Pazartesi, Aralık 13, 2010

WİK İLE AK" LAŞMIŞ YUMURTADAN ÇIKAN AKP!...

Başbakan kızıyor ama bir türlü AK-Parti diyemedim şu AKP'ye! Bazân niyetleniyorum ama bir türlü nisyân ile mâlülleşemeyen hâfızam, itirâz ediyor!
Öğrenciliğimizde, "yürümekle aşınmasın" diye kapatıldığımız cezaevlerinde, gurbetlerde, 8-10 kişi paylaştığımız öğrenci evlerinde soframızın sabah başka, öğlen başka, akşam başka taamı olan yumurtanın nelere kadir olduğunu görünce de hafızam bağırarak AK-Parti'ye AKP dedirtti bir daha bana!
Hâfızam ciddî ciddî sordu; "AKP mi yumurtadan çıkar, yumurta mı AKP'den?" Aklım, bu uçuk soru karşısında küplere bindi; "Akıllı ol be hâfızam! Böyle soru mu olur? Eğer olursa bu sorunun cevabı mı olur?"
Aklımın köpürmesine bıyıkaltı gülümseyen hafızam, makarayı biraz geri sardı ve iki-üç yıl geri dönüverdik!
Müthîş ticâri başarılara imza atan "AB Gıda" ve sahibi Abdullah Unakıtan'ı hatırlattı! Maliye Bakanı Kemal Abi (Unakıtan)'nin oğlu Abdullah Unakıtan; çiftliğindeki tavuklarına yedirmek için 4.000 (dört bin) ton mısır ithâl etmiş! 4.000 ton mısırla beslenen bilmem kaç milyon tavuğun yumurtlamasıyla ve likit yumurta KDV'sinin %18'den %8'e indirilmesiyle, memlekette bir yumurta bolluğu, bir yumurta bereketi ki sorma gitsin!
Mısırla beslenen tavuklardan elde edilen likit yumurtayla kazandıkça büyüyen, büyüdükçe kabına sığmayan "AB Gıda"; Mısır ticâreti, pastörize yumurta ticareti ve fosforik asit yatırımı gibi alanlarda büyüdükçe büyüyerek AVEK Otomotiv adıyla ve 15 milyon dolarlık bir yatırım ile de otomotiv sektörüne girmiş! Ne diyelim? Gözü olanın gözü çıksın! Bülent Arınç ta bugün; "Rızkın onda dokuzu ticârette" diye hatırlatmadı mı? Gözü olanın gözü yine çıkmasına çıksın da AKP'den çıkan yumurtaların, bugün kullanıldığı yere bakar mısınız Allah aşkına!
4.000 ton mısırla beslenen milyonlarca tavuğun yumurtladığı yumurtaları, pastörize olmadığı için almayan AKP'liler, başkalarının eline geçmesini önemsememişler!
Kaleşnikofsuz, bombasız, molotofsuz, taşsız-sopasız aç öğrenciler almışlar bu yumurtaları ve yemiyorlar ki akılları çalışsın! Un-akıtan Kemal Abi'nin mahdûmlarının pastörize imalatı artığı yumurtaları, Kuzu gibi Burhan Hoca'nın başına atıvermişler! Şükür ki pek kötü olmamışmış! Burhan Hoca'nın dediğine göre yumurtanın kırıldığı yerde, yeni saçlar çıkasıymış! Allah(c.c.) bir kere; "Yürü ya kulum!" demiş ya! Un-akıtan Kemal Abi'nin ve mahdûmlarının, adlarında kerâmet var! Adlarının karıştığı her alanda hareket var, bereket var!
AKP'den çıkan yumurtalardan şimdi de milyon-milyon AKP'li seçmen çıkasıymış! Hikmetine sual mi olur? Yıllarca bekletip kokuttuktan sonra yumurta yiyen Çin'den getirilen çakma kuluçka makineleriyle seri üretim yapılasıymış!
Biz de; 9 ay ana rahminde, 2-3 yıl ana kucağında, 9-10 yıl ana-baba kontrolünde, 17-18 sene ebeveyn yönlendirmesinde, 20-30 sene de herhangi bir fikir akımının kucağında büyümesini beklediğimiz Vatan-Millet Evlâtlarının olmasını-oluşmasını-olgunlaşmasını bekleyeceğiz ki bizi kurtara!
4.000 ton mısırla beslenen, tavukların yumurtalarından çıkacak yeni AKP'liler üç haftada etlik hale geleceklerine göre, bir dönem daha AKP yönetimi varolasıymış!
Bir Bakan mahdûmunun bu kadar sür'atle geliştiği, uluslararası krizin teyet geçtiği ekonomik modelde, Başbakan ve Cumhurbaşkanı mahdûmlarının süper hızla gelişmelerinden doğal ne olabilir ki? Yatlar gemicik, gemicikler katamaran olmazsa, mısırlı-tavuklu-yumurtalı ekonomik modelden endişe duyulmaz mı?
Haçlı sırdaşlarının "Wik ile ak"ladığı bilgilere göre Emine Hanfendi'nin tarifi ile; "Allah'a inanıp güvenmeyen" ağızları dualı, alınları secdeli bu ekâbiri, bu kıymet bilmez milletten, Haziran-2010'da kurtar Ya Rabbi!...
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: