Pazartesi, Nisan 05, 2010

SEÇ SEÇEBİLİRSEN!...

Hadi hep berâber gündem belirleyelim!
* "Bölücü terör örgütü PKK’nın ilaç paralarını SGK ödediği ortaya çıktı. Skandal Ankara’yı karıştırırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, olayı incelemek üzere Güneydoğu illerine tam 20 müfettiş gönderdi." (Son Sayfa'dan)
* " 50 Kuruş'a satılan Taraf gazetesi, yarından itibaren bayilerde 25 Kuruş'a satılmaya başlayacak." (Haber Siteleri)
* "Balyoz Soruşturması'ndan serbest bırakılan 19 muvazzaf ve emekli asker için yeniden yakalanma emri çıkarıldı." (Basından)
* "Balyoz' soruşturması kapsamında GATA Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan gözaltına alındı."
* " İMRALI'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 61'inci doğum gününü kutlamak amacıyla Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden dünden itibaren Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ne bağlı Onbirnisan Beldesi’ne gelen yaklaşık 8 bin kişi içerisinden seçilen 500 temsilcinin, ilk kez Öcalan’ın köyüne gitmelerine izin verildi.
Öcalan'ın evine gelen PKK yandaşları, daha önce duvarlara asılı olan Abdullah Öcalan’a ait fotoğrafları öpmek için birbiriyle yarıştı ve Öcalan'ın evini adeta bir türbeye çevirdi." (Basından)
* "AKP'de sıcak gelişme. 50'in üzerinde AKP'li vekil taslak"(AKP'nin Anayasa Taslağı)"tan imzasını çekti. İmza sayısı 184'ün altına düşünce teklif yeniden imzaya açıldı." (Basından)
* "Organ çetesi, Sirkeci Garı'nda yatıp kalkan talihsiz bir adamın böbreğini 30 bin TL'ye almak için pazarlık ettiler. İhbar üzerine zanlılar yakalandı." (Basından)
* Son Balyoz Soruşturması uygulamaları ve aynı mahkemenin üç gün arayla verdiği, birbirine yüzde yüz zıt iki karar yüzünden, " ...yargının siyasal bir çatışma alanı haline geldiğine en büyük kanıtı oluştu..." (Barış Terkoğlu-Odatv.com)
* Geçen yıl yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 7.89, ÜFE'de yüzde 3.46 iken bu yıl; TÜFE'de yüzde 9.56, ÜFE'de yüzde 8.58 oldu. (Basından)
3. sayfa haberlerinde, resmen mîde bulanıyor! Hadi gündem seçelim!
Yaygın bir kaç gazeteye göz atarak ve internette 15 dakikalık bir gezintiden sonra, dikkat çeken haberler veya başlıkları...
PeKaKa'nın ilaçlarını SGK'dan temin ettiği; PeKaKa'lıların bebek katili, otuzbinden fazlası kürt olan vatandaşlarımızın katili caninin doğum gününde Devlet'in verdiği izinle; ellerindeki ve vahşî dişlerindeki kan daha kurumamış olan bir vampirin evini türbeleştirdiklerini, hayret etmeden kanıksamış olarak görelim!
Kandil'den özel davetle çağrılıp, resmî törenle karşılandıkları yetmezmiş gibi; milliyetçi olduğunu belirten Nevrûz kutlamalarında Türk Bayrağı'nın olmayışını yadırgadığı ve seslendirdiği için sağlığı bahane edilerek bir bakan halletmek te yetmezmiş gibi tam onların bölücü hayallerine göre bir Anayasa taslağının millete dayatılmak istendiğini görelim!
Şu anda milletin %90'ını, artık söylenmeyip söylerken hatta küfürnâmeler dizdirirken; millete rağmen bu dayatmaların mantığını anlayabilen var mı Allah aşkına?
Bu dayatma taslağın yanında, arkasında veya karşısında durarak kerhen de olsa meşrûlaştırmanın adını koyabilen var mı?
Haçlı'ca referandum, demokrasiyi araç edinmişlerce halk oylaması, millete göre de "Millî Güven Oylaması" olarak adlandırılan sandık, sabırsızlıkla bekleniyor!
AKP'nin kendi ayaklarına da değil, belden yukarı inthâr teşebbüsü ile kendine nasıl kurşun sıktığını, hep berâber göreceğiz!
Gün ola, harman ola...
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN. TÜRK TE TÜRK'Ü KORUSUN...
selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: