Cuma, Nisan 16, 2010

KERVAN YÜRÜYECEK...

Olayı duyar duymaz; "Bir Yumrukta Bozulan İstikrâr" demiştim. Milletin; "Yumruğum dâvâm kadar büyük." mesajı verdiğini de hatırlatmıştım. Tebrikler de aldım, delikanlıya yeterince sahip çıkılmadığı için sitemler de...
Yılmaz Özdil'in "Yumruk" yazısı da yumruk kadar ses getirdi! Kalemine sağlık! Atalar boşuna;"Vurmasını bilmiyorsan yumruğunu sıkmayacaksın." dememişler!
Sen yıllarca Mehmetçiğe kurşun sıkanların demokratik, insan hakları savunuculuğunu yapacaksın! Bunu yaparken milletin sana verdiği dokunulmazlık zırhına bürüneceksin! Milletin vergileriyle aldığın milyar milyar maaşla bir elin yağda, bir elin balda yaşayacaksın! İki gözü iki çeşme ağlayan Mehmetçik Analarına inat, şehit edenleri Hükümetle elele vererek özel törenle karşılayacaksın! Devletin resmi araçlarını onlara tahsis ederek dokunulmaz yapacaksın! Muş'un Bulanık ilçesinde dükkanını yakmak etmek için saldıranlara karşı kendini savunan iki kardeşin linçten kurtarılışını protesto için, devletin can güvenliği düşüncesiyle Samsun'a naklettiği mahkemeye gövde gösterisi ve sanık yakınlarını tehdît için geleceksin! Daha bir kaç gün önce de yasalara göre suçlu bulunarak millet vekilliğinden tard edileceksin ve devlete, Türk Milletine baş kaldırarak Millî Mücadele fitilinin ateşlendiği Samsun'a siyâsi çıkartma yapacaksın!
On bine yakın devlet görevlisinin, polisin, askerin cenâze törenlerinde; "Şehitler ölmez, Vatan bölünmez." sloganını, "Ne mutlu Türk'üm diyene." vecîzesini tahrîk nedeni sayacaksın! Sokakları yangın yerine çeviren piçleri koruyacaksın! Otobüste diri diri yakılanları, park yerine gezmeye çıkan suçsuz günahsız insanların ortasında bomba patlatılmasını görmezden gelecek, demokratik mücadele sayacaksın!
Sen ve temsil ettiğin bölücü zihniyetin faşist temsilcileri, Türk Milletini yok sayacak, görmezden gelecek, hafife alacak, tahrîk edeceksin ve ağzına bir şamar yeyince kıyamet kopacak! Şaş-beş eş başkanın da; "Tavrımız CHP gibi olmaz!" diye devleti tehdît edecek! Diyarbakır'daki hayatında elma yememiş ağızın sahibi, ağzından yeni tehditler yellenecek; millet te bir yumruğun rahatlık ve rehâvetiyle seyredecek öyle mi?
Ülkenin Başbakanı geldiğinde kontrol altına aldığınız illerde hayatı durduracaksınız, çöp toplatmayacaksınız, çocukları sokağa salarak taş attıracaksınız; Ana Muhalefet Genel Başkanı'nı taşlatacak, yumurta yağmuruna tutturacaksınız, bunlar demokratik mücadele gereği sayılacak ama yasaların suçlu bulduğu millet vekilliğinden tard edilmiş birine bir yumruk vuruldu diye kıyâmetler koparacaksınız!
Yılmaz Özdil'in; "Hukuku guguk haline getirirsen… “Ona göre başka, buna göre başka” işletirsen, olacağı budur." tesbîtinin altına gözüm kapalı imza atarım! Sana başka, bana başka, CHP'liye başka, MHP'liye başka, PeKaKa'lıya başka, AKP'ye özel işletilen hukuk adındaki hukuksuzluk karşısında vatandaş kendini yumruğuylada mı savunmasın?
Bayrağımızı yaksınlar, Atatürkümüz'e olmadık hakâretler etsinler, polisimizi araçlarında diri diri yakmak için molotoflasınlar; asker çocuklarına, polis çocuklarına olmadık hakâretler yapsınlar, üçer-beşer askerimizi şehîd etsinler, sokakları arabaları yaksınlar, otobüslerde canlı canlı insanlarımızı yaksınlar, milleti bombalasınlar; siz de onların insan haklarından dem vurun, daha fazla demokratik hak talep edin, millet te seyretsin öyle mi?
Hey şamar oğlanları; bu millet, siz istiyorsunuz diye hiç bir Kürt komşusu ile sorun yaşamaz ve çok istemenize, birilerini kurbanlık olarak öne sürmenize rağmen sizin istediğiniz olsun diye mermi patlatmadı, patlatmayacak! Millet, arada bir birinizi böyle şamar oğlanı edecek!
Bu millet sizi kaale almıyor anlayamadınız mı? İstediğiniz kadar yırtının kervân yürüyor, yürüyecek! Günü geldiğinde de bu milletin mahkemelerinde lâyıkınızı mutlaka bulacaksınız,
Artık Tanrı Türk'ü koruyacak, Türk te Türk'ü koruyacaktır vesselâm...
"TÜRK'ÜM. BU AD, HER ÛNVANDAN ÜSTÜNDÜR."
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: