Pazar, Aralık 05, 2010

TÜRK MİLLETİNİN ARILARI...

ARILAR
Etraf kurt köpeği doldu, bir işâret bekliyorlar
Şerri şeref belleyenler şerefi katl'ediyorlar
Eziyorken, boğuyorken şahsiyeti mürâiler
Arılar ise onlara ısrarla bal çekiyorlar,
Kapanası ağızlara halâ bal üretiyorlar!

Mahâreti arıda gör tozu alır bal verirler
Çiçeği bal ederlerken çevreye hoş hal verirler
İnsan ne verir arıya bir kara kovandan başka
Bazen uzağa giderler, döner kovana gelirler,
Gidenden ölen olsa da gelenler bal getirirler!... M.Aslan

Hayvanlar, mükemmel-eksiksiz yaratıklardır. Her hayvan sadece bir işi mükemmel yapmak üzere mükemmel yaratılmıştır. Mesela arı mükemmel bir yaratıktır, mükemmel bal yapar. İnek mükemmeldir ve mükemmel süt yapar. Kuşun mükemmel uçtuğu, balığın mükemmel yüzdüğü de bilinir.
Eşref-i mahlûkat insanın aynı zamanda eksik olduğunu da ısrarla hatırlatmaya çalışırız. Mükemmel yaratık hayvanların, mükemmel yaptığı her işi, insan olarak biz de yaparız ama eksik yaparız! Mesela; bal yapmaya niyetlenir reçel, süt yapmaya niyetlenir süt tozu yaparız! Herşeyi eksik yapmamız, insanlığımızdan kaynaklanan eksikliğimizdendir ama bilmemize rağmen eksikliğimizi itiraf edemeyiz! Eksikliğimizi kabule nefsimiz mani olunca; eksiğini gördüğümüzün insanlığını ve eksikliğini unutur bütün hıncımızla eksikliğimizi kapatmak hırsıyla saldırırız!
Oysa kendi eksikliğimizi bilerek insanın eksikliğini kabullensek ve eksiği tamamlamaya uğraşsak, başkaları da bizim eksiğimizi tamamlasa, berâber bir başka yakınımızın eksiğini tamamlamaya uğraşsak iş kolaylaşır! Benzer insanları olmadık sebeplerle buluşturan Yaratıcı'nın buluşturmasındaki hikmeti görsek, birbirimizi tamamlayarak "ben"den "biz"e terfi edip mükemmele yaklaşmanın mümkün olduğunu bilsek, ortada dert te kalmaz, sıkıntı da!...
İnsanlar olarak yaptığımız zor işlerden biri de arıcılıktır. Kolay işin olmadığını hepimiz biliriz ama arıcılığın ayrı zorlukları vardır. Mükemmel bal yapan, mükemmel yaratık arı bazen sahibini sokarak canını yakar! Ama hiçbir arıcı, bir arısı kendisini soktu diye kovan söndürmez! Kovanını ve yaptığı balı korumak içgüdüsüyle sahibini sokan arı aynı zamanda intihar etmiştir! Sokan işçi arının yaşama şansı kalmamıştır! Bir arının ölmesi ise diğer arıların bal yapmalarına asla mani teşkil etmez! Hiçbir şey olmamışçasına diğer arılar, bal üretmeğe devâm ederler...
Ülkücüler, Türk Milleti'nin bal arılarıdırlar! Milleti-devleti-vatanı korumak için hiç çekinmeden ölebilirlerken diğer Ülküdaşları millî duruş ve gayretleriyle üretmeye, ürettiklerini millete ikrâm etmeğe, besleyip-beslendikleri millet uğruna sessiz sedâsız, itiraz etmeden Kutlu Sefer'e devam ederler!
Millet var oldukça ülkücüler, ülkücüler oldukça millet var olmaya devam eder.
İçinde yaşadığımız bu zor günlerde bütün mesele; arının oğul vermesi gibi, ülkücülerin de yıllardır oğul verdiğini bilen mahir bir siyâset adamının Ülkücülerin emeklerini bir havuzda toplayarak bal lezzetiyle Türk Milleti'ne ikrâm edebilmesindedir.
Kolay değildir elbette ama Vallahi zor da değil!
HERŞEY TÜRK'E GÖRE, TÜRK TARAFINDAN, TÜRK İÇİN...
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: