Pazartesi, Aralık 13, 2010

NELERE KADİRSİN EY DEMOKRASİ!

Mardin'de Artuklu Üniversitesi'nde 'Nesiller Buluşuyor' toplantısında; "Kurşunların konuştuğu yerde, hepiniz biliyorsunuz ki, fikirler susar. Şiddetin egemen olduğu yerde, diyalog, hoşgörü, aklı selim barınamaz. Barut konuşursa mürekkep kenara çekilir ve kurur." buyurdular BOP Eş Başkanı Başbakanımız!
Bir dünya lideri(!)ne yakışan ve beklenen sözler!
Diğer BOP Eş Başkanı Bush'un 'Haçlı Ordusu'da; sadece fikirler susmasın, sadece diyalog-hoşgörü-aklı selîm sürsün, mürekkepler kurumasın barut sussun diye Müslüman Irak'a kurşun değil bomba yağdırmıştı! Viyetnam'a da, Afganistan'a da aynı insânî fedakârlıklarla gitmişlerdi zaten! Ve "Haçlı Seferi" olduğu BOP Eş Başkanı Bush tarafından açıklanan bu insâni seferlere bizim BOP Eş Başkanımız ve "Kardeşim Abdullah Gül" iyi dilekler sunmuş, dualar etmişlerdi!
BOP Eş Başkanı Bush'un emriyle Irak'a demokrasi getiren Haçlı Ordusu; barut sussun, mürekkep kurumasın diye bir milyondan fazla Müslüman sivilin kanını akıttılar yeşil mürekkebin üstüne! Muhabbet, sevgi, aşk hayatta kalsın diye yüzbinlerce Müslüman kadının-kızın ırzına tecâvüz ettiler!
Sırf bu insânî davranışı onaylamak için o zamanki Dışişleri Bakanımız A. Gül; "Dünya barışı için, barışı korumak için, son 50 senede dünyada en çok Amerikalılar kendi çocuklarını feda etmişlerdir." dediler. (http://www.milliyet.com/2006/05/16/siyaset/siy03.html)
Bu insânî-barışçıl hareketi alkışlamak için bizim BOP Eş Başkanı'mız; "Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz." diye dualar ettiler!
Abdullah Gül'ün bu insânî-barışçıl harekete; "(BOP) Büyük Ortadoğu Projesi, Türkiye’nin dış politika ilkelerine uygun. ABD ile hareket ediyoruz. Amacımız İslam ülkelerine özgürlük ve demokrasi getirmek."(http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=181295) kararlılığı ile verdiği destek te bu ileri demokrasi fedâiliğindendi!
Dş Politikada bu kadar kimlikli-kişilikli-insânî tavırlarla var olan diplomat siyâsilerimiz; iç politikada da mürekkep kurumasın diye üzerine "Demokrat PeKaKa'lılar"ın kan akıtmalarını, "daha fazla demokratik hak talebi", ileri demokrasi gereği, normal ve insânî saydılar!
İmralı'daki ağırlaştırılmış ömürboyu hapse mahkûm "bebek katili" caninin; "Haziran'a kadar kürt sorunu çözülmezse... Dağlarda bir günde yüzlerce asker ve PKK'lı ölecek!" vaadiyle, bu "daha fazla demokrasi" açılımına destek verdi!
Bir yanda
Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen ''Nesiller Buluşuyor'' toplantısında, mürekkebin kurumaması için hayâtî projelerini tekrarlayan bizim BOP Eş Başkanı; diğer yanda "Wik ile ak"lanan seneryolarla işbaşına getirilen Gandi Kemal'in "Genel af"vaadi!...
Diğer BOP Eş Başkanı Baba Bush'un "Haçlı Seferi" adını verdiği, bizim BOP Eş Başkanı ve "Kardeşim" diye sıfatlandırdığı Abdullah Gül'ün alkış ve dualarla desteklediği, dünya müslümanlarına karşı uygulanan "daha fazla demokrasi" hareketlerinin iç yansımalarını da sekiz yıldır iftihâr ederek, alkışlayarak, iki kere tek başına hükümet ederek ödüllendirdik!
Bu ödüllendirmeyi fazlasıyla hak eden bizim BOP Eş Başkanımız da mürekkep kurumasın, diyalog-hoşgörü-aklı selim kesinlikle hâkim olsun diye; molotofsuz, taşsız-sopasız, kalaşnikofsuz öğrencilere biber gazı, cop, tekme, gözyaşartıcı bombalarla gereken dersi, anlaşılacak bir dille verdiriyor şükr'olsun!
Nelere kadirsin eyyy demokrasi! "Demokrasi amaç değil araçtır." diyenlere bile ne kadar bonkörsün!
"Ne efsunkâr imişsin âh ey dîdâr-ı hürriyet/ Esîr-i aşkın olduk gerçi kurtulduk esâretten." (N.Kemâl)
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: