Cumartesi, Nisan 03, 2010

HAKKINI HELÂL ET, BAŞBUĞUM BİZE...

Bahar gelir Mart'ta cemreler düşer
Nisan'da goncalar, tohumlar şişer
Nevrûz'umda yas ikişer ikişer!
Gelsin ya da "Gel!" desinler geleyim,
Gülümseyip gül vererek öleyim... (M.A.)
Başbuğum;
Yokluğunu kabullenebilmek için; "İnna lillâhi ve inna ileyhi raciûn./ Biz Allah'ın kullarıyız. Nihâyetinde O'na döneceğiz." Emr-i İlâhi'ye sığınmamıza rağmen ya aczimizden, ya da söz dinletemediğimiz nefsimizle yarışa giren duygusallığımız yüzünden, sensizliğe alışamıyoruz, alışamayacağız!
Başbuğum;
Bir kara 4 Nisan'da sensizliği hiç düşünmemiş Ülkücüleri, Başbuğsuz-başşız bırakıp Hak dünyaya terfî ettiğinde; "Alparslan Türkeş öldü!" haberini bütün haber kanalları inanmayarak, hayretler içinde verdiğinde, gök kubbe başımıza çöktüğünde, acımızla düz orantılı olarak feryâd ü figân ettik!
Milyonlarca Ülkücü, seninle helalleşebilmek için karla abdest alırken, "Türkeş'siz MHP kumpası" mensûplarının, hemen mîras ve görev taksîmatına soyunduklarını fark edemedik!
Cenâze namazınızı kıldıran İmam Efendinin; "Hakkınızı helâl ediyor musunuz?" sorusuna milyonların haykırdığı, "Helâl olsun!" sözüyle de soğumadı yangın yüreklerimiz! Kim, kime hakkını helâl ediyordu? Anlayamamıştık! Anlayamıyoruz! Anlayamayacağız!
Seksen yıllık ömrünü hîbe ettiğin milletinle asla bir mes'elen olmamıştı, olamazdı ama bizlere hakkını helâl etmiş miydin Başbuğum?
Sensiz loşlaşmış, boşlaşmış, bir başkalaşmış, yabancılaşmış Ankara'yı, tavsiyelerine uyarak güzelleştirebilmek için neler yapılabilirdi arayışlarındaydık. Ülkücü hareketin mütevâzı devlerinden Emin Alper Hoca'yı ziyâret etmiştik. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sevgili Harun Öztürk nezâretinde yapmıştık ziyâretimizi. İslâmın edebini, Türklüğün vakarını şahsında toplamayı başarmış ender devlerden Emin Alper'in; "Alparslan Türkeş'in yaptığı en önemli iş nedir?" sorusuna verdiği; "Başıboşluğa, sergerdeliğe terk edilmiş gençliği sokaklardan topladı ve kimse farkında olamadan herkesi ülkücüleştirdi!" demişti.
Yola çıktığın ilk yılların gençten de genci, çocuk irisi bizleri, sokaklara terk etmeyip ülkücüleştirerek içimizden bürokratlar, sanatkârlar, teknokratlar, millet vekilleri, bakanlar çıkarmayı başaran size, kimin helâl edecek hakkı olabilirdi? Gizli gizli sevinenler de; "Helâl olsun!" dediler utanmadan! İtirâzımızı, isyânımızı yüreğimize hapsedip içimize-içimize ağladık! İçimize ağlamamız devam ediyor Başbuğum!
Hâlâ sensizliğin oluşturduğu dağılmışlığımıza son vermedik! Hâlâ sensizlikte, senin yerine birini seçebilmek için yapılan canhıraş ikbâl yarışları yüzünden toparlanamadık!
Oysa sen, kimleri ülkücüleştirmiştin! Klasik Paşacı CHP'lileri kendine râm ederek teşkilatlar içinde nerelere çıkarmıştın! Klasik İsmet Paşacı aile çocukları şimdi de teşkilatın hemen her yerinde hatta zirvesindeler! İtirâzımız vallahi yok! Elbette her ülkücü, herkes MHP'li olsun ister! Başka türlü seçim mi kazanılır? Herkesin oyu alınmadan iktidar mı olunur? Türk Milleti'nin CHP'lisinden, DSP'lisinden, SP'lisinden, hatta devrimcisinden vaz geçen biri, Türk Milliyetçisi olabilir mi?
Başbuğum;
Sizinle de, sizden sonra da MHP'ye her katılımda iktidara biraz daha yaklaşmak düşüncesiyle keyiflendik. Asla, kat'a MHP'ye katılımlardan rahatsız olmak gibi bir gafletimiz olmadı! Hatta, yönetime defalarca; "Ülkücüler zâten elde bir. Ülkücü olmayanları ikna ederek saflara katmak gerek." dedik.Teşkilat sorumlularından; "Herkesi hatta diğer parti genel başkanlarını bile MHP'li edelim ama Allah rızası için transferleri, ülkücülerin başına geçirmeyin! Türk Milletinin refleksi olmuş ülkücüleri, ülkücülerden başkasının emrine girmeğe zorlamayın, girmezler!" diye yalvardık! Ya ifâde edemedik merâmımızı, ya da bizi duymadılar! Birbirimize incindik, birbirimizi incittik Başbuğum!
Yıllarca; "Her ülkücü otomatikman MHP'lidir." tarif öğüdünü, "Ülkü-metre" olarak kullandık! Şimdi muhalif olduğumuz için târ ü mâr haldeyiz Başbuğum!
Kime söylesek, kimle dertleşsek öküz altında buzağı arıyorlar! Kimseden özür falan da beklemiyoruz ama bize "hain" diyorlar! İsyânlardayız!
Senden sonra; muhalifiz diye, oy verdik inanmadılar! "Biz de sizdeniz! Biz de sizdeniz!" diye yırtındık, duymadılar! Klasik CHP'li aile çocukları MHP'liler, üç göbek ülkücü ve MHP'lileri, ısrarla teşkilatlardan uzak tuttular! Bu soğukluk hâlâ devam ediyor ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, seksen yıllık intikama soyunmuşlarca zor günler yaşıyor Başbuğum!
Sorumlular seyrediyorlar! Seyrediyoruz Başbuğum, biz de seyrediyoruz!
Artık her senenin 4 Nisan'ında klasik-mu'tâd kabîr ziyâretleriyle, gönlümüzün Türkeşçi tarafını avutuyorlar! Avunamıyoruz, inciniyoruz!
Bütün şer güçlerin inadına, bizi dışladıklarını zannedenlerin inadına, mânevî huzûrunda bir daha haykırıyoruz: "Türk'üz! Türk milliyetçisiyiz! Biz de sizdeniz! İnâdına MHP'yiz, MHP'liyiz! Çünkü biz, Başbuğ'un ülkücüleştirdiği Türkeşçileriz. Bize küsenlere küsmeğe tenezzül etmeyecek kadar Türk gönüllüyüz. Duyun bizi!"
Hakkını helâl et Başbuğum bize!
"BÜTÜN TÜRKLER BİR ORDU, KATILMAYAN KAÇAKTIR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: