Cuma, Temmuz 22, 2011

GERİSİ TEFERRUATMIŞ!...

Yıllardır, "Hür akıl" deriz. Aklı hür olmayanın vicdânının olamayacağını bağırır dururuz! Ya ifade eksikliğinden ya da karşıdakinin algılama kapasitesi yüzünden anlaşmazlıklar yaşarız!...
Zamanı hızlandıran teknoloji sayesinde galiba olmazlar olmak üzere! Bizden önceki ve bizim kuşak; okuduğumuz kitaplara ve yazarlarına bağımlı olarak geliştiğini zannettiğimiz düşünce kapasitemizle dar bir çerçeve içinde "diş hediği" misâli kaynatılmışız ma'lesef!
Desteklediğimiz partinin, yakın zannettiğimiz için katıldığımız Sivil Toplum Kuruluşu'nun ya emrine girmiş, ya da muhalefetimiz yüzünden "hain" ilan edilerek birbirimize işkenceyle ömür törpülemişiz!
Adına "demokrasi" denilen bir "ithâl ucûbe uygulama"yla; gönüllü katıldığımız siyasi kuruluş veya derneğin veya teşkilatın güya seçerek işbaşına getirdiğimiz "demokrat sultanları"nın, güç yetmez "yasal diktatörlükleri"nin işkencesine muhatap olmuşuz! Dört yanımız; "eski-eskimiş-eskiden şucu-bucu hain"lerle dolu!...
Yaşanan son "12 Haziran Seçimleri"nde iki kişiden birinin oyunu alarak üçüncü kere iktidar olan AKP'li hiç bir Bakan ve millet vekili, toplum içine çıkamaz haldeler!
Türk Milletinin; dağdaki çobandan, sahildeki avâma; evdeki okur-yazardan, villalarında toplumdan kopuk entele kadar ezici çoğunluğun canını yakan son 13 Şehidimiz'de bu yabancılaşmayı, iki kişiden birinin oyunu almayı başaran AKP'lilerin toplumdan tecrît edilişlerini çok net olarak gözlemledik!
Bu toplumsal tepkinin sonu, belki de çok iyi! Her halde olması gereken bu! Kararsızım!
Ömrünü bir siyasi parti mensûbu olarak yaşayanlar var! Son yıllarda mensûbu olmakla hep iftihâr eden, kimliğinden önce telâffuz edilen fikrî adına, ülkücülüğüne rağmen mensûbu olduğu teşkilatlara giremeyenler var! Girmek istese, "ithal demokrasi ucûbesi" sayesinde dokunulmaz ve güç yetmez edilen kudret tarafından kabul edilmiyorlar!
Mesela; hiç bir beklentim olmaksızın, Okyanus Ötesi'nin yandaş basın vasıtasıyla duyurduğu "MHP'siz Meclis" senaryosuna kafa tutarak safımı belli edip MHP'ye katkı olsun diye -bana göre çok önemli- iki kanaat önderini ve onlarla birlikte 2500-3000 kişiyi MHP'ye katmak düşüncesi ile MHP Genel Başkanı'na iki buçuk ay telefonla bile ulaşmamın engellendiğini söylediğimde, meseleyi şahsîleştirdiğim ve ulaşırsam sanki bir ödül beklediğim zannedilerek "tutsak akıllı" taraftarlarca suçlandım!
Oysa meseleye bakış açısından öyle kolay bir yol var ki! Meselâ kalemimi kiralayacak kadar alçaldıktan sonra, AKP gibi "demokrasiyi araç kullanan" BOP Eş Başkanlığı'nı da taşıyan, İşbirlikçi bir kudret(!) varken, Meclis'te varlıkları veya yoklukları belli bile olmayan MHP'ye kiralanmam, ne kadar kurnazca olur ki? Kurnazcayı bilerek seçtim çünkü hiç bir hür akıl, böyle ucuz düşünemez!
Allah'tan imdada teknoloji yetişti! İnternette "Sosyal Paylaşım Ağı" denilen sanal dünyada; toplumca bilinmeyi başarmış Öğretim Görevlisi Sevgi KAFALI'nın Onursal Başkanlığı'nda "MEZUBAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR" diye bir sanal grup oluştu. Üye sayısı 50.000 kişiyi aşkın ve gittikçe de artıyor...
Azerbaycanlı bir kandaşımızın; "13 x 13 = Ne çok?" tarifi ile Türk Düyasının da yüreğini yakan son 13 Şehidimiz'le buluşmak, "ŞEHİDİMİZLE HELALLEŞMEK" için gruptan yaptığımız bir çağrı ile Türkiye genelinde yüz binlerce, İzmir'de de binlerce aklı hür Duyarlı Türk meydana indik! Şehitlerimizle, gönlümüzce helalleştik!
Güvenlik Güçlerimizle; "Yasaların elinizi kolunuzu bağladığını gören Türk Milleti olarak sizin de güvenliğinizi sağlamak için Türk Milleti olarak mes'eleye el koyduk." diyerek kaynaştık! Hür akıllı Türk Gençliği ile hür akıllı İzmir Ülkücü İşçileri ile hür akıllı Türk Analarla, hür vicdanlı Türk Milleti olarak meydanlardaydık. Tatsızlık olmadı! Taşkınlık ve provokasyonlara izin vermedik! Türk Milleti vakârıyla dünyaya Türkçe seslendik!
İnternet sayesinde "Hür Akıllı Çılgın Türkler"in varlığını hisseden "Demokrasi denilen ithal araç" vasıtasıyla kendilerini dokunulmaz zanneden herkes, bir daha düşünmek zorundalar! Artık kimseyi "yok farzetmek" lüksüne sahip değiller! "Yok farzedenler yok sayılacaklar" vesselâm...
TÜRK TÜRK'Ü KORUMAZSA TANRI TÜRK'Ü KORUMAZ.
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: