Pazartesi, Eylül 10, 2012

SAKARYA'DAN ANLADIĞIM...

Hayatım boyunca sadâkati çok önemsemiş ve kimin, kime gösterdiği ile asla ilgilenmeden sâdık olanı sevmiş ve sadâkatine saygı duymuşumdur!
Bu düşüncelerimle MHP Genel Başkanı'na, O'nun sâyesinde edindikleri makam ve mevkîden dolayı sâdıkâne bağlıları, hep anlamışımdır! Çünkü bilirim ki; iyiliği unutana nankör, kötülüğü unutana âciz veya mazlûm derler!
Yüce Dînimiz de Müslümân'a, aşırıya gitmemek şartıyla Kısas tanımıştır ve; "Ey temiz akıl sahîpleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Ümit edilir ki korunursunuz." (Bakara- 179) diye de uyarmıştır.
Yine Kur'ân-ı Kerîm'de; "Eğer ceza verecekseniz, size yapılanın misliyle ceza verin. Ama sabrederseniz elbette o, sabredenler için daha hayırlıdır." (Nahl- 126) diye buyurulur.
"O'nun delillerinden biri de gökleri ve yerleri yaratması, lisanlarınızın ve renklerinizin değişik olmasıdır." (Rûm-22)'den anladığımıza göre Allah bizi Türk yaratıp Türkçe lisânımızla donattıktan sonra bir de İslâm'la taçlandırmıştır. Demek ki Müslüman bir Türk olarak Yaratıcımız'a ne kadar şükr'etsek, hamd'etsek hakkımızdır ve azdır.
Bunlardan sonra bir de; "Allah'tan başkasına tapanlara (ve putlarına) sövmeyiniz; sonra onlar da bilgisizce düşmanca Allah'a söverler." (En'âm- 108) Âyet-i Celîlesini hatırlatarak asıl konuya döneceğim.
Şühedâ Ceddimizin bize emânet ettiği Cennet Vatanımız ve Devletimiz hakkında gayr-ı millîlerin düşünceleri, yaptıkları ve yapmayı planladıkları ortadayken Türk Milleti'nin millî refleksi Ülkücülerin, son günlerdeki cepheleşmelerinden târifsiz derecede rahatsız ve üzgünüm!
Kurulduğu günden beri "Deprem Çadırı" dediğim AKP adlı devşirme kampında, menfaât çatışmalarıyla başlayan ve artık saklanamayan kamplaşma ortadayken; Erdoğan'ın talimâtıyla AKP'nin yaptırdığı ankette; "Oyunuzu AKP'ye vermezseniz kime verirsiniz?" sorusunun cevâbı, % 70'ten fazlasıyla; "MHP'ye" olarak alınmışken; MHP'lilerin, özellikle de ülkücülerin bu gereksiz cepheleşmesini, anlayamıyorum!
Meşrû zaman ve zemînde, hatta Mevcût Genel Başkan'ın; "Adaylık düşünen arkadaşlarımızdan sıkıntısı olanların 40 delege imzâsı benden." sözüne rağmen, Adaylık açıklayan Ülküdaşlarımıza bu kadar kîn ve öfkeyle saldırmanın, bir gizli sebebi var mıdır?
Mevcût Genel Başkan ve Aday Ülküdaşlarımızın birbirleri hakkında saygı ve sevgiden başka sözleri yokken, taraftarlık yaptığını zanneden kişilerin, adaylara ve birbirine karşı sarf ettikleri galîz hakâretlerin, bir anlamı var mıdır? Olabilir mi?
Koray Aydın Ülküdaşımızın çalışmalarını, ben de çok dikkatle izliyorum!
Sakarya'daki açık hava toplantısındaki performansını beğenmeyen bir MHP'li olabilir mi? Başbakan'a hitâben soruları ve Hükümeti tenkîtlerini toplumun kabullenişini, cokusunu görüp beğenmeyen bir MHP'li çıkar mı?
Doğru davranış, doğru siyâset ve Ülkücü mantık, Koray Aydın'ın yaptığı değil midir?
Kapalı kapılar ardında, her türlü tezvîrâta müsâit, gizli görüşmelerle "Ülkücü İrâde" dediğimiz MHP Delegeleri'ni töhmet altında bırakmaktansa her ilin ve ilçenin, oy veren asıl partililerini, seçmenleri etkileyerek, onların Delegelerini iknâ etmesini beklemesi, doğru ve vicdânî bir davranış değil midir? Koray Aydın'ın, sanki yarın seçim varmışçasına salonlara, meydanlara inmesini ben böyle yorumlayarak yanılıyor muyum?
Mevcût Genel Başkan'a bağlı, bütün Ülküdaşlarıma saygılıyım! Temsîl ettiği makam itibâriyle ben de aynı derecede bağlıyım çünkü! Değil kendilerinden, berberdeki traş artığı saç tellerinden vazgeçebilir miyim? Referandum ve gereken süreçlerde hiç vaz geçtim mi? Bilmez miyim ki ülküdaşlarımı asla terk etmediğim için onlar da sağ olsunlar fakîrden vaz geçmezler! Siyâseten hiç bir şahsî beklentim de yokken bilmez miyim kolay vaz geçenden, çok kolay vaz geçilir?
Genel Başkanlık yarışında taraftarca davranarak ve hâriçten gazel okuyarak, her hangi bir Delege Ülküdaşımı incitirsem MHP'nin dolayısıyla Türk Milleti ve Devleti'nin istikbâli ile ilgili hayâl kurma hakkım kalır mı?
Bu duygularımla Koray Aydın'ın toplantı ve televizyon programlarını izleyen delege olmayan bütün MHP'li arkadaşlarıma, ülküdaşlarıma sesleniyorum. Allah rızâsı için bölgenizden, ilinizden, ilçenizden ve içinizden seçilen Delegelerle samîmi olarak Partimizin, dolayısıyla Ülkemizin istikbâli sohbetlerini artırın!
Delegelerinizi, sizin kanaatlerinizi temsîle iknâ edin! Vallâhi iş, çok kolaylaşır, ülkücüleşir ve güzelleşir vesselâm...
TÜRK TÜRK'Ü KORUMAZSA TANRI TÜRK'Ü KORUMAZ!...
Selâm, sevgi, duâ...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: