. İkisi de hayalleri bitirir! Biri devlet kurumlarını besler, diğeri devletin memurlarına çıktı(rüşvet) verir!
TMSF meşrû, mafya gayr-ı meşrû. İkisi de aynı işi yapar! İkisi de iş yerlerine, taşınmazlara el koyar. Biri devlet adına, diğeri kendi adına. İkisi de öldürmezse süründürür! İkisi de yabancı sermaye gelmesini engeller, yerli sermayenin yurt dışına kaçırılmasına sebeptir!
Diyanet İşleri Başkanlığı meşrû, tekke ve zaviyeler gayr-ı meşrû. İkisi de aynı işi yapar! İkisinin de işi din. Biri devlet adına dini kontrol etmekle görevli, diğeri din adına devleti yönetmeye talip! Meşrû zorda, darda demokratlar yüzünden; gayr-ı meşrû olan demokrat(!)ça kadrolaşarak sisteme sahiplenmiş bile!
Partiler, dernekler, sivil toplum örgütleri meşrû; örgütler, çeteler gayr-ı meşrû. İkisi de aynı işi yapar. Toplumu yönlendirirler! İkisi de korkutarak yapar işini! Biri hukukla,cezayla korkuturken diğeri silahla, terörle görür işini! Meşrûlar meydanlarda coplanır, soğukta sularla yerlerde sürüklenir; gayr-ı meşru olanlar yakıp yıktıkça demokratlaşır!
Devlet güçleri meşrû, örgüt gayr-ı meşrû. İkisi de silahlı! İkisinin de işi savaş! Meşrû olan asâyişi, huzûru temin için; gayr-ı meşrû ise taşeronluğunu yaptığı müttefik patronun istekleri için çarpışır! İkisinin de desteği aynı! ABD ikisine de müttefik! "Tavşana kaç, tazıya tut" taktiği! Aynı müttefikin demokrasiyle kösteklediği meşrû baskıcı; gayr-ı meşrû, zorla demokratik hak kazanımlarında!
Tekiz vesselam! İlkiz meşru/gayr-ı meşrû çekişmeli birlikteliğimizle!
Dayan dayanabilirsen bu meşrû, gayr-ı meşrû çekişmesine! Ve bu körler savaşına aracılık edeyim derken, darbe yemeden çık çıkabilirsen aradan!...
Ben aklımdayken yazayım da okunmasa da olur!
"MEVZU BAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR."
Selam, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

1 yorum:

Unknown dedi ki...

"Biz güzel vatanı susmak, vatansızlardan korkup çekinmek için sevmedik!
Susmayacağız ve susturamayacaklar!
Ne demiştik?
Bu vatan, bu topraklar Türk’lerin!
Bu ay yıldızlı bayrak Türk’lerin!
Bu dağlar, taşlar, ovalar, göller Türk’lerin!

Tarlalarında yetişen ürün, bahçelerinde açan çiçekler Türk’lerin
Ağaçlarında yetişen meyveler, dallarında öten kuşlar Türk’lerin!
Okullarında “Türk’üm, doğruyum, çalışkanım…” diye haykıran çocuklar
Türk’lerin!
Sınır boylarında vatan koruyan askerler Türk’lerin!
Yurdu uğruna yaşamının baharında hain PKK kurşunları ya da mayınlarıyla şehit olan Mehmetçikler Türk’lerin!
Şehitlerin arkasından gözyaşı döken analar babalar Türk’lerin!
Şehitlerle birlikte hayalleri umutları sevdikleri ile kara toprağa gömülen genç kızlar, taze gelinler Türk’lerin!
Babasız kalan küçük yavrular Türk’lerin!
Nasıl demem ben Türkoğlu Türk’üm!
Nasıl demem!
Nasıl demem!"
(Burhan Özbey 17.08.2009)