Perşembe, Nisan 08, 2010

KARŞIDAN KARŞIYA SERÇE UÇURDUM...

Ürkek yabancı, kalabalığın arasından birini durdurur. "Afedersiniz, karşı neresi?" diye sorar.Yolunun kesilmesine ve sorunun mantıksızlığına öfkelenen durdurulan; "Kör müsün be adam? İşte!" diye yolun öte tarafını işâret eder. Yabancı daha fazla hiddetlenir; "Hadi be! Kimi kandırıyorsun? Az önce oradan burayı gösterdiler!"
Karşı yok, taraf yok! Yol-yordam yok, yolcu yok, yoldaş yok! Sır yok, sırdaş yok! Yüzlerce yıl; kaleden kaleye şahin uçuran ceddin savunucuları, yeniden osmanlıcı ve karşıdan karşıya serçe uçuran istikrârcılar var!
Dünün kahramanı, günün çetecisi! Dünün hortumcusu, günün zengini! Günün îmanlı fakiri, yarının 400-500 daireli emlâk zengini! Dünün cahili, günün ûlemâsı! Üst üste koyulsa boyundan yüksek kitabı olan, Arapça'nın gramerini bildiği bilinen, profesör ünvanlı ilâhiyatçı; dünün câhili, günün ûlemâsına göre zırcâhil, zındık, kâfir! "Yürüyen îman" tarifliler, cinsel tacizci!
Haçlı zûlmüne karşı mazlûm müslümanın savunucuları, bu gün hristiyanlarla kol kola, AB lejyonerleri! Siyonizmi dünya tehlikesi gören dünün ateşli islâm savunucuları, bu gün dünyanın en örgütlü terörist devleti İsraille dost!
Dünün imparatoru yüzlerce yıl, yönetiminde olan bir halkın zûlmü karşısında mazlûm! Zâlim mazlûm, zâlim halka soykırım yapmakla suçlu!
Karşıdan karşıya, o taraftan bu tarafa aynı tonla ürütülenler var! Sahipleri farklı, itler aynı! iti karşıya ürütebilmek mahâret, ilm-i siyâset!
Cumhûru savunanlar, cumhuriyete; hukûku savunanlar, yargıya; orduyu savunanlar, komutanlara; demokrasi sâyesinde sultanlaşan genel başkanlar, demokrasiye; ûlema dîne, dîn meşâyihe karşı!
Hukuk, yarayana göre var, itirâz edene göre siyâsallaşmış! Yolsuzlukları, hortumculukları "dokunulmazlık"la dondurulmuş yetkili makamlarda kişiler varken devletin bekası, vatanın bölünmez bütünlüğü için canları pahasına görev yapan, üstün hizmet madalyalı, kahraman sıfatlı komutanlar, askerler "Devlet Yanlısı Çete"cilik suçundan ceza evinde!
Ceza evinde özel yetkili savcı tarafından tevkîf edilmiş, Cumhûriyet Başsavcısı var! Özel yetkiyi veren erk siyâsî ve savcı bağımsız!
68 Kuşağı'nın bombacı, silahşör, devrimcileri, islâmcı bir hükümetin ve istikrârının savunucuları! Marksist, Maocu, Leninist komünistler; ateşli ırkçılar, "Devlet için kurşun atan da, kurşun yiyen de kahramandır." sözünün sahibi, komunist-devrimcilerle, diyalogcu dincilerle, İkinci Cumhûriyetçilerle müttefikler!
İslâmcılarla Ilımlı İslâmcılar, el-ele mütedeyyîn müslümanlara karşı! Camiler cemaatler arasında paylaşılmış, mütedeyyîn müslümanlar camisiz, imamsız!
Sosyetelik imansızlık, sosyetik aşklar zinâ, zinâ suç değil; her kesin şeyine göre bulduğu bir hocaya alenîleştirdiği, hoca ve işbirlikçisinin haricinde kimsenin bilmediği, dîni nikâh denen sır birliktelik meşrû ve îmanî!... Kimin eli, kimin cebinde belli değil!
Kuvvetli kim, zayıf kim? Zâlim kim, mazlûm kim? Arkaya geçen puan alıyor! Savcı savcıyı, hâkim hâkimi, polis polisi, hoca hocayı, kadın kadını, erkek erkeği sürüyor! Binerek, zıplayarak tozu dumana katan yoz malı tosun sürüsü misâli kimin, kimin belinde olduğu belli değil!
Bu kadar tezât, bu kadar karmaşık mes'ele içinde; yönetimin zirvesinin sekiz yıldır tekrarladığı, bütün bunlara rağmen "İstikrâr" var ve bütün karmaşa, istikrârdan rahatsızlar yüzünden!
Bu hızla dönen istikrârdan başımız döndü! Midemiz bulandı hem de! Millet te aynı! Başı dönen, midesi bulanan milletin bir de gözü dönerse; kim, ebesinin örekesini görecek hep berâber göreceğiz! Hem de gâliba çok yakında!
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN. TÜRK TE TÜRK'Ü KORUSUN...
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: