Pazar, Şubat 12, 2012

İKİNCİ İSTİBDÂT TEKERRÜRÜ!...

Manzara nerdeyse harfiyyen aynı!
Her yer dinciyle, Yeni Osmanlıcıyla, şeriatçıyla, tarikatçıyla, cemaatçiyle, II. Cumhuriyetçiyle dolu! Müttefikler ne derse o! Şırnak'ta bölücü "dokunulamazlar" özerklik ilan ediyor! Açılım uğruna İleri Demokrasi ve Yeni Anayasa hevesi baş döndürüyor! Her türlü azınlığa ve alt kimliğe haklar verilirken yine devletin sahîb-i aslîsi Türk'ten, Türk Milliyetçiliğinden bahsetmek yasak!
II. Meşrûtiyet ilânı ve II. Abdulhamid'in tahta çıkış sahnelerini tekrar yaşıyoruz! Dönemin tekrârını yaşıyoruz anlamında "İkinci II. Abdulhamit" dönemi demiştim, musahhih, yanlış yazıldı zannederek "ikinci" kelimesini kaldırarak düzeltmiş, sağ olsunlar! Konuya bir kere daha parmak basmamıza vesîle olduğu için aslında teşekkürler.
II. Abdulhamit tahta çıktığında; Balkanlar'da etnik isyanlar başlamış! Bir yanda Avrupalılardan esinlenerek yasal monarşi isyeten Genç Osmanlılar, bir yanda Jön Türkler, bir yanda borçlarını ödeyemeyen bir devlet, bir yanda padişahlığın tasfiyesi ve cumhuriyet isteyenler, bir yandan 93 Harbi denilen Osmanlı-Rus savaşı! Doğuda Ermeni zûlümleri, Ermenilerle birlikte hareket eden Kürt eşkiya taşkınlıkları! İtalyanların-Fransızların-İngilizler'in kışkırtmaları, Arap başkaldırıları! Yahudilerin ısrarlı toprak talepleri ve daha bir sürü devâsa mes'ele!... Bunlara rağmen çöküşün 33 yıl ertelenmesi becerisini de izleri günümüzde bile hissedilen 30 yıllık istibdât dönemini de inkâr mümkün değil!
*- II. Abdulhamit, meşrutiyet sözü vererek tahta çıkarken Kanun-i Esâsi'yi yani yeni anayasayı şart koşmuş ve padişaha, Meclisi feshetme yetkisi koydurmuştu!
- Erdoğan; 100 yıl sonra anayasayı değiştirmek vaadiyle seçime girmiş ve şimdi muhalaefeti susturmak için Meclis içtüzüğünü de değiştirmek sistiyor!
*- Meclisi fesheden Abdulhamit, "Yıldız İstihbarat Teşkilatı"nı kurmuştu. Birbirini de takip eden çok sayıdaki hafiyelerin görevi, Padişah'a karşı menfî oluşum ve düşüncelileri anında Yıldız Sarayı'na jurnallemekti!
- Erdoğan da istihbarata çok önem veriyor! Bütün istihbâratın tek elden yapılması için askeri istihbaratı kaldırdı! Emniyet istihbaratını da tek merkezden yönetmek istiyor! Herkes birbirini de takiple meşgûl!
*- Avrupalı diktesi Kanun-i Esâsi'den alınan tavizlerle Meclis-i Mebusana Düveli Muazzama'nın isteklerine göre hareket eden azınlık temsilcisi bölücü ve işbirlikçi mebuslar yerleştirilmişti!
- Bugün de "Açılım" dayatması ve Yeni Anayasa için güçbirliği tavizleri yüzünden, Gâzi Meclis'te azınlıkçılar ve İmralı canisinin temsilcisi bölücüler var!
*- Düveli Muazzama'nın tahrik ve organize ettiği gayr-ı müslîm azınlıklar, şımardıkça şımarmışlardı.
- Bugün de AB ve ABD'nin şımarttığı, azınlıkların ve PKK'nın siyasallaşmışlarının şımarıklıkları had safhada!
*- Meclis-i Mebûsan'da Avrupalıların istediğ anda, istenen kanun çıkarılırdı.
- Bugün de AB Uyum Yasaları dahil, istenen yasa istenen günde, geceyarısı çıkarılıyor!
*- Azınlıkların taviz üzerine taviz almaları ve hemen hergün bir parça vatan toprağının kopuşu, Türk Milliyetçiliğini ateşlemiş İttihat ve Terakki Cemiyeti kurulmuştu.
- Bugün de gittikçe "anayasal monarşi"ye döndürülen sistemle istenen yasalar anında çıkarılarak yasamaya da, yürütmeye de, yargıya da müdaheleler, Türk milletinin sabrını taşırmak üzere!
*- Devlet kurumları arasında apaçık bir rekâbet ve yönetim anarşisi vardı! Birinden rahatsız olan anında Yıldız'a ihbâr ederdi.
- Bugün de kurumlar arası rekabet aynen var ve birbirini Konut'a ihbâr eden edene! Muhbir ve tehditkâr "dolma kalemler" de cabası!
Ne Devlet ne de Ordu mahremiyetinin sırlığı yok! Her şeyimiz apaçık ortada ve dış istihbaratlar karşısında bîçâre bir durumdayız! İletişim ve basın-medya nerdeyse yabancılaştı! Büyük denilen gazetelerin yabancılara satılması beklentisiyle, basında yandaşlıktan kurtulabilme hayali kuran popüler "dolma kalem"ler var!
Velhâsıl; Türk münevverleri, son yüz yılı dikkatle incelemeden ne teşhîs, ne de tedâvi mümkün görünmüyor! Toptan dert tiryâkisi olduysak başka!
"TÜRK'E BAŞ OLMAZ TÜRK'ÜM DEMEYEN"
Selâm, sevgi, dua...
Mustafa ASLAN

Hiç yorum yok: