Perşembe, Nisan 15, 2010

VURDUKÇA TOZU ÇIKACAK ÇUVAL...

İşsiz işçi, işsiz çiftçi, siftahsız esnâf, işsiz sanayici, işsiz öğretmen, işsiz imam ve işsiz üniversite mezunları; intihâr eden iş adamlarının yakınları, icralık iki milyon dosyayı ve kayıtlı on üç milyon işsizi sayarsak otuz milyondan fazla huzûrsuz var ama huzûr var!
Kırk bin kişiyi katletmiş, trilyonların mermi edilip havaya, bomba edilip dağlara yağdırılmasına neden olmuş; asker kurşunlamış, köy basmış, köprü yakmış; öğretmen, doktor, hemşire öldürerek birkaç vilâyette terörist özerklik ilan etmiş PeKaKa'nın demokratlığı ve bunlara karşı olan demokrasi düşmanları var ama huzûr var!
Altmış yıldan beri komünizme karşı dindar partilerin kurulmasını, dîni ağırlıklı siyâsetin yapılmasını teşvîk eden; Atatürk İlke ve İnkîlaplarını inkâr ettirerek "Hristiyan dindar devlet ABD" yandaşı bir ülkenin oluşturulmasına yardım eden îmanlı işbirlikçiler, BOP Eş Başkanı başbakan var ve bunlara karşı olan milyonlar var ama huzûr var, istikrâr var!
Tavşana kaç, tazıya tut taktiği ile dünyanın her yerinde müslüman katleden, son Irak işgalini Haçlı Seferi adıyla yapan ama nedense Müslüman Kürtlere dost(!) olan ABD'ye taşeronluk eden; geçen yüzyılda İngiltere, Fransa, Rusya güdümündeki Kürt Teavün ve Terakki Cemiyeti, Kürdistan Muhibban Cemiyeti ve Hevi Cemiyeti adlarıyla yürütülen bölücülük; yüzyılımızda
İngiltere, Fransa ve özellikle ABD destekli PKK olarak var; bunlarla resmen mücâdele eden güvenlik güçleri, Türk Silahlı Kuvvetleri var, 25 yıldır süren sıcak çatışma var ama huzûr var asayiş var, istikrar var!
1961 Anayasası ile özüne döndürülen Türkiye Cumhuriyeti'ni, cumhuriyet öncesine dönüştürmek için özellikle ABD destekli iç politikalarla, elli yıldır uğraşılan; iki kere asker eliyle, sayısız kere Mecliste değiştirilerek kevgire dönmüş bir Anayasayı külliyen kaldırıp AKP'ye zarar verebilecek bütün yasal tedbirleri yok etmek için hazırlanan AKP Anayasa taslağına karşı çıkan Sivil Anayasa istemeyen demokrasi düşmanları var, ama inâdına istikrâr var!
Basında-medyada milyon dolarlarla alınıp satılan dönekler, 'Dolma Kalemler', rüzgâr gülleri, kınnapları haçlı elinde olan siyâsi topaçlar, nesil deformasyonuna tabi kurt köpekleri; kalem ve kafaları kiralık fikir fahişeleri, demokratlar var; gündüz askeri polisi taşlayan molotoflayan piçler, gece askeri polisi kurşunlayan hainler var; bunlara müdahele eden güvenlik güçleri var ve âsâyiş var, huzûr var, istikrâr var!
Mayıncılar, bombacılar, asker-polis şehit edenler, otobüslerde diri diri genç kızları yakanlar, polisi araçlarında yakmaya uğraşanlar; Başbakan ve hükümete "Has...tirin!" diye iltifat edenler, "daha fazla demokratik hak"kı hak eden ezilmişler var;bunların yandaşlarına, siyasallaşmışlarına vurulan demokratikleşme hareketi üzerine atom bombası gibi düşen bir yumruk var!
BOP gözlüğü ile AKP tarafından bakınca huzûr-istikrâr, millet tarafından bakınca yangın var, anarşi var, faşizme doğru hızlı bir gidiş var!
Mermiler, bombalar, molotoflar, taşlar, kundaklamalar demokratik; yumruk, istikrara vurulan güçlü bir darbe!
Yumruklanan, yasalarımıza göre suçlu, dokunulmazlığı kaldırılmış, ABD ve Haçlı desteği ile tutuklanamayan bir bölücü; yumruklayan Güneydoğu'da askerlik yapmış, oralarda gördüklerini unutamamış, heyecan ve öfkesini kontrol edememiş bir millet evlâdı!
Millet, kahredici bir çoğunlukla yumruk vuran evlâdının arkasında; ABD ve Haçlı dikteleriyle yaptırılan sipariş yasalar, yumruklananın! Bu eşit olmayan güçler arasındaki müthîş mücâdeleyi izliyoruz!
Anayasayı oylama diye önümüze getirilecek çuvala vurdukça ortalığı toz götürecek!
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN. TÜRK TE TÜRK'Ü KORUSUN.
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: